Skocz do zawartości

Auta elektryczne (BEV)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Mi też się podoba ten G6 po lifcie ale jednak nie mam przekonania do chińczyków ze względu na serwis ;) 

taka sama argumentacje slyszalem w przypadku Tesli  swego czasu ;) ale jak widac, daja rade. wiadomo, mobilny serwis tutaj pomaga i byc moze w xpneg tez na to wpadna. sie zobaczy.

1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Czy on wie na czym polega OC AC? 

a to jakies nowe "zaklecia", ktore pozwalaja uniknac samej kolizji/wypadku? :E

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, SuLac0 napisał(a):

a to jakies nowe "zaklecia", ktore pozwalaja uniknac samej kolizji/wypadku? :E

nie, ale zabezpiecza przed następstwami wypadków - gdy ktoś w Ciebie wjedzie, to auto idzie na warsztat, a ty dostajesz auto zastępcze.

Równie dobrze można powiedzieć, że nie wyjdę przez zimę z domu, bo się wypierdolę na lodzie :E ludzie są dziwni.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

nie, ale zabezpiecza przed następstwami wypadków - gdy ktoś w Ciebie wjedzie, to auto idzie na warsztat, a ty dostajesz auto zastępcze.

wiem jak to dziala :) ale moze tutaj chodzilo o to , ze wlasciciel tez wie i chce minimalizowac ryzyko jezdzenia autem zastepczym przez pare mies ;) 

Opublikowano
21 minut temu, huudyy napisał(a):

Czy on wie na czym polega OC AC? 

Tu nie chodzi o to na czym polega OC / AC a fakt, że auto, które ma niecałe 6tys przebiegu może być po wypadkowe z malowanym elementem :E 

Tego nie może przeżyć, że miał by kilkumiesięczne auto powypadkowe i to go tłamsi non stop. 

Opublikowano
31 minut temu, huudyy napisał(a):

To jest choroba jakaś, ocd czy coś. Albo mentalna bieda

Albo strach przed czymś co może go nigdy nie spotkać ;)

32 minuty temu, galakty napisał(a):

To mógł kupić 10 letnie albo z przebiegiem 200k i tłuc do woli, no nie mogę :E 

Jego stare auto ma już 30lat na karku więc przyszła pora by je zmienić. 26 lat jeździł Golfem 3 w PB :E 

Opublikowano
26 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Jego stare auto ma już 30lat na karku więc przyszła pora by je zmienić. 26 lat jeździł Golfem 3 w PB :E 

Matko bosko.... to nawet ja biedak jako 18 latek miałem Golfa 3 i po 4 latach wymieniłem xD 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, bergercs napisał(a):

Ja mam auto zawsze podpięte pod ładowarkę także na rozgrzanie baterii i przygotowanie auta prąd idzie bezpośrednio z 3F ale dzisiaj postanowiłem sprawdzić jak to wygląda gdy auto nie jest podłączone i stało na podwórku przez prawie 3 dni w temperaturach ~10C. 
Przez pierwsze 3km miałem zużycie na poziomie 90kWh/100km :E 

Po 13 km spadło do 18kWh. 

Edytowane przez DjXbeat
  • Like 1