Skocz do zawartości

DOOM: The Dark Ages - PC, XSX, PS5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Zwłaszcza, że każdy ma inny monitor/tv.

13 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Pisałem o tym kilka stron wcześniej to się spece zesrali w komentarzach. XD

No i jakbyście obejrzeli to byście wiedzieli :E Gościo pokazuje i tłumaczy jak jest zwalony HDR. Jest zwalony na każdym wyświetlaczu bo jest zwalony w grze :E 

Mówi jasno aby jasność ustawić pod swój wyświetlacz itd. Dodatkowo pokazuje jakie inne suwaki ruszyć aby poprawić HDR. Jak ktoś ma chociaż minimum pojęcia to na podstawie tego co gościo mówi i pokazuje, będzie sobie w stanie poprawić HDR w grze na swoim wyświetlaczu :E

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, lukadd napisał(a):

Mówi jasno aby jasność ustawić pod swój wyświetlacz

Ale mistrzu tego typu rewelacje każdy w miarę ogarnięty człowiek wie. Nie trzeba filmików aby finalnie i tak ustawić pod siebie. Ja rozumiem założenia takich ''poradników'' ale dla mnie nie wiele to się różni od tych wszystkich reshade etc...

''Ustaw pod siebie tak jak Ci się podoba'' normalnie koło na nowo odkryliśmy. ;)

P.S.

PCMR XD Piękna to jest pasja!

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
35 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ale mistrzu tego typu rewelacje każdy w miarę ogarnięty człowiek wie. Nie trzeba filmików aby finalnie i tak ustawić pod siebie. Ja rozumiem założenia takich ''poradników'' ale dla mnie nie wiele to się różni od tych wszystkich reshade etc...

''Ustaw pod siebie tak jak Ci się podoba'' normalnie koło na nowo odkryliśmy. ;)

P.S.

PCMR XD Piękna to jest pasja!

No jak widać nie każdy wie bo sam pisałeś jeszcze kilka dni temu, że HDR jest dobry w tej grze, a jest zwalony.

To nie jest żaden PCMR. Jak masz w grze z HDR zwalone poziomy czerni, dokładnie podbite to masz zwalony HDR. I zwalone czernie, o czym nie miałeś pojęcia. HDR nie działa wtedy poprawnie.

Gościo ma sprzęt robi analizę, mówi co jest zwalone i co można zmienić, aby to poprawić. Tyle, nie wiem o czym tu dyskutować. Dzięki takim analizom możecie poszerzyć swoją wiedzę o HDR i wyświetlaniu obrazu bo ta jest mizerna u większości :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Uwielbiam te fikołki PR-owe gdy gra zalicza przeciętną sprzedaż to wtedy podają liczbe graczy :E 

bo zapewne z 95% tej liczby to gamepass

Edytowane przez Frog67
  • Upvote 2
Opublikowano
8 godzin temu, Frog67 napisał(a):

Uwielbiam te fikołki PR-owe gdy gra zalicza przeciętną sprzedaż to wtedy podają liczbe graczy :E 

Dokładnie, jakby mieli świetną sprzedaż, to już dawno by trąbili o tym wszędzie - jak przy Clair 33. Tam to się chwalili, bo po tygodniu pykło 2 miliony, i to mimo że gra była w Game Passie.

Opublikowano

Pograłem i ja. Z 1,5-2h mam na liczniku. Niby świetnie, ale za pierwszym razem po 20min już zaczęło nudzić. Siadłem drugi raz - trochę lepiej. Za trzecim pograłem najdłużej. No fajna rozwałka, ale zobaczymy, czy ukończę. Podobnie miałem z rebootem i w którymś momencie go porzuciłem. W inny nowe Doomy nie grałem. Tutaj bardzo podoba mi się tarcza. 

Opublikowano
W dniu 18.05.2025 o 19:49, Jaycob napisał(a):

Brak glory kills? W ogóle nie przeszkadzał - wręcz przeciwnie, walka płynie płynniej, bez przerywania rytmu. Ileż też można oglądać w kółko te same animacje?

w końcu ktoś pomyślał :thumbup:

Opublikowano
4 godziny temu, Keller napisał(a):

Nikt nie zmusza do glory kills z tego co wiem. Po prostu nie naciskasz przycisku. Więc usuwanie go tylko dlatego że komuś się nie podoba to takie se.

A skąd byś miał wtedy zasoby?

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Keller napisał(a):

Nikt nie zmusza do glory kills z tego co wiem. Po prostu nie naciskasz przycisku. Więc usuwanie go tylko dlatego że komuś się nie podoba to takie se.

W Doom Eternal zdrowie, amunicję i pancerz zbierało się głównie przez dobijanie wrogów w glory kills. Bez tego mogło być dużo ciężej, szczególnie na wyższych poziomach trudności. Gra mocno promowała gracza za takie finishery.

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

A skąd byś miał wtedy zasoby?

Musiałyby leżeć na ziemi. Ja grałem tylko w Doom 2016 ale już wiele nie pamiętam. Robiłeś glory kills gdy chciałeś, nie przypominam sobie zmuszania ani zmęczenia tym.

Opublikowano
W dniu 21.05.2025 o 01:09, Frog67 napisał(a):

W dniu 21.05.2025 o 10:00, Jaycob napisał(a):

Dokładnie, jakby mieli świetną sprzedaż, to już dawno by trąbili o tym wszędzie - jak przy Clair 33. Tam to się chwalili, bo po tygodniu pykło 2 miliony, i to mimo że gra była w Game Passie.

Ciekawe, bo niby ma to być gra roku.

W dniu 23.05.2025 o 09:28, Jaycob napisał(a):

W Doom Eternal zdrowie, amunicję i pancerz zbierało się głównie przez dobijanie wrogów w glory kills. Bez tego mogło być dużo ciężej, szczególnie na wyższych poziomach trudności. Gra mocno promowała gracza za takie finishery.

Oj tak, wkurzające to było. Piła służyła chyba tylko do zbierania amunicji/pancerza/zdrowia (nie pamiętam dokładnie), i jeszcze trzeba było szukać te głupie kanistry z benzyną, których prawie wcale nie było. Albo dali zaje...y miecz na jakąś manę, tylko po to, by użyć go może 20x na całą grę, jeszcze w samej końcówce, gdy był taki mętlik, że nie dało się cieszyć rozgrywką. Broni nie udało mi się wszystkich wymaksować (pomocne były żetony), do jakich 40% nie udało mi się znaleźć ulepszeń (latające boty). Patrząc na Twoją recenzję z poprzedniej strony, wnioskuję, że jest teraz lepiej z rozgrywką. Ilu seria ma w ogóle głównych bohaterów? Bo miała czterech, a teraz niby zrobił się jeden. 

Jest w ogóle konkurs, gdzie można wygrać gadżety z gry. Trzeba zrobić memy lub śmieszne filmiki :E 

https://najwiekszyfandoom.pl/

Dorzucam jeszcze utworek fanowski, wyłowiony na grupie Dooma.

• Upvote 1