Skocz do zawartości

Handheldy PC (SteamDeck/RogAlly/LegionGO i inne) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 25.12.2025 o 15:30, Vulc napisał(a):

Jeśli w grę wchodzi przełożenie premiery, na kiedy?

Przełożenie premiery też nic nie da: 

- sprzęt zapowiedziany na początek roku 2026, a opóźnienie tylko wpłynie negatywnie na wizerunek SM: teraz słaby, a później będzie jeszcze słabszy, Valve już zapowiedziało więc już nie cofną info - wszyscy się patrzą „na ręce” - a jakiekolwiek zmiany, manipulacje, zmiana terminów też sprzęt „zabije”. 
Wstrzelili się w termin premiery w najgorszy okres - podwyżek horendalne RAMu - pech i tyle. 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano (edytowane)

To było w zasadzie pytanie retoryczne, może za słabo je zaznaczyłem. ;) Mają związane ręce z jednej strony, ale z drugiej - przy obecnych cenach RAMu - pchanie się w premierę z dostosowaną do sytuacji ceną startową? Absurd. Chyba, że chcą to wykorzystać i sprzedać cały nakład w umiarkowanie wyższej cenie (zakładając, że wcześniej zabezpieczyli konkretne ilości pamięci po niższej cenie), licząc na to, że ludzie się na sprzęt bezmyślnie rzucą, obawiając ograniczonej ilości. Mając w pamięci choćby sytuację z PS5, które przez długi czas dostępne było tylko w scalperskich ofertach. 

Mam trochę wolnego, wrzuciłem w końcu na swojego Legiona Go Steam OS. Na razie bez usuwania Windowsa, w ramach dual boot z biosu. Sam proces nie jest specjalnie skomplikowany, Steam OS chodzi jak złoto na tym sprzęcie. I przy okazji jest widoczny boost klatek w tych samych produkcjach, przy tych samych ustawieniach.

Edytowane przez Vulc