Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Spróbuje licytować się na najlepszy "badass " moment, ale to raczej tematycznie pod rocznicę HL2 ;) 
Pierwszy utwór był idealnie zgrany z początkiem strzelaniny w ~0:29, gdy wpadasz w zasadzkę całej masy żołnierzy, gdzie chyba słyszało się przygotowania.
Drugi utwór dotyczy momentu, gdy armia musi porzucić swój najważniejszy cel - Freemana, ponieważ coś gorszego pojawiło się na powierzchni.
Edit. Moja pamięć pewnie to podkolorowała, ponieważ grałem w to zanim poziom XEN był dodany, a remake był darmowy :E 

OH, jak mogłem nie wstawić TEGO:

Mój ulubiony remix, z endingu HL:ALYX.

I klasyk, który pierwszy rzuci się w uszy ;) 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Jestem odrobine zdziwiony, ze w watku o OST z gier zabraklo muzyki z oryginalnej sagi Baldur's Gate. Nic tak nie zagrzewa do boju jak OST z BG!

A takze z Morrowinda:

Edytowane przez daerragh
  • Like 2
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 14.11.2024 o 16:55, musichunter1x napisał(a):

Spróbuje licytować się na najlepszy "badass " moment, ale to raczej tematycznie pod rocznicę HL2 ;) 
Pierwszy utwór był idealnie zgrany z początkiem strzelaniny w ~0:29, gdy wpadasz w zasadzkę całej masy żołnierzy, gdzie chyba słyszało się przygotowania.
Drugi utwór dotyczy momentu, gdy armia musi porzucić swój najważniejszy cel - Freemana, ponieważ coś gorszego pojawiło się na powierzchni.
Edit. Moja pamięć pewnie to podkolorowała, ponieważ grałem w to zanim poziom XEN był dodany, a remake był darmowy :E 

OH, jak mogłem nie wstawić TEGO:

Mój ulubiony remix, z endingu HL:ALYX.

I klasyk, który pierwszy rzuci się w uszy ;) 

Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Nic takiego, ale bardzo dobrze pasuje z tym krótkim ~10 minutowym wyzwaniem na czas. 
Rytm jest zgrany z krokami postaci i gra to mniej więcej w pętli. Późniejsze wyzwanie Tofu mnie rozbroiło :E 

Jazda wagonikiem też była emocjonująca

Tak jak spierniczanie przed policją

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Najlepsza może nie, ale właśnie mignęła mi  w recce remastera i co tu dużo mówić, epicka jest na pewno :)

Wspaniała ciesząca oko grafika imponująca wręcz po zmienia ustawień w .ini i ta muzyka tworzyły magię świata gry, w którym naprawdę miło spędziłem wiele godzin.

Remaster przywróci muzykę... ale niestety grafikę popsuli kompletnie.

A tak się świetnie łaziło po tym świecie 19 lat temu przy tym:

A co do tematu. Tego jest mnóstwo, ale na pewno TOPka to 

MDK

Battlefield 1942 i 2 (PC)

któryś z Ratchetów na PS2 ma też fajny soundtrack, ale zapomniałem teraz który

Oczywiście Command and Conquer, StarCraft

No i amigowe Lotusy i Jaguary XJ220

Lost Vikings..

dobra, starczy bo godzinę będę tego posta pisał :D

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

zalatuje trochę klimatem lat 80tych, a skoro tak to wrzucę moim zdaniem rewelacyjny soundrack w dwóch levelach VRowej gierki:

Coś pięknego i aż sobie czasem łazę po ukończonej planszy tylko po to, żeby sobie posłuchać (i postrzelać w lampy :D)

• 4 tygodnie później...