Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj zajechałem do pracy na magazyn na chwilę po jakąś pierodłę, patrzę a tylne prawe koło coś mało luftu mu, podpiąłem kompresor a tam pół atmosfery, no to szybka decyzja i zmieniam koła na zimowe. Te przebite zmieniłem, biorę się za prawe przednie, pierwsza nakrętka i jeb, urwałem szpilkę :E Więc teraz mam jedno letnie do naprawy i szpilkę do wymiany :krejzol:

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano

W 508 walnął któryś czujnik ciśnienia w kole...od wrzucenia zimowych wali błędem systemu na blat. Zbieg okoliczności albo uszkodzony przy zakładaniu nowych opon.

Trzaby podłączyć diagboxa, ale jakoś się przez 2 tygodnie zebrać nie mogę do tego :rotfl2:

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Krzysiak napisał(a):

W 508 walnął któryś czujnik ciśnienia w kole...od wrzucenia zimowych wali błędem systemu na blat. Zbieg okoliczności albo uszkodzony przy zakładaniu nowych opon.

Mam podobnie w Tesli 3. Zimówki - czujnik w przednim lewym kole przy mocniejszym przyspieszeniu generuje bląd TPMS. Po przejechaniu 2-3km czujnik podaje dane i błąd się kasuje. Przy spokojnej jeździe nie wywala błędu :E  

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Trzaby podłączyć diagboxa, ale jakoś się przez 2 tygodnie zebrać nie mogę do tego :rotfl2:

albo bateria sie skonczyla. odpalac kombaj do mlocenia jednego klosa? kazdy szanujacy sie wulk, powinien miec TPMSreader :E

Opublikowano
5 godzin temu, galakty napisał(a):

Felga i kołpak do wymiany... Gołoledź na zakręcie, 15 km/h i spotkanie z krawężnikiem. Zawieszenie całe. 

To jest odpowiedź na pytanie Sylwii Grzeszczak "Kiedy znajdziemy się na zakręcie, co z nami będzie?" xD 

• Haha 4
Opublikowano

W ogóle jajca bo się okazuje że mam obecnie stalówki których nie idzie kupić na Oponeo - 6Jx16, a z parametrami które potrzebuję są tylko 6.5Jx16 więc dwie sztuki muszę zamówić :E 

I jeszcze do mnie dzwonili że producent nie przewidział takich olaboga co teraz. 

A naprawić może później naprawię, bo kolejki 2 tygodnie obecnie... 

Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

W ogóle jajca bo się okazuje że mam obecnie stalówki których nie idzie kupić na Oponeo - 6Jx16, a z parametrami które potrzebuję są tylko 6.5Jx16 więc dwie sztuki muszę zamówić :E 

I jeszcze do mnie dzwonili że producent nie przewidział takich olaboga co teraz. 

A naprawić może później naprawię, bo kolejki 2 tygodnie obecnie... 

Jak dla mnie to jest powód do zmiany auta :E 

• Haha 2