Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przypomnę Days Gone z PS4, choć te grafiki może są z PC. "Shots were taken using photo-mode on a retail PS4 pro."
Link do niego: https://justinkimball.com/projects/A9grXo Jednak resztę dam w spoiler, aby nie zaśmiecać. ;) 

justin-kimball-psd-dg-portfolio-renders-

Spoiler

justin-kimball-psd-dg-portfolio-renders-justin-kimball-psd-dg-portfolio-renders-

W sumie prędzej zagram w Days Gone niż Crimson Desert, bo jeszcze mam do nadrobienia :E Gdyby te techniki były rozwijane na PS5...

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 2
  • Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

No Days Gone to była ta gra, dzięki której już ostatecznie wyleczyłem się ze śledzenia opini "ekspertów jutubowych" (oprócz wybranych dwóch czy trzech, którzy zawsze pokrywali się z moim gustem i ewidentnie nie są opłacani) i czytania jakichkolwiek recenzji. Większość debili co to recenzowała nawet nie przeszła gry. Pamiętam te żale, że nie ma tych mega wielkich hord zombie - były, tylko trzeba było dłużej grać.. i wiele innych bzdur. To było bardzo solidne 8,5/10 w pełnej skali i cholernie szkoda, że nie doczekamy się dwójki. Zwłaszcza po tym zakończeniu.

Edytowane przez TmK
  • Like 5
  • Upvote 3
Opublikowano

Assasyn 1.25-1.5 to jest, aniżeli nowy poziom w grach 🙃.

Ilość mechanik zniechęci 60% na starcie, 95% nigdy tego nie ukończy.

Za miesiac nikt o tej grze pamiętać nie będzie.

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, zozolek napisał(a):

Assasyn 1.25-1.5 to jest, aniżeli nowy poziom w grach 🙃.

Ilość mechanik zniechęci 60% na starcie, 95% nigdy tego nie ukończy.

Za miesiac nikt o tej grze pamiętać nie będzie.

O każdej grze po miesiącu nikt nie pamięta:E

Opublikowano (edytowane)

Zaś twórcy twierdzą, że takie to arcydzieło i gra nad gry. 

Skończy się na spuszczaniu o jak to wyglada na OLEDZIE jezus maria.... 😁

Problem taki, że każda gra dziś wyglada bardzo dobrze lub o czizesss mogę na nią patrzeć, jakie piękne widoki...

Edytowane przez zozolek
Opublikowano
Teraz, zozolek napisał(a):

Zaś twórcy twierdzą, że takie to arcydzieło i gra nad gry. 

Skończy się na spuszczaniu o jak to wyglada na OLEDZIE jezus maria.... 😁

To i tak dobrze 😉

• Sad 1
Opublikowano

No i?

9 minut temu, STALKER napisał(a):

Gierka z tego co wyczytałem praktycznie bez fabuły bardziej pod exploracje i walkę .

Ludzie nawet w symulator bobra grają.

1 godzinę temu, zozolek napisał(a):

Nieprawda, arc raiders sie trzyma.

W3 ponad 10 lat i żyje...

Żyje bo jest plota o dodatku jak tu zapowiedzą po 10 latach to będzie tak samog

Opublikowano
33 minuty temu, STALKER napisał(a):

Gierka z tego co wyczytałem praktycznie bez fabuły bardziej pod exploracje i walkę .

A co było w przypadku Elden Ring? Jeśli świat i aktywności będą dobrze zrobione to gierka sama się obroni, zobaczymy.

Opublikowano (edytowane)

Hype:

- to chyba przełom! Co za optymalizacja! Cudo! I na konsolach chodzi dobrze, a wszędzie jest RT!

Rzeczywistość:

https://youtu.be/SlRpJ553RzE?t=654

Pop-in gorszy niż w grach na PS1 w 1995r. na ustawieniach ultra :E

Oczywiście to może być jakiś bug, ale ten "bug" wpływa na wydajność.

Całe te RT wygląda jak gówno do momentu włączenia rekonstukcji promieni, gdzie sama ta funkcja kasuje 20-30% wydajności na kartach typu 9070xt/5080

Do tego na AMD te ray regeneration ma tonę wad i wygląda znacznie gorzej niż na Nvidii.

Efekt? Na 5080tce można zapomnieć o 60fps w 1080p upscalowanym do 4K. 

No i się okazuje, że cudów nie ma.

A sama gra mogłaby wyglądać i chodzić lepiej niż to na konsolach czy PC z wyłączonym RR, ale to jest niestety znak tego, co niesie przyszłość w branży:

- developer wykorzysta pretekst "ale to dynamiczne oświetlenie, nie chcecie statycznego światła, bo jest takie wstrętne, ohydne i w ogóle bleeee" aby robić gry taniej i szybciej, a sprzedawać drożej.

RT to po prostu funkcja dla developerów, nie dla graczy.

Gry optymalizowane mądrze, ze statycznym światłem, gdzie nie ma absolutnej konieczności obecności dynamicznego, po prostu przestaną wychodzić jak PS6 będzie currentgenem jakiś czas. 

Ciekawe czy w trybie performance na PS6, czyli w np. 60fps będzie tona wad jak teraz na AMD RR, czy jakoś to ogarną. Wiadomo, że RT w RDNA5 będzie zupełnie innej generacji, ale...

Czy idzie generacja spieprzonych (cytując "pepper sprayed" z filmiku DF wyżej) i "gotujących się" gier, bo jak nie chcesz tak,  to zostaje ci tylko tryb 30/40fps?

A zresztą, co mi tam. Powiem to: AMD RR wygląda jak gówno.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, VRman napisał(a):

Pop-in gorszy niż w grach na PS1 w 1995r. na ustawieniach ultra :E

Oczywiście to może być jakiś bug, ale ten "bug" wpływa na wydajność.

Już bez przesady. Ewidentny bug, który pewnie będzie załatany na premierę, a piszesz tak jakby z tego powodu cała gra była graficzną kupą ;)

W ogóle co to za porównanie do PS1? To może porównaj w drugą stronę poziom graficzny pierwszej lepszej gry z PS1 do CD i daj nam znać jak wypadło? 

55 minut temu, VRman napisał(a):

Całe te RT wygląda jak gówno do momentu włączenia rekonstukcji promieni, gdzie sama ta funkcja kasuje 20-30% wydajności na kartach typu 9070xt/5080

Do tego na AMD te ray regeneration ma tonę wad i wygląda znacznie gorzej niż na Nvidii.

Efekt? Na 5080tce można zapomnieć o 60fps w 1080p upscalowanym do 4K. 

Nie wiem gdzie Ty widzisz problem. RT jest tutaj tylko marketingim.

Grafika na konsolach jest typowa do gier konsolowych. Oświetlenie jest typowe jak na konsolach.

Po prostu wykorzystali bardzo okrojony RT zamiast klasycznego oświetlenia.

Takie podejście będzie standardem. Coraz więcej gier ma RT bez możliwości wyłączenia.

Czy to coś zmienia? Nie zmienia. Dalej grafika na konsolach jest, o zaskoczenie, słabsza niż na mocnym PC :)

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy to kwestia ustawień monitorów/gammy osób które grały, ale cienie w grze są skopane. Czarne plany w których nic nie widać.

Tak jak na tym filmie w 5:22

Edytowane przez Tomek_ITH