Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie zmiana była w tym tygodniu.

Czy mieliście kiedyś taką sytuację, że warsztat zostawił naklejkę informacyjną na oponie? Ja pierwszy raz coś takiego widzę, ale nie wiem czy mam im dać informacją zwrotną. Może to jest normalne i się nie znam?

PXL_20241109_163214201.NIGHT.jpg

• Confused 1
Opublikowano

Normalnie bym miał zmienione już jakoś tak przed końcem października (w zależności od warunków atmosferycznych), ale tym razem wchodzę w drugi sezon jesienno-zimowy na moich pierwszych wielosezonach (GY V 4S G-3). Sezon inauguracyjny jak i cały ponad rok na nich, przejechałem bez problemów. :D

Opublikowano

Być może nie na temat, ale dotyczy opon. 

Czy różnica 50kg nośności robiłaby dla was różnice przy wyborze opony? Pewien diagnostyk robi mi wykład że do Renault Traffic nie mogę założyć opon wzmocnionych XL o nośności 850kg, muszą być C - 900kg. 200kg na całym samochodzie, 3.6t vs 3.4t. 

Opublikowano
29 minut temu, TheMr. napisał(a):

Być może nie na temat, ale dotyczy opon. 

Czy różnica 50kg nośności robiłaby dla was różnice przy wyborze opony? Pewien diagnostyk robi mi wykład że do Renault Traffic nie mogę założyć opon wzmocnionych XL o nośności 850kg, muszą być C - 900kg. 200kg na całym samochodzie, 3.6t vs 3.4t. 

Zależy ile zamierzasz na pakę ładować ;)

Plus w instrukcji masz opisane jakie opony powinny być (to, że opony np mają łącznie więcej niż DMC to nie znaczy że rozkład nacisku na oś/oponę jest równy). Co do opon mam zasadę że lepiej miec parametry trochę na zaś niż się zdziwić. 

Opublikowano
Godzinę temu, JacekRTX napisał(a):

@TheMr. a co twierdzi producent?

Nie pytałem. Na tabliczce są opony z C, ale na tabliczce zawsze jest za mało wymienionych możliwości. 

@larry.bigl Wiadomo, lepiej mieć zapas niż go nie mieć, ale akurat skończyły się opony C, a z drugiej strony różnica prawie 300 zł na sztuce jakoś mnie nie bawi, a różnica to 50 kg. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Taa, tylko, żeby zobaczyć co się przełącza to trzeba się lumpić na ekran "kierowca Tesli wypadł z drogi, ponieważ zagapił się na ekran LCD. Zagapił się, bo chciał wyregulować szybkość pracy wycieraczek korzystając z ustawień widocznych na wyświetlaczu. Jego linia obrony była mniej więcej taka (parafraza): to producenta (=Tesli), a nie moja wina, że opcja została głęboko schowana. To przez producenta doprowadziłem do niebezpiecznej sytuacji. Dlatego odebranie mi prawa jazdy będzie niesprawiedliwe. Uzasadnienie brzmi rozsądnie: wycieraczki sprawiają problemy nabywcom Modelu 3. Sterowanie nimi odbywa się z użyciem przycisku na końcu dźwigienki kierunkowskazów. Jednorazowe kliknięcie w przycisk uruchamia jednorazowe przetarcie szyby. Przytrzymanie przycisku to spryskiwacz plus przetarcie szyby. Każdorazowe wciśnięcie przycisku wyświetla ponadto w prawej dolnej części wyświetlacza menu wycieraczek, w którym można wyregulować ich szybkość. Albo przełączyć je w tryb automatyczny, który też działa… różnie."   Więcej klaskania uszami jak Tesla od nowa wymyśla koło - koncern zyskuje miliardy na kolejnych cięciach w produkcji a szympansy przyklaskują.
    • Nie istnieje. Dawanie preferencyjnych warunków z punktu widzenia pracodawcy na zatrudnienie obcokrajowców powoduje wyparcie na bezrobocie pracowników rodzimych.
    • Wypowiedź świąteczna Trumpa podsumowująca rok - No cła super, opodatkowałem moich obywateli, USA w ciągłym kryzysie przez Bidena, przejął państwo na kolanach zostawione przez Bidena. Biden, democrats, Biden.  Pięknie się to koreluje z tym co wrzuciłem wyżej.    Jeśli ktoś mówi ze KO nic nie zrobiła przez dwa lata to USA przez rok zrobiła jeszcze mniej  
    • Nie no dałem refunda  to chyba jeszcze nie jest dobry czas dla mnie na diablo. Po łebkach ograłem spiritborna i palka, ale nie czułem jakoś więzi specjalnej. Muszę złapać bakcyl do D4 póki co nadal go nie mam. Ale za to kupiłem na promce COD MW zawsze ceny były dla mnie zaporowe, ale teraz po promce jest za 85 zł. Może będzie spoko tak jak stare CoD 4 
    • I pomyśleć, że Wy ciągle piszecie o Górnym Śląsku
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...