Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba najlepszy Spider-Man ze wszystkich współczesnych, a już pewnością najlepszy film Marvela od lat. Przyjemnie czas w kinie przeleciał, nawet skłaniało do przemyśleń i refleksji. Punisher zdecydowanie na plus. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Nowy Spider-Man 8/10

Cała sala pełna i zero gadania, zero szelestu popcornów i innych bezdetów.

Po prostu wszyscy oglądali ten naprawdę dobry film.

Marvel jeszcze potrafi ;D

Też byłem zdziwiony, że taka cisza zwłąszcza biorąc pod uwagę dominujący wiek oglądających. Ja chyba a raczej na pewno byłem najstarszy na sali. Do tego już dawno nie byłem na filmie z tak nabitą salą. Kurde, nawet na napisach mało kto wyszedł a większość siedziała cicho zamiast gadać. 

• Upvote 1
Opublikowano

The Rental (2020) 5,5/10

Całkiem udany debiut D.Franco w roli reżysera. Film to taki średniak ale nawet przyjemnie się ogląda. Akcja dzieje się w ładnym domu, fajne widoczki na okolicę. Całkiem dobrze wypada obsada. Początek intrygujący, potem standardowa akcja jak z thrillerów o prześladowcach.

Opublikowano

Cold Storage (2026) 5,9/10

Grzyb z kosmosu atakuje. Taki horror na wesoło z Neesonem i typem znanym z Stanger Things. Nic odkrywczego ale całkiem przyjemnie się ogląda. Nawet Georgina Campbell jakoś ujdzie (jej gra aktorska nie zawsze trzyma poziom).

Opublikowano

Spiderman: Brand New Day. Nie planowałem iść do kina na ten film, z wielu przyczyn. Nie przepadam za Spidermanem, to dla mnie jeden z mniej ciekawych superbohaterów. Ostatnie marvelowskie produkty okrutnie rozczarowywały lub były co najwyżej przeciętne. Po obejrzeniu kiepściutkich Władców Wszechświata (na szczęście w domu), byłem dodatkowo średnio nastawiony do kolejnych produkcji tego rodzaju. A że opinie nowy Pająk ma dobre? Wiele filmów tego studia miało, obiecując nową jakość i powrót na właściwe tory. A kończyło się tak jak zwykle. W zasadzie poszedłem "przy okazji", musząc spędzić cały dzień we Wrocławiu. No i, kurdę, nie żałuję. W końcu. Bardzo dobry film z postaciami, które wychodzą poza jednowymiarowość charakterystyczną dla tego uniwersum, ze scenami humorystycznymi, które naprawdę śmieszą, z emocjami, które naprawdę budzą emocje. Ze świetnym duetem Peter/Frank i scenami walk, przy których nie chce się ziewać. Tak, to dalej Marvel z całym swoim bagażem rzeczy już wielokrotnie widzianych i nie do uniknięcia, choćby do bólu generycznym bad guy'em ukrytym za szerokim uśmiechem. Mimo wszystko, na tle popłuczyn wydawanych przez lata, Brand New Day wygląda jak produkcja z tych "starych, dobrych czasów". Jak pojawi się 4K UHD, na pewno wyląduje u mnie na półce. 8/10.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Normal (2025) 5,5/10

To już było tylko w innej scenerii. Widać, że John Wick w wersji z czarnym humorem ma się dobrze. Krótki i dobrze się ogląda. Jak komuś podpasował "Nobody" to polubi krwawe przygody szeryfa w miasteczku Normal.