Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, baQus napisał(a):

+1, padł wczoraj :) 

Mój jeszcze zakręcił resztą sił, ale czas najwyższy było go wymienić. Nowy już zamontowany (chodz miałem problem z klemą minusową, ale ogarnięte). Teraz kręci jak szalony.

Opublikowano

Mój 370Z przestał odpalać jak popada deszcz. Latem widać wysoka temperatura robiła swoje, a obecnie rano po deszczu nie ma szans, odpali, 1 sekunda i gaśnie. Jak przez cały dzień nie pada, to wieczorem znowu odpali. Poprzedni 350Z nie miał problemu z deszczem przy żadnej temperaturze, ale czasami na mrozie miał dokładnie takie same objawy, odpalał na chwilę i gasł. To chyba taka naturalna ochrona Zetek przed jeżdżeniem w warunkach sprzyjających rozwijaniu rdzy, na którą Japońce reagują wyjątkowo alergicznie :D  W przyszłym tygodniu elektryk będzie poszukiwał rozwiązania, zapewne jakieś przebicia na kablach wysokiego napięcia, którejś cewce albo nawet przy wtyczkach od przepływek. Obstawiam pierdołę, która jednak mocno irytuje ;)

Opublikowano

Im bliżej 300k przebiegu, tym coraz bardziej Insignia staje się typową Insignią. Dziś rano odpaliłem, postała ze 20 minut, zawiozłem młodego do przedszkola i do domu odwiózł mnie brat. Nie odpala :E

• Haha 5
  • Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Arczevski napisał(a):

Im bliżej 300k przebiegu, tym coraz bardziej Insignia staje się typową Insignią. Dziś rano odpaliłem, postała ze 20 minut, zawiozłem młodego do przedszkola i do domu odwiózł mnie brat. Nie odpala :E

Kręci chociaż? Jak kręci to może aku wyzionął nagle ducha? Aczkolwiek jak sąsiad rok temu chwalił się, że z jego Insignią nic się nie dzieje to za tydzień szukał silnik :E

Opublikowano

Nie kręci właśnie, po przekręceniu kluczykiem cyka i robi test zegarów od nowa. Po wyjęciu z auta rozrusznik kręci elegancko, mechanik go przeczyścił, co się da nasmarować to nasmarował i sprawdzimy czy to coś da, jak nie to pewnie szukanie po kabelkach dalej. Akurat jak w piątek miałem jechać do Warszawy, a w kolejny do Katowic :D

Opublikowano
13 godzin temu, Arczevski napisał(a):

Akurat dzisiaj widziałem insignię na pasie awaryjnym z podniesioną maską. Może to Cię pocieszy, bo jak widać nie jesteś sam :E

Opublikowano
W dniu 11.12.2024 o 08:11, Arczevski napisał(a):

Dobrze że cytryna nie ma tej przypadłości...w sumie przy prawie 300k zachowuje się tak samo jak się zachowywała przy 200 :E

Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.11.2024 o 22:27, Petru23 napisał(a):

To nie to jednak. Znalazłem w szufladzie czytnik kodów i to błąd P0328 $E70S błąd czujnika spalania stukowego. Ten, o którym była mowa dotyczył właśnie lambdy i kat, skasowany przez mecha i nie wrócił. 

Zamówiony ori Mitsubishi za 170zl

Jak wyżej.

Same here (błąd czujnika spalania stukowego). U mnie to jeden z wielu "problemów" czujnikowych. Pacjent to pełnoletnia Astra. Po nowym roku chyba przesiądę się na nowszy model (J lub K) no ale po taniości do 40-50k max

Edytowane przez Harddrinkingman
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Harddrinkingman napisał(a):

Po nowym roku chyba przesiądę się na nowszy model (J lub K) no ale po taniości do 40-50k max

Jotka, o Ka nawet nie myśl. Generacja K to krok wstecz w Astrze. Przerobiliśmy kilkanaście K w firmie, jedna Jotka jest z nami do teraz jako auto rezerwowe, kompletnie bezawaryjna. Sama blacha na K mówi o niej dużo, drzwi czy maskę możesz wgiąć ręką jak za bardzo naciśniesz. Jakość montażu wnętrza też pozostawia wiele do życzenia, w J nic nie skrzypi pomimo 320kkm głównie po budowach i kilkunastu kierowców, K zaczynały skrzypieć przy 100-150kkm. Astrą K mogliby mnie torturować i kazać za karę jeździć 8:E

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano
49 minut temu, SweetDreams napisał(a):

CLS 2006

Czy mi się coś pomyliło czy suma nie zgadza się z finalna kwota? Lol. Swoja droga CLS to moim zdaniem jeden z najładniejszych Mercedesów (no może nie licząc lamp przednich).

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, larry.bigl napisał(a):

Czy mi się coś pomyliło czy suma nie zgadza się z finalna kwota? Lol. Swoja droga CLS to moim zdaniem jeden z najładniejszych Mercedesów (no może nie licząc lamp przednich).

Wszystko się zgadza :) Pewnie nie dodałeś pozycji od 1 do 16 z pierwszej strony ;)

BTW dodatkowo jeszcze pompa SBC w ASO (bo tylko tam była dostępna) 17k PLN. 

Edytowane przez SweetDreams
  • Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, SweetDreams napisał(a):

Wszystko się zgadza :) Pewnie nie dodałeś pozycji od 1 do 16 z pierwszej strony ;)

BTW dodatkowo jeszcze pompa SBC w ASO (bo tylko tam była dostępna) 17k PLN. 

o masakra :E

czy nie taniej by było po prostu kupić drugi taki sam, tyle, że sprawny?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mercedes-benz-cls-stan-idealny-piekne-skorzane-wykonczenie-ID6GGYID.html