Seeba03 35 Opublikowano Piątek o 22:19 Opublikowano Piątek o 22:19 53 minuty temu, Petru23 napisał(a): lDo tego dochodzi zderzak + to, co pod nim. 4k za czujnik i piastę warta kilkaset zl to trochę duzo, nie sądzisz? Uważam, że to bardzo mało jak za „przestawienie zaparkowanego auta z podskokiem”. Kilka lat wstecz miałem wymieniany zderzak przedni i atrapę w starej Alfie i wówczas likwidacja szkody wyniosła jakieś 6tyś.zł, a obyło się bez wyskoku niczym Adama Małysza z progu i lądowania klasycznym telemarkiem Trochę zluzuj, bo za bardzo się napinasz prostym tematem szkody komunikacyjnej.
Boldwyn 17 Opublikowano Piątek o 22:28 Opublikowano Piątek o 22:28 (edytowane) W dniu 23.12.2024 o 09:03, baQus napisał(a): jego miejsce zajął Focus MK2 Bardzo miło wspominam to autko, mój Mk2 1.6 TDCI woził mnie dzielnie przez 9 lat, sprzedany 6 lat temu znajomemu i nadal go czasem na ulicy spotykam Edytowane Piątek o 22:29 przez Boldwyn
dannykay 65 Opublikowano wczoraj o 09:49 Opublikowano wczoraj o 09:49 Passat za cmoka z ciężarówką wyszedł chyba z 13k zł, a nawet lamp nie wymieniali. Natomiast łączenie piasty z puknięciem w przód to ciekawy tok rozumowania u mnie w wyniku tego dzwona pękła pompka od webasto i mi tego nie uznali. Musiałem z własnej kieszeni naprawiać. A przypominam, że mnie przestawiła ciężarówka dobre kilka metrów do tyłu na zapiętym drivie.
Krzysiak 268 Opublikowano wczoraj o 11:00 Opublikowano wczoraj o 11:00 Po prawie 2 tygodniach postoju C5 wywalił błąd ABS/ESP, diagbox wskazał prawy tył, charakterystyka błędu - spójność. Trzeba będzie tam zajrzeć a tu akurat mnie jakaś grypa dopadła.
miro 182 Opublikowano wczoraj o 11:41 Opublikowano wczoraj o 11:41 (edytowane) W dniu 2.01.2025 o 19:33, Kowal_ napisał(a): Jeżeli ubezpieczyciel łyknie wymianę piasty i czujnika abs przy uderzeniu w przód w stojące auto to masz duże szczęście bo to na pewno nie od tego. Czujnik abs jest w zwrotnicy i tak i nie np VAGi mają tak zwany pierścien impulsowy umieszczony na piaście koła który zlicza i przekazuje do czujnika często ktoś powymienia czujniki bo tak wskazuje vcds a winny jest przerdzewiały pierścien i jego (cała piastę ) trzeba wymienić. Edytowane wczoraj o 14:03 przez miro
marko 79 Opublikowano wczoraj o 13:52 Opublikowano wczoraj o 13:52 BTW. jak było puknięcie na zgaszonym silniku z wbitym biegiem, a auto zostało przesunięte, to profilaktycznie sprawdziłbym czy rozrząd zgadza się na znakach. Żeby nie było, że przeskoczył np. o jeden ząbek i póki nikt nim nie jeździ, to nie widać problemu. 1
baQus 3 Opublikowano wczoraj o 17:43 Opublikowano wczoraj o 17:43 19 godzin temu, Boldwyn napisał(a): Bardzo miło wspominam to autko, mój Mk2 1.6 TDCI woził mnie dzielnie przez 9 lat, sprzedany 6 lat temu znajomemu i nadal go czasem na ulicy spotykam Ja do Focusa miałem kilka podejść już - w 2009 (wybrałem Vectrę B V6), 2012 (wybrałem Vectrę C OPC), 2019 (wybrałem BMW E61) roku i teraz dopiero się zdecydowałem Jak na razie, po 300 km jestem zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi