Skocz do zawartości

Xbox Series X|S - Oficjalny Temat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 3.08.2026 o 11:31, kanon7 napisał(a):

To zrobimy podwyżkę :E 

2026r.: 

- Xbox Series S 512 GB - 499 $ + Game Pass Ultimate za 115 zł 

Czego nie rozumiecie :E :E :E 

Jak jeszcze zarobię na XSS to będzie piękne zwieńczenie tej generacji :wariat: Ale widzę że olx słabo reaguje póki co.

Opublikowano (edytowane)

obraz.png

https://www.olx.pl/d/oferta/xbox-seria-s-z-padem-CID99-ID19A4Q9.html?isPreviewActive=0&search_reason=search|organic&sliderIndex=2

Opis aukcji: 
"USB C jest lekko pekniety oraz brak plastiku do zamkni2cia bateri ogulnie działa po wiecej informacji (...)"

Musiałem wrzucić tutaj tą "perełkę" :E  
Przeglądając oferty olx, patrzę a tutaj takie coś :E 
Jeden obraz który wyraża więcej niż tysiąc słów :E :E :E 
Niektórym podwyżki Xbox Series S|X nieźle odbijają 

Edytowane przez kanon7
  • Haha 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Już od miesiąca o tym wiadomo, teraz oficjalnie potwierdzili.

Ciekawe czy ten program obejmie gry wycofane ze sprzedaży. Pudełko z Forza Horizon 3 jest taniutkie, a na klucz trzeba odżałować ponad 1k zł :E

Opublikowano
W dniu 27.08.2026 o 20:05, Dudzio napisał(a):

A to są jakieś gry wydane na płytach, których nie ma w MS Store?

Nie sprecyzowałem. Chodzi mi bardziej o gry z pierwszego Xboxa i X360. Wszystkie nowsze mają raczej swój cyfrowy odpowiednik. 

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 27.08.2026 o 14:10, Phoenix. napisał(a):

Nie kazda gre sie da tak zrobic, niektore stare plyty sie nie da podobno.

Nie takie znów stare. Ciekawe czy więcej niż fps boost czy może backward z 360. Tu zawsze pazerni złodzieje tfurcy mają dużo do gadania i mogą się nie zgodzić. No i te dane muszą być na płytach (na każdej co innego niczym nr seryjny, co wymaga innej technologii).

W dniu 27.08.2026 o 20:05, Dudzio napisał(a):

A to są jakieś gry wydane na płytach, których nie ma w MS Store?

Tu masz listy (i newsy): 

-hard delisted: https://www.trueachievements.com/hard-delisted/games

-delisted: https://www.trueachievements.com/delisted/games

Ale przeglądanie tego to mordęga, bo nie ma filtrów i większość to crapy lub starocie z X360 czy też gry bez wersji na płycie. Ale znalazłem takie z 2016 czy 2022, w tym Forza 5,6,7, Hor 3,4.

• Upvote 1
Opublikowano

Swoją droga ostatnio około 3 tygodnie temu wyrwałem okazyjnie Xbox Series S za 550zł , jako drugie urządzenie do grania w salonie (główne to PC) i szczerze np. Forza Horizon 6 w trybie wydajności myślałem że będzie wyglądała dużo gorzej na TV z tak słabą konsolą ale jest to na prawdę spoko doznanie w pełni grywalne i oczy nie bolą. Jak ktoś nie jest bardzo wymagający to za śmieszne pieniądze nadal można pograć w wiele gierek. 

Opublikowano
W dniu 27.08.2026 o 19:01, Kszyrztow napisał(a):

Raczej będzie to ograniczone do treści dostępnych w Microsoft Store i tyle. Choć sama inicjatywa jak najbardziej OK.

A da radę potem sprzedać taką płytę, bo jak nie to już nie OK ;)

Opublikowano

Nośnik możesz dalej pogonić. Cyfrowa licencja zostanie przeniesiona na konto Microsoft nowego użytkownika, jeśli ten włoży płytę do napędu swojej konsoli. 

Teraz doczytałem, że ta usługa dotyczy tylko nośników z XO i XSX. Chodzi o sam proces technologiczny. Płyty ze wspomnianych konsol posiadają unikalny identyfikator (płytki na PlayStation tego nie mają). Nie da się tym samym przypisać jednego krążka do kilku kont. Te rozwiązanie jest obecne od czasów kiedy MS kombinował z DRM w przypadku Xboxa One chcąc ograniczyć obrót używanymi grami. Wszyscy chyba pamiętamy, jak to się dla nich skończyło. Dzisiaj zrządzenie losu pokazuje, że są jednak z tego jakieś plusy. Samo Sony zaś ma już całkowicie inne podejście do fizycznych nośników, niż te prezentowane na E3 w roku 2013:

Opublikowano

Normalnie? Pliki z grą są dostępne na serwerach Microsoftu, a cyfrowe uprawnienie jest powiązane z płytą. Wczoraj ludzie zaczęli testować i niektóre wycofane gry działają np. Deadpool czy F1 2020. Problem jest z grami first party tj. Forza Horizon 3-4, nawet najnowsza odsłona FH6 nie działa :D 

Idea fajna, ale realizacja (jak na razie) taka sobie. Tu można sprawdzić obsługiwane gry.

Opublikowano (edytowane)

Nie działa wiele tytułów, choćby od zewnętrznych wydawców (sporo płytek od Ubi, Segi czy Square Enix). Program jest w tej chwili testowany przez użytkowników Xbox Insider właśnie po to, aby sprawdzić jak to wszystko wychodzi w praniu. Część wydawców nawet jeszcze nie przystąpiła do Disc to Digital. Serio, dajcie temu chwilę. Ja wiem, że narzekać i płakać łatwo, ale lepsze to, niż nie robienie nic.

Edytowane przez Kszyrztow