Krzysiak 1 525 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Wymieniłem wtrysk adblue...nie mogli dać dosłownie 5cm dłuższego kabla, przez co zeszło dobrą godzinę bo żadnego podejścia żeby odpiąć wtyczkę. Gdyby kabel był deko dłuższy zeszłoby 10 minut
Katystopej 986 Opublikowano 13 Lutego Autor Opublikowano 13 Lutego Przegląd, jedynie auspuf na zadku do wymiany póki jeszcze jest w całości i nie zmienił się w rasowe R4 w klekocie na przelocie
Krzysiak 1 525 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Wymieniłem tylny prawy czujnik ABS w C5, bo jednak problem w styczniu wrócił. Teraz spokój.
kapcer 75 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Rękami mechanika: zmieniony olej, filtr oleju i nowa miska olejowa. W poprzedniej misce gwint już nie trzymał korka (a było już raz gwintowane na większy, auto kupione w takim stanie). Jakiś czas temu była też dyskusja o klockach hamulcowych. Obecnie gdzie tylko mogę zakładam klocki Mintex (TMD Friction). Made in UK, pylą raczej mocno, ale też dobrze to działa i ma dobrą cenę.
lesiu155 140 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Podładowałem aku bo mi przy odpalaniu zegary na moment zgasły, po raz pierwszy odkąd go (w sensie aku) kupiłem (czyli jakoś 2018/2019 rok). Edytowane 24 Lutego przez lesiu155
Krzysiak 1 525 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 508 umówiony na czwartek do przyciemnienia szyb.
Arczevski 137 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Odebrałem mojego jangtimera (A4 B5 ) z naprawy - szarpało przy przyspieszaniu, dużo było podejrzanych, a ostatecznie wyszło że zapłon był przestawiony.
GordonLameman 8 459 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Odkurzony i umyty w środku za pomocą Megiuars APC, tapicerska skórczana przetarta za pomocą Meguiars Gold Class Rich Leather Sprawy. Wymienione wycieraczki, sprawdzone płyny. No i gapiłem się też na tarcze czy wszystko okej, ale glupi jestem i nie wiem czy ok czy nie
Katystopej 986 Opublikowano 1 Marca Autor Opublikowano 1 Marca 47 minut temu, GordonLameman napisał(a): No i gapiłem się też na tarcze czy wszystko okej, ale glupi jestem i nie wiem czy ok czy nie Jak nie mają widocznych i wyczuwalnych rowków to jeździć obserwować, jak się rowki zaczną robić to klocki i tarcze do wyjebu i nowy komplet
GordonLameman 8 459 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Godzinę temu, Katystopej napisał(a): Jak nie mają widocznych i wyczuwalnych rowków to jeździć obserwować, jak się rowki zaczną robić to klocki i tarcze do wyjebu i nowy komplet No niby tak, ale w moim modelu jest jakaś akcja serwisowa i ja nic nie widzę żeby coś było nie tak: A 2-3 tygodnie temu miałem wrażenie że widzę “rysy” na środku tarczy
Katystopej 986 Opublikowano 1 Marca Autor Opublikowano 1 Marca Panie, to je wzorowa tarcza, szukasz Pan drugiej dziury we dupie jest git, nawet rantu nie ma. 1
GordonLameman 8 459 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Dzięki! chciałem jakąś reklamację i dym zrobić
SuLac0 354 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 33 minuty temu, GordonLameman napisał(a): No niby tak, ale w moim modelu jest jakaś akcja serwisowa i ja nic nie widzę żeby coś było nie tak: tarcza jest dwustronna tez kiedys sadzilem, ze jest ok, do momentu jak nie obejrzalem drugiej strony...
marko 715 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca O co chodzi z tą akcją serwisową? Pytam, bo na przednich tarczach mam dwa rowki
GordonLameman 8 459 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 19 minut temu, marko napisał(a): O co chodzi z tą akcją serwisową? Pytam, bo na przednich tarczach mam dwa rowki Chodzi o jakieś wadliwe blaszki:
marko 715 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) Mam dokładnie takie rysy. Poszedł mail do serwisu. Niemieckie forum twierdzi, że wymieniają wszystko, jak zniszczone zostały także tarcze. To może będę miał farta i mi te tarcze nie zardzewieją do końca leasingu Edytowane 1 Marca przez marko 1
Kowal_ 263 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Wczoraj oddałem na przespawanie łącznika elastycznego na DP, nie sądziłem, że tak wolne postępowanie wzrostu głośności "pod autem" spowoduje, że człowiek się do tego przyzwyczai, a okazuje się, że to było słychać też w środku. Duża różnica na nowym, teraz słychać tylko i wyłącznie tłumiki na końcu wydechu. A był tylko trochę okopcony.
dannykay 621 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) W passacie Oleje + filtry sworznie wahaczy l+p wymiana pękniętej już podstawy filtra oleju, a zdążył prawie litr zgubić, więc od wczoraj nie leciało podkładki pod wtryskami uszczelki pokrywy zaworów i kolektora ssącego pełny przegląd całego auta - jest git Edytowane 1 Marca przez dannykay
Dresiq 57 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Przyciemnione lampy tył + dblaski tył. Czarne halogeny. Octavia 2.
serwal4 162 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Fluence - dolałem z 250ml oleju po powrocie z urlopu
Alek_M 233 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca (edytowane) To i ja się dopisze Seat Leon 1M, wymiana końcówek drążków kierowniczych oraz wymiana oleju i filtra w silniku. W tamtym roku wymieniłem sam duży wentylator chłodnicy, bo stary spalił się i nie załączał się. Edytowane 2 Marca przez Alek_M
baQus 22 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Serwis klimatyzacji. O dziwo, klima do nabicia faktycznie była tylko do nabicia
kapcer 75 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Korzystając z ładnej pogody - umyte wszystkie 3 furmanki.
Colicab 36 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Przygotowane auto dla cesjonariusza, posprzątane, wrzuciłem mu koła na skórzaną tapicerkę. Formalnie sprzedany juz jakiś czas temu, ale oproznianie garażu dzisiaj. Czas poszukać nowego.
Totek 784 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Wymieniony oring na czujniku temperatury w Octavii MK1, bez spuszczania płynu chłodzącego, ulało się może 200ml, reszta wyschnie podczas jazdy. 1
Rekomendowane odpowiedzi