Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Smooth Motion dalej do dupy w najnowszych i muszę podmieniać plik nvpresent64.dll z 581.94 jak jełop, no ale jak już podmienię to działa. :E 

A co jest nie tak jeśli nie podmienisz? Nie działa czy działa z błędami? Ja co prawda sprawdzałem tylko w AC Evo i w Avatar Frontowa od Pandora zanim dodali Frame Generator od NVIDIA i działało prawidłowo (FPS wzrastał, nie zaobserwowałem jakiegoś szarpania). Jedynie co musiałem zrobić żeby nie wywalało przy starcie to dodać do wyjątków w RTSS, bo bez tego faktycznie się wywalało przy starcie więc tu jest jakiś konflikt

Opublikowano

A mówili kup Nvidię bo nie ma problemów ze sterownikami :E

@PaVLo @szafir00 spróbujcie jeszcze zmienić TdrDelay w rejestrze. 

GPU: Adjust Timeout Detection and Recovery Setting

Timeout Detection and Recovery (TDR) is a Windows* OS feature that detects and resets graphics cards with response problems. This feature freezes and reboots operating systems.

Windows resets GPUs if the compute kernels run longer than a few seconds. To avoid a device reset during long running kernels, increase the value of TDRDelay setting:

Open the Run dialog box by pressing Windows + R keys on your keyboard.

Type regedit and click OK to open the Registry Editor.

Navigate to the following path by expanding the folders on the left pane: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers

If the TdrDelay key exists, double-click it and increase the value in the Value data field (such as 20 seconds or higher). Continue to Step 7.

If the TdrDelay key does not exist, click on an empty space on the right pane and select New > DWORD (32-bit) Value. Continue to Step 5.

Name the key TdrDelay.

Double-click the key and enter a desired value in the Value data field (such as 20 seconds or higher).

Click OK to save the changes.

Close the Registry Editor and restart your computer for the changes to take effect.

Opublikowano

Miałem 7900XT przez prawie 3 lata :). Także nie do mnie z takim twierdzeniem :). Wg mnie AMD z Adrenalin robią lepszą robotę niż aktualne stery Nvidii. Ale to moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać. Jedyny problem jaki miałem z Radkiem to znikający kursor na białym tle w paskach wyszukiwarki. Po wyłączeniu MPO brak jakichkolwiek innych problemów ze sterownikami.

Opublikowano
5 godzin temu, Adikon napisał(a):

Nie wiem czy to działa i czy było, ale wrzucam jako ciekawostkę :)

Działa, testowałem w Crimsonie, z RR z DLSS jakość + x3 mam z 160fps. Grywalne, na prawdę te nowsze wersje coś tam "potrafią" wiadomo, że to nie jest ten sam poziom co FG na Geforcie, bo to korzysta z FSR, według mnie jest dużo lepiej niż jeszcze rok temu gdy testowałem na RTX 3060Ti inną podobną wersję, wtedy to całe UI "skakało"... Tutaj z tym nie ma problemów. 

• Thanks 1