galakty 3 868 Opublikowano 7 Czerwca 2025 Opublikowano 7 Czerwca 2025 Godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a): Ja mogę grać jakąkolwiek postacią sensownie zawieszoną w tym universum Ja bym bardzo chętnie zagrał Lożą czarodziejek, bo polityka i wszelkie niuanse z tym związane są mega. A nie znowu wiedźmin i potwory hurr durr 1
Zhao 730 Opublikowano 7 Czerwca 2025 Opublikowano 7 Czerwca 2025 Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Najważniejsze to się nie napalc i nie czekać. I bron cie boże preordera robić. A ja powiem na przekór : Spoiler Trzeba wspierać nasze dobro narodowe aby innym z zazdrości puściły zwieracze 2 1 1
Kris194 4 850 Opublikowano 8 Czerwca 2025 Opublikowano 8 Czerwca 2025 Co jak co ale mnie to tech demo nie porwało, całość wygląda na mocno wyreżyserowaną. Obawiam się, że pod względem AI nie osiągną nawet poziomu RDRII... 1
Lyman66 4 Opublikowano 8 Czerwca 2025 Opublikowano 8 Czerwca 2025 Najważniejsze żeby dowieźli fabułę, questy i dobra walkę. Mnie tam jakoś mało interesuje co npc robią w wolnym czasie a na pewno nie jest to z elementów na którym mi zależy w wiedźminie. 1 1
Tomek_ITH 333 Opublikowano 8 Czerwca 2025 Opublikowano 8 Czerwca 2025 Pod tym względem, to wystarczyłby mi poziom KCD2.
Phoenix. 5 181 Opublikowano 9 Czerwca 2025 Opublikowano 9 Czerwca 2025 https://www.ppe.pl/news/371968/wiedzmin-4-z-ciri-a-andrzej-sapkowski-pisarz-zaskakuje-szczeroscia.html
Pavel87 729 Opublikowano 9 Czerwca 2025 Opublikowano 9 Czerwca 2025 A co on tam może wiedzieć, napisał to czy co?
Lypton 1 000 Opublikowano 9 Czerwca 2025 Opublikowano 9 Czerwca 2025 (edytowane) Tymczasem "mały" apdejt z newsa, na który powołało się/skopiowało PPE. https://redanianintelligence.com/2025/06/08/the-witcher-author-comments-on-ciri-becoming-witcher-in-new-game/ Cytat UPDATE: It turns out that there is no evidence of Andrzej Sapkowski making the comment below at the mentioned event. The original reddit post was stolen from Wiedzminlandia Facebook page, who is the actual person that has attended the event. The event recap was word for word from Wiedzminlandia, but the reddit user added a Sapkowski’s quote about The Witcher 4 that wasn’t in the original. The only place where Sapkowski could have said that would be during book signing that wasn’t being recorded. The reddit user made a clarification that Sapkowski said that during “a picnic where you could “meet him with a cup in his hand and talk”. Thus, there is no real evidence of Sapkowski making any comments on The Witcher 4. Z kolei post, na który powołał się oryginalny news, został już skasowany z reddita, a jego autor usunął konto. https://www.reddit.com/r/Witcher4/comments/1l6ajhq/andrzej_sapkowski_talks_about_the_witcher_4_and/ Edytowane 9 Czerwca 2025 przez Lypton 1
ODIN85 3 723 Opublikowano 9 Czerwca 2025 Opublikowano 9 Czerwca 2025 1 godzinę temu, Pavel87 napisał(a): A co on tam może wiedzieć, napisał to czy co? Ważne że kasa się zgadza
Oldman 511 Opublikowano 12 Czerwca 2025 Opublikowano 12 Czerwca 2025 jako ciekawostkę wrzucam komentarz jednego z devów pod filmem kiszaka w odpowiedzi na jego przemyslenia Cześć! Pracuję nad Wiedźminem 4 (nazwa robocza: Polaris) jako starszy projektant systemów immersji i świata gry. Oczywiście nie mogę zdradzać wszystkiego, ale postaram się odpowiedzieć Ci możliwie szczerze – w granicach tego, co możemy już powiedzieć. Otwartość świata — jak to będzie naprawdę? Naszym celem nie jest stworzenie gry tunelowej ani liniowej. Wiedźmin 4 będzie grą z otwartym światem – to rdzeń doświadczenia, jakie chcemy dać graczowi. Ale... to nie będzie kopia Wiedźmina 3 z większą mapą. Podejście, które obecnie rozwijamy, jest bardziej złożone. Co to znaczy? Świat będzie podzielony na rozległe regiony, z których każdy ma swój własny klimat, historię i poziom immersji. Będą one otwarte do eksploracji, ale niekoniecznie całkowicie płynnie połączone w stylu "przejdź z Velen do Novigradu bez ekranu ładowania". Zamiast tego celujemy w coś w rodzaju "półotwartego świata", jak w Red Dead Redemption 2 czy Zeldzie: TOTK – tylko bardziej narracyjnie zintegrowanego. Chcemy, żeby każdy region żył własnym życiem, żeby nie był tylko tłem, ale częścią opowieści. Immersja to nie tylko krajobraz, ale też to, jak reaguje świat – mieszkańcy, potwory, pogoda, decyzje gracza. Czyli czy będzie to 100% open world? Nie w sensie "jedna gigantyczna mapa bez żadnych ograniczeń". Ale będzie to gra wyraźnie open-worldowa z dużą swobodą eksploracji. Chcemy uniknąć sztucznego prowadzenia gracza jak po sznurku, ale też nie rezygnujemy z mocno reżyserowanych, intensywnych momentów fabularnych, gdzie czasem ta "tunelowość" się pojawi – z pełną świadomością i dla lepszego efektu. Dlaczego nie całkowicie otwarty świat? Bo nie chodzi tylko o "rozmiar". Chodzi o jakość. Wiedźmin zawsze był mocno opowieściowy – i nie chcemy tego stracić. Więc zamiast robić puste połacie, tworzymy świat bardziej skupiony, ale nadal ogromny i pełen możliwości. Mam nadzieję, że rozumiesz, że jako deweloper nie mogę podać konkretów technicznych ani szczegółów mapy. Ale mogę Ci obiecać jedno: Wiedźmin 4 nie idzie w stronę tunelowej gry RPG. To będzie świat, w którym naprawdę się zanurzysz – i się w nim zgubisz, jeśli tylko zechcesz. 1 2 2
AndrzejTrg 2 937 Opublikowano 13 Czerwca 2025 Opublikowano 13 Czerwca 2025 Serio oni kiszaka oglądają... jak słyszę tego gościa i jego ton to już mam dosyć, i w momencie rage quit, no nie, po prostu go nie trawię, nie wiem nawet czy z sensem gada ale no nie potrafię go słuchać. 5
Frog67 389 Opublikowano 14 Czerwca 2025 Opublikowano 14 Czerwca 2025 https://www.pcgamer.com/hardware/i-think-its-a-safe-bet-the-witcher-4-will-run-just-as-well-as-its-tech-demo-after-talking-with-ue5-devs-and-analyzing-unreal-fest-tech-data/ Czysto technicznya rtykuł dlaczego Wiedżmin4 będzie chodzić tak dobrze jak prezentowane tech demo. 1
tgolik 596 Opublikowano 14 Czerwca 2025 Opublikowano 14 Czerwca 2025 (edytowane) Powyższy materiał Digital Foundry podsumowany przez SI z NotebookLM. Co sądzicie o tej technologii SI od Googla? Edytowane 14 Czerwca 2025 przez tgolik
Kadajo 8 020 Opublikowano 14 Czerwca 2025 Opublikowano 14 Czerwca 2025 Nie da się tego słuchać, już po "Głębokim zanurzeniu" i tekstach typu przeciekaniu światła wyłączyłem to. AI... przepraszam SI nie wie o czym mówi. 2
ODIN85 3 723 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Ciekawe kiedy na pc będzie grywalne
Gothic 129 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Opublikowano 16 Czerwca 2025 A czy patrząc na ich wszystkie poprzednie gry od Wiedźmina 2 to naprawdę myślisz, że tym razem to Wiedźmin 4 na PC-tach będzie w stylu konsolowego Cyberpunka 2077 natomiast konsolowy Wiedźmin 4 na obecnej generacji będzie super, hiper najlepszą wersją?
ODIN85 3 723 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Na każdej platformie będzie lipa na premierę
Gothic 129 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Tak będzie i już mnie bierze na rzygowiny gdy po premierze będą hasła typu RT, PT, DLSS, UE5, UE5 Stuttering itd. itp.
ODIN85 3 723 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Opublikowano 16 Czerwca 2025 I brak hdr 1 minutę temu, Gothic napisał(a): Tak będzie i już mnie bierze na rzygowiny gdy po premierze będą hasła typu RT, PT, DLSS, UE5, UE5 Stuttering itd. itp. .
reddy 166 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Opublikowano 16 Czerwca 2025 (edytowane) E tam. Gra na premierę będzie działała zaskakująco dobrze. Edytowane 16 Czerwca 2025 przez reddy 1
AndrzejTrg 2 937 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Tutaj nawet downgrejdy graficzne i magiczne ficzery od NV nie pomogą
Rekomendowane odpowiedzi