Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po zakupie Stingera:

1. Komplet Michelinów Crossclimate 3 Sport bo poprzedni właściciel założył Klebery czyli firmy, której nie uznaję jeśli chodzi o opony. Do tego była uszkodzona lewa przednia opona z boku. Mało tego, po zakupie musiałbym wydać w ciągu dwóch miesięcy kilka tysiaków na 2 osobne komplety bo za chwilę okres jesienno-zimowy. Więc sumarycznie na testy wpadły nowe Crossclimaty 3 Sport. Znudziło mi się też już chyba żonglowanie kołami co parę miesięcy :thumbdown:

2. Dwa "StayHoldy" i boczne siatki do bagażnika. Bo konstruktor Stingera nie pomyślał, że człowiek czasami na jakieś zakupy przecież musi pojechać :E

3. Dongiel z Aliexpress do bezprzewodowego połączenia z Android Auto. Nie wiedzieć czemu na 10 różnych kablach co kilka minut AA się rozłącza i podłącza ponownie. Na bezprzewodowym wszystko śmiga jak ta lala. Polecam.

Edytowane przez MadDog
Opublikowano

A nie wiem .... po prostu jakoś tak mam :D. Kleber od zawsze kojarzy mi się ze średniakami, które nigdy nie wypadały dobrze w testach. Zwłaszcza kiedyś.

Mam po prostu taką zasadę, że oprócz hamulców opony są najważniejszą dla mnie rzeczą w samochodzie. Całe życie kupuję opony premium więc gdy zobaczyłem Klebery na Stingerze to od razu leciały do zmiany. Raz, że z przodu były zajechane a dwa miały boczne uszkodzenie. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Obudowę kupiłem na alledrogo, na f-vat :E

A folia to Oracal do samochodów z tej aukcji: Link

Okleję sobię trochę tylniego zderzaka oraz ranty tylnich drzwi. Koreańskie mózgi tak zaprojektowali tylne drzwi, że część ich plastikowej, malowanej nakładki jest bezpośrednio narażona na kamienie spod kół:

image.thumb.png.993e334b566c6bb470a9673bde879f87.png

Tak to jest jak się ma wersję dla burżuja z dokładkami malowanymi pod kolor samochodu :E 

Normalnie tam jest czarny plastik:

image.thumb.png.3d48f7240415154aa05fd8aa5c787272.png

Opublikowano

Do G-Punto:
- filtr oleju (Purflux), powietrza (Champion) oraz kabinowy (zielona Kamoka)

- 4l Shell Ultra 5W40 + płukanka
- 4x świeca NGK
- na testy komplet używanych cewek zapłonowych OEM / Bosch (made in germany)

- osłona silnika + spinki
- za 4-pak fabryczne sprężyny ze Sporta (auto wraca do seryjnego prześwitu)

Opublikowano (edytowane)
W dniu 18.09.2025 o 08:43, MadDog napisał(a):

Po zakupie Stingera:

1. Komplet Michelinów Crossclimate 3 Sport bo poprzedni właściciel założył Klebery czyli firmy, której nie uznaję jeśli chodzi o opony. Do tego była uszkodzona lewa przednia opona z boku. Mało tego, po zakupie musiałbym wydać w ciągu dwóch miesięcy kilka tysiaków na 2 osobne komplety bo za chwilę okres jesienno-zimowy. Więc sumarycznie na testy wpadły nowe Crossclimaty 3 Sport. Znudziło mi się też już chyba żonglowanie kołami co parę miesięcy :thumbdown:

2. Dwa "StayHoldy" i boczne siatki do bagażnika. Bo konstruktor Stingera nie pomyślał, że człowiek czasami na jakieś zakupy przecież musi pojechać :E

3. Dongiel z Aliexpress do bezprzewodowego połączenia z Android Auto. Nie wiedzieć czemu na 10 różnych kablach co kilka minut AA się rozłącza i podłącza ponownie. Na bezprzewodowym wszystko śmiga jak ta lala. Polecam.

Miałem CC (wcześniejsze gen) i Kleber Quadraqer 2 i nie mam pojęcia, za co nie lubisz Kelnerów* ;)

Edit

*Kleberów 

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)

A kto lubi kelnerów?  Tylko napiwki by chcieli ciągle :rudolf:

Jestem po weekendowej podróży do Szklarskiej Poręby. Wracałem przez "Kapelę" i muszę przyznać, że Crossclimate 3 Sport sprawują się bardzo fajnie w słoneczne dni. Zobaczymy jak będą się sprawowały na jesień i w zimę.

Dokupiłem jeszcze dłuższe boczne siateczki i w końcu mam zorganizowany bagażnik :E

20250920_112548.jpg

20250920_112551.jpg

Edytowane przez MadDog
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

W Stingerze niestety tragedia - są tylko zaczepy aby rozłożyć siatkę na podłodze. Najbardziej brakuje mi jakichś haczyków na zakupy jak miałem w Octavii. Dlatego wziąłem dwa "Stayholdy" żeby siatki nie latały po całym bagażniku.

Edytowane przez MadDog
Opublikowano

U mnie 'całe zło' w bagażniku trzymam w dwóch kuferkach mocowanych rzepami od boku/spodu i póki co sprawdza się; Gaśnica w kieszonce na rzepie osobno.
Randomowo wybrane akurat z grubszego (przeszytego w romby) materiału także nie jest to też najcieńsza szmata...

(Nie, jako posiadacz Renault nie wożę zestawu małego serwisanta :E ot żarówki, bezpieczniki, zapasowe płyny eksploatacyjne itd. poza tym, co obowiązkowe).

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@serwal4 w megane jest jakby podwójna podłoga w bagażniku.  Będę kombinował z uchwytami z druku 3d plus rzepy żeby zrobić stabilne uchwyty na mój klucz do kół(laga 3/4" :E ), kable rozruchowe oraz mały zestaw kluczy(jakoś czuję się spokojniej gdy mam klucze ze sobą w aucie :E )

Edytowane przez jarux
  • Like 1
Opublikowano

Z kluczy to obowiązkowo mam w aucie ten do odkręcania lamp przód/tył - celem wymiany żarówek...
A nie boję się auta, bo pełne Assistance jest :E HDI/Warta nawet zwiększyła zasięg, po EU mam limit 1000km także luz :lol2:

(I to nie jest tak, że z Litwy miałem do domu ~900km, a nie np. 1090km ... nope!) :E 

Opublikowano
13 godzin temu, bergercs napisał(a):

Tak luźno związane - "żabę" 2.5t z Lehmanna (do użytku "domowego")

W połowie września kupiłem dokładnie ten sam. Użyłem 3 razy- działa.