Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, crush napisał(a):

Myślę, że tym razem nawet nie.

Firmy takie jak CDPR czy Rockstar są na tyle duże i popularne, że musieliby zaliczyć kilka wpadek zanim pelikany by się ocknęły. A CP nie było aż takim kalibrem wpadki.

A, że nie warto się napalać to jasna sprawa. I oczywiście pre-ordery są dla osób upośledzonych umysłowo.

Nie napinaj się, zostaw nie ma sensu. Niech każdy sobie robi to co uważa za słuszne.

6 godzin temu, tgolik napisał(a):

@Kadajo

Wolno na tym forum mówić o kolegach, że są upośledzeni umysłowo? Nie ma tu jakichś banów? @crush chyba przegiął.

Można sobie, by odpuścić takie pisanie. Ale emocje, emocje.

• Upvote 2
Opublikowano
37 minut temu, ernorator napisał(a):

Trailer taki w klimacie trochę. Scenariusz raczej oklepany ale w wiedźminie dość popularny więc nic złego. Postać główna mi się podoba, gra nie musi mieć fabuły z książki, może Cirit ma tu  np. 45 lat albo 120 bo Wiedźmin. 

Wszystkim nie dogodzisz. Gra nie musi wyjątkowa, zaskakująca itp. Musi być dobra. Można zrobić rewelacyjną grę z jednym pomysłem, prostą jak pstrąg w lodzie, Space Marine 2. Można zrobić super skomplikowaną grę, Path of Exile (chodź tu poziom skomplikowania jest wyborem gracza). Można zrobić połączenie prostego pomysłu z wyważoną ilością wymaganej nauki Baldur's Gate 3 czy Wiedźmin 3. W każdym przypadku będą ludzie, którym się coś nie podoba. Grafika ble, kobieta ble, łątwa ble, skomplikowana ble itd. 

Trochę smutne, że obecnie wystarczy, żeby gra nie była ujowa, ale taki jest stan obecnie. Żadna gra CDP nie była ujowa więc jest większa szansa na normalną lub ewentualnie dobą. 

Technicznie każda była ujowa na premierę. Bugów też sporawo delikatnie mówiąc.

O aferze z płytami już nie wspomnę:E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@TheMr.

Z prezentacji wynikowej CDR za rok 2020: 1.2 BILLION PLN TOTAL BUDGET CP2077 (wraz z marketingiem),

- Wiedźmin 3 już pod koniec 2018 roku kosztował na promocjach 59,90 zł i to za Game of The Year Edition.

- Cyberpunk 2077 obecnie - 4 lata po premierze, sprzedaje się w pakiecie z dodatkiem po 150 zł na promocjach i jest obecnie najlepiej sprzedającą się grą czysto singlową na świecie (STEAM Global)

- większą część kosztów wyprzedaży fizycznych kopii Cyberpunka 2077 w poprzednich latach ponieśli dystrybutorzy, nie CD Projekt

- generalnie Cyberpunk został sprzedany przez CD Projekt w dużo wyższej średniej cenie niż Wiedźmin 3

O jakość (pod względem fabularnym i konstrukcji gry, nie technicznym) Wiedźmina 4 nie obawiam się zbytnio ze względu na fakt, że:

- Redzi potrafili doprowadzić Cyberpunka do takiego stanu, że obecnie większość graczy uważa go za jedną z najlepszych gier ever (na STEAMie od kilku kwartałów średnia ocena 94%),

- wydany rok temu Phantom Liberty, od razu spodobał się graczom

- nad W4 pracują w większości ludzie, którzy dowieźli Phantom Liberty.

16 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Technicznie każda była ujowa na premierę. Bugów też sporawo delikatnie mówiąc.

O aferze z płytami już nie wspomnę:E

Myślę, że ostatnia gra Phantom Liberty na premierę byłą w dobrym stanie. Choć oczywiście było to łatwiejsze do zrobienia niż przy podstawce, gdyż silnik gry był już z grubsza okiełznany.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
13 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Ale nie muszą przeskakiwać 3 Wiedźmina, oni muszą tylko zrobić dobrą grę.

Imo  muszą próbować - każdy będzie porównać do W3 czy  CP - Pytanie czy ich stać na to by wspiąć się na wyżyny..

Na pewno dobry prolog czyli te pierwsze 2-3h grania musi wyrywać z kapci

Opublikowano

Nie rozumiem narzekań na wygląd Ciri, dla mnie wygląda jak kocica. Strasznie się internet oburza, jakby to nie było większych problemów.

Oczywiście z samej Ciri nie jestem zadowolony bo liczyłem na Vesemira, potem historia jak wychowuje Geralta, taki prequel, no ale spoko. Trochę nie pasuje w trailerze mowa ust do języka polskiego. Ale ogólnie no jest klimat.

GetZMATWMAASN6p.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, ODIN85 napisał(a):

To się tylko uda jeśli będzie akcja typu kij golfowy:) Ciekawe czy by im starczyło odwagi na takie coś.

Nie martwmy się o Białego Wilka

Choć nie możemy potwierdzić, że Geralt spędzi resztę swojego życia w Corvo Bianco, o wiedźmina nie musimy się zbytnio martwić. Świadczy o tym chociażby zakończenie Sezonu Burz, mające miejsce ponad 100 lat po zakończeniu wydarzeń z wiedźmińskiej serii, którego istnienie biorą pod uwagę także twórcy gier.

W epilogu pojawia się polujący na potwora białowłosy wiedźmin, który pozostaje bezimienny i jednocześnie zachowuje się w specyficzny sposób, a także oczywiście ma białe włosy. Dlatego myślimy, że Geralt będzie wśród nas przez jeszcze długi czas.

- CD Projekt RED