Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

He, he.. to będzie jak z Doomem, w którym na premierę na Intelu 386 DX trzeba było zmniejszać okienko, w którym się gra wyświetlała, żeby było w miarę płynnie. Teraz odpalają go na kalkulatorach. Za parę lat, ktoś uruchomi CP2077 na lodówce.

Opublikowano (edytowane)

Pany pierwszy raz ogrywam cyberbuga. Wersja 2.31. Sprzęt z sygnaturki, lock na 75fps, ustawienia wysokie bez RT i bez DLSS, gęstość tłumu niskie i jak zamykam menu to FPS leci na 45-50. Jak to ogarnąć? Drivery z września, chyba 581.42

I jeszcze jedno pytanie czemu na "statycznych" przerywnikach filmowych karta dostaje bardziej w dupę niż w normalnej dynamicznej rozgrywce? Robiłem 3 medytacje z mnichem i podczas medytacji (wodospad w lesie) karta rąbie 160W i 70 stopni, a podczas normalnej dynamicznej rozgrywki wcina 120W i 60stopni.

Edytowane przez krzysiek_1990
  • Confused 1
Opublikowano

11 godzin temu, krzysiek_1990 napisał(a):

Pany pierwszy raz ogrywam cyberbuga. Wersja 2.31. Sprzęt z sygnaturki, lock na 75fps, ustawienia wysokie bez RT i bez DLSS, gęstość tłumu niskie i jak zamykam menu to FPS leci na 45-50. Jak to ogarnąć? Drivery z września, chyba 581.42

I jeszcze jedno pytanie czemu na "statycznych" przerywnikach filmowych karta dostaje bardziej w dupę niż w normalnej dynamicznej rozgrywce? Robiłem 3 medytacje z mnichem i podczas medytacji (wodospad w lesie) karta rąbie 160W i 70 stopni, a podczas normalnej dynamicznej rozgrywki wcina 120W i 60stopni.

Moze warto przeprosic sie z DLSS? 
Na 5090 w CP nie idzie bez tego grac, a co dopiero na Twojej karcie.

• Like 2
Opublikowano
11 godzin temu, krzysiek_1990 napisał(a):

Masz kartę do full HD a pewnie grasz w 1440 p lub wyżej.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, tgolik napisał(a):

Masz kartę do full HD a pewnie grasz w 1440 p lub wyżej.

DELL ALIENWARE AW2724DM 

DLSS Jakość i FG trzeba włączyć a powinno być w miarę spoko.

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, krzysiek_1990 napisał(a):

Podrzucę ci zoptymalizowane ustawieniach, ale możesz sam zerknąć na digital foundry, zanim dogrzebię się do komputera.

Cyberpunka to mogłem ogrywać w 4k z dlss performance na rtx3070 i w miarę stałych 60fps.

Gęstość tłumu obciąża głównie procesor i nawet mój ryzen 5500 bez problemu zapewnia 60fps.

Tam jest bug, że im częściej otwierasz i zamykasz menu lub mapę, tym szybciej łapiesz wyciek pamięci lub coś. Wystarczy zresetować przy dłuższym posiedzeniu.

Edit. I koniecznie włącz sobie dlss, bo te domyślne TAA jest liche... DLAA trochę zje wydajności, ale quality w tym przypadku nie ujmie jakości obrazu.

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

Tam jest bug, że im częściej otwierasz i zamykasz menu lub mapę, tym szybciej łapiesz wyciek pamięci lub coś. Wystarczy zresetować przy dłuższym posiedzeniu.

• Haha 3
Opublikowano

Ja na rtx 3060ti miewałem dropy do 10fps przy otwieraniu mapy, pomagał restart ale po chwili nadal to samo, zapewne 8gb vram... tekstury na wysokie przy 1440p i nawet optymalizacyjne detale od DF nie pomagały. DLSS jakość/balans czy wydajność na niewiele pomagało. 

Pewnie to był ten wyciek o którym mowa.

Opublikowano (edytowane)

Dlss na zbalansowany, fg on i na PT można grać z rtx 4070.

W ogóle dlss jest tak dobrze zaimplementowany w tej grze, że nawet na trybie zbalansowanym jakość obrazu jest lepsza niż natywnie.

Edytowane przez Tomek_ITH
Opublikowano

Prologiem, czyli gdzie zaczynamy grę oraz wyborami kwestii w trakcie dialogów. Grałem Nomadem, a po tym jak CDP kompletnie przebudował grę, postanowiłem zagrać Street Kid i muszę powiedzieć, że ma dość dobre indywidualne opcje dialogowe. Potem w trakcie gry kształtujesz bohatera jak chcesz.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Kamil1 napisał(a):

Czym się różni nomad punk i corpo teraz gram nomadem czy warto zagrać punk i corpo czy fabuła główna i misje poboczne bardzo się różnią.

Korpo ma najwięcej dodatkowych opcji dialogowych ze wszystkich 3.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, oldfashioned napisał(a):

Moze warto przeprosic sie z DLSS? 
Na 5090 w CP nie idzie bez tego grac, a co dopiero na Twojej karcie.

f5f9253798_panie_nie_obrazaj_pan.jpg.4df073870e5e961df264493ba3a64798.jpg

drop byl jak sie menu zamyka. Już wiem co było nie halo. W dodatkowych ustawieniach tryb hdd był auto i smt tez auto. Hdd dałem wyłącz i SMT na włącz i jest teraz mjut bez dropa :D. FPS zjechałem tylko do 70, wynik jak na benchmarku na jutubach, dla moich ustawień.

Jak puszczam testa to zegar leci między 1800 a skręconym 2580 

Zrzutekranu2025-11-12192050.thumb.png.9336b5db796ec3df79d2406da627d5a9.pngZrzutekranu2025-11-12191928.thumb.png.65d70d3409e8aef2d164b1419c6f3500.png

IMG20251112192330.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Tam przechodniów i ruchu ulicznego nie ma? 

Są miejsca, gdzie trudno się przecisnąć. Ale wtedy i rozgrywka nie jest zbyt przyjemna. Nie ma więc za czym tęsknić.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ktoś wie jak naprawić cyberbuga?  :sciana:

Misja gdzie jest Johnny - rogue prowadzi auto jak ten Ukrainiec z Gdańska, jedzie slalomem od lewej do prawej, kosi wszystko po drodze, 3 razy sie zawiesiła na ścianie lub jakimś niewidzialnym słupie z gazem w podłodze w różnych miejscach. Powtarzanie misji i przeładowanie sejwa nic nie daje :placz: