huudyy 3 221 Opublikowano wczoraj o 14:32 Opublikowano wczoraj o 14:32 25 minut temu, maras2574 napisał(a): Angielka w moich okolicach angielka to rodzaj pieczywa 3 minuty temu, janek25 napisał(a): Westfalka ukryta opcja niemiecka.
maras2574 Opublikowano wczoraj o 14:38 Opublikowano wczoraj o 14:38 (edytowane) Stawiam, że co region Polski to inaczej Chociaż.... https://allegro.pl/oferta/kuchnia-weglowa-weftfalka-angielka-emaliowana-sigma-304-8-70kw-lewy-wylot-16424882077 https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-piec-typu-angielka-CID628-ID14ThaV.html Edytowane wczoraj o 14:44 przez maras2574
lokiju Opublikowano wczoraj o 14:44 Opublikowano wczoraj o 14:44 Jakoś od trzech tygodni widzę artykuły w stylu idzie ciepło, będzie 20 stopni więcej i jakoś doczekać się nie mogę. Z kolei dzisiaj widziałem artykuł mówiący, że znowu idą mrozy tak jakby te co teraz są już się skończyły.
janek25 Opublikowano wczoraj o 14:48 Opublikowano wczoraj o 14:48 No będzie teraz z 2,3 dni ciepłej niż było
lokiju Opublikowano wczoraj o 14:56 Opublikowano wczoraj o 14:56 (edytowane) Jeszcze 3 dni temu w prognozach tych kolejnych mrozów nie było ale tak to już jest z prognozami. Jakby im wierzyć to już od miesiąca powinno być ciepło. Zresztą się nie zdziwie jak i w kwietniu będzie mroźno. Edytowane wczoraj o 14:56 przez lokiju
janek25 Opublikowano wczoraj o 14:58 Opublikowano wczoraj o 14:58 Mi na pustostanie zmroziło kibel bo spuściłem z niego wodę. Także lepiej zostawiać ze względu na akumulację
maras2574 Opublikowano wczoraj o 15:17 Opublikowano wczoraj o 15:17 81 albo 82 rok, pochód pierwszomajowy (tak, były takie imprezy za komuny!), spadł śnieg Dzisiaj śnieg w maju ??? Ogłosili by chyba koniec świata, a ten dzisiejszy łatwowierny i przestraszony naród...... 19 minut temu, janek25 napisał(a): Mi na pustostanie zmroziło kibel bo spuściłem z niego wodę. Także lepiej zostawiać ze względu na akumulację Mi co roku spłuczkę rozdupca, wody nigdy nie spuszczałem. W tym roku zamarzł tam kran
DjXbeat Opublikowano wczoraj o 15:27 Opublikowano wczoraj o 15:27 Godzinę temu, maras2574 napisał(a): Nie dałbym rady w takiej temperaturze spać Pa to: Termometr stoi na skraju parapetu a pod spodem jest duży grzejnik, który wali 45C dlatego tak podbija. W salonie mam 22C a w sypialni mógł bym mieć nawet 19C ale żona… negocjacje skończyły się na 21C
AndrzejTrg Opublikowano wczoraj o 15:40 Opublikowano wczoraj o 15:40 Który to był rok to nie pamiętam ale po 2007 to w grudniu grzyby zbierałem i nazbierałem
Camis Opublikowano wczoraj o 16:09 Opublikowano wczoraj o 16:09 (edytowane) 2 godziny temu, maras2574 napisał(a): Nie dałbym rady w takiej temperaturze spać U mnie też w nocy w pokoju gdzie śpię utrzymuje własnie te 15-16 stopni max. W dzień 19-20, więcej nie bo mi za ciepło 1 godzinę temu, huudyy napisał(a): w moich okolicach angielka to rodzaj pieczywa Widze swojak Łódź k*** Zawiń angielkę w tytkę Edytowane wczoraj o 16:11 przez Camis
Fatality Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Tutaj wypowiedz guru forumowego, który jest tutaj cytowany do porzygu, więc dołożę się i ja: A więc mamy uwaga ciepłą zimę, w porównaniu do tego co było za komuny (zima stulecia miała wyższą średnią temp. niż ta obecnie ale mało to kogo obchodzi - planeta się pali)
Zas Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu No zdaniem połowy osób w tym wątku to też jest mega ciepło, kiedyś to były czasy - z piecem kaflowym w izbie, teraz nie ma czasów...
ju-rek Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Wczoraj jak odpalałem samochód o 7 rano, dzisiaj było -27.
Slayer Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Mieszkam w Sosnowcu () i szczerze mówiąc nie ma tu dramatu. Dzisiaj rano to może z -7 było? Wyszedłem jakoś 05:40 na siłownię i było git, 15 minut spacerku bez gluta z nosa.
Klakier1984 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 10 godzin temu, Slayer napisał(a): Mieszkam w Sosnowcu () i szczerze mówiąc nie ma tu dramatu. Te dwie rzeczy wzajemnie się wykluczają- przepraszam, musiałem
trepek Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 16 godzin temu, maras2574 napisał(a): Angielka Angielka to przyczepa kempingowa
LeBomB Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 11 godzin temu, Fatality napisał(a): A więc mamy uwaga ciepłą zimę, w porównaniu do tego co było za komuny (zima stulecia miała wyższą średnią temp. niż ta obecnie ale mało to kogo obchodzi - planeta się pali) Bo znowu nie odróżniasz pogody od klimatu... Tydzień czy dwa dużych mrozów nie obniżają znacząco średniej sezonowej. Tym bardziej że tej zimy były również znacznie cieplejsze dni. Patrząc na średnie temperatury sezonowe w Polsce, to trend od lat jest wzrostowy.
galakty Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 12 godzin temu, Fatality napisał(a): Tutaj wypowiedz guru forumowego, który jest tutaj cytowany do porzygu, więc dołożę się i ja: Zwykły lobbysta opłacany przez korpo/rząd. Do tego prawdopodobnie wykupione boty na X lajkują jego posty.
Krystian03 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Jeszcze z miesiąc temu jak było około -13 to samochód bez problemu odpalał, a kilka dni temu taka sama temperatura i wtedy było już ciężko. Myślałem że na drodze utknę jak te 2 samochody które blokowały całkowicie ruch (tak to jest jak w Warszawie zwęża się ulice)
maras2574 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu A2 dzisiaj rano, jeden pas bioły drugi czorny
matakujce Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu U mnie dzisiaj jest już 20 stopni cieplej szkoda że nadal -8
nozownikzberlina Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 6 godzin temu, LeBomB napisał(a): Bo znowu nie odróżniasz pogody od klimatu... Tydzień czy dwa dużych mrozów nie obniżają znacząco średniej sezonowej. Tym bardziej że tej zimy były również znacznie cieplejsze dni. Patrząc na średnie temperatury sezonowe w Polsce, to trend od lat jest wzrostowy. Ekoczuby walczą z naturalnymi zjawiskami które pojawiają się cyklicznie, a pojawiały się jeszcze zanim człowiek pojawił się na ziemi. Klimat naszej planety nigdy nie był stały. Zmieniał się z powodów naturalnych, często bardzo gwałtownie. Właściwie walczą z naturą, wbrew temu co mówią.
Rekomendowane odpowiedzi