Skocz do zawartości

Techniki rekonstrukcji obrazu w grach - NVIDIA DLSS, AMD FSR, Intel XeSS, Sony PSSR oraz inne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Tak tak to ma cokolwiek wspólnego z Crysisem :hihot:

Northlight + PT = mordowanie sprzętu. Chyba czas przypomnieć jak Quantum Break mordował sprzęt i na premierę nic nie ciągnęło tego w natywnej rozdziałce i graficznie nie powalało. W czasach gdzie nawet nie było DLSS :E

Opublikowano (edytowane)

Nie widziałem tej gry ale pierwszy Control robił i w sumie nadal robi wrażenie więc można się spodziewać, że ta sama firma zrobiła godną kontynuację i za tymi wymaganiami stoi jednak dobra oprawa

Edit: sprawdziłem i nowa produkcja jest nawet mniej wymagająca dla współczesnego sprzętu bo pierwszy Control miał premierę gdy na rynku topem był 2080Ti

Screenshot_20260921-112952_Chrome.thumb.png.5a54b68aab65e25c29d5771e93777801.png

Edytowane przez jankooo
Opublikowano

Ale w jedynce było RT, chyba jedna z pierwszych implementacji w grach. Do dzisiaj morduje sprzęt, bo żeby agresywne odszumianie nie wkurzało, trzeba dać odbicia promieni na minimum 3 i grać z DLSS, bo z takim DLAA to jest niegrywalne.

Opublikowano
W dniu 12.09.2026 o 16:23, boban666 napisał(a):

Dzień dobry.

Chciałem zapytać , czy ktoś grał/gra może tutaj w Assetto Corsa Rally ? Nie potrafie ogarnąć w tej grze DLLS i FG. Gdy włącze DLLS obraz robi się paskudny , wygląda jak bym wyłączyl całkowicie AA , z kolei gdy włącze FG , obraz strasznie migocze i przycina. Sterowniki najnowsze , gram na 3x1440p.GPU to 5080

@Adikon grasz w AC Rally ?

Ta gra ogólnie działa dziwnie. Często po wprowadzonych zmianach w ustawieniach grafiki trzeba wyłączyć grę, a nawet kompa, bo inaczej mam mega migotanie na triple. Na wcześniejszych wersjach ładniej było bez dlss, a teraz po wyłączeniu tego ustrojstwa mam grafikę dużo gorszą niż w RBR. Nie wiem jak na singlu teraz to działa, ale triple jeszcze średnio 🤷🏻