Skocz do zawartości

Wybieramy opony (letnie, zimowe czy też wielosezon)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Opony 2-3 lata wstecz (nie pamiętam teraz ile dokładnie) z datą produkcji są uznawane jako nowe.

Ale mi też się coś powaliło, bo myślałem, że 2024 tyle co się skończył :E 

Edytowane przez lesiu155
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja to czaje ale po czasie to już inaczej wygląda.

Np teraz świadomie przyżydziłem ~20zl na sztuce i np zamiast 0226 mam 4925 co jest pierdołą ale za dwa lata dla kogoś "ooooo Panie trzyletnie opony z 2025 roku, katastrofa" vs "ooooo Panie jakie piękne dwuletnie kormoranki z 2026 roku, nie to ja tu nic nie będę negocjować, widać że zadbane wozidło".

Opublikowano (edytowane)

Ktoś, jak patrzy to czy 4925, czy 0226 to bez różnicy - to raptem 5 tygodni różnicy. A niekumaty nawet na to nie spojrzy ;) Ale tutaj ja się biję w pierś bo jak napisałem wyżej, lata mi się powaliły :E Ja tam też nie patrzę więcej jak rok do tyłu a i to często z końca roku się trafiają. A za 4 lata to już w ogóle nie będzie miało znaczenia bo będą się zbliżały do końca życia.

https://allegro.pl/oferta/4x-215-45-16-v-kumho-hs-52-ecsta-18143967782

I imo - jak widzę jakieś dosyć nowe auto, za kupę siana i imperiale czy inne noname/total budżet na kołach to od razu mi się lampka zapala - widać, że ktoś nie dba/ma wywalone/oszczędza totalnie (pick one or all). Jeszcze złotówę to zrozumiem bo oni komplet w dwa lata wyjeżdżą i to po mieście, ale jak ktoś wozi rodzinę... A i to, ja na swoich Kormoranach to się w mieście dwa razy mocno zdziwiłem. Chociaż raz to musiał być spoko widok z zewnątrz, jak ktoś widział Vectrę driftującą na mieście :E 

Edytowane przez lesiu155
  • Haha 1