Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tych wymaganiach DLSS/FSR jest zalecany na balans jak dobrze pamiętam, podawałem info. To odpowiedział ktoś ze studia na twitterze na pytanie o upscaling, bo oni jakimś dziwnym trafem tego nie podali. Jak ktoś daje wyżej itp złe detale to może działać jak działać. Obstawiam, że jest coś na rzeczy i gra wymaga solidnego dopieszczenia. Niestety nie wszystko da się idealnie zrobić. Tutaj tylko kilku ma w CV pracę przy Wiedźminie. Wszyscy myśleli, że będzie super.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, j4z napisał(a):

Bo ja dobrej fabuły oczekuję od filmów, nie od gier. W grze przede wszystkim gameplay ma mi się podobać. Czy jest to zrozumiałe dla Ciebie?

Sam preferuję gameplay nad fabułą, ale przy Dawnwalkerze, który jest "story-driven RPG", gdzie fabuła, postacie, questy i wybory są sporą częścią całej konstrukcji, to trochę zabawne jest takie podejście do skipowania scen. ;) Jakbym chciał przede wszystkim dobrego gameplayu i soczystej walki, to pewnie wybrałbym nową Onimushę.  

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Przecież napisałem, że fabuła wydaje się, że będzie ciekawa i chyba nie będę skipować. 

Dodam, że nie jest to mój gatunek gier, ale sprawdzić, nie zaszkodzi mi. 

3 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Onimushę

Na ten tytuł też przyjdzie czas. 

Edytowane przez j4z
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

W tych wymaganiach DLSS/FSR jest zalecany na balans jak dobrze pamiętam, podawałem info. To odpowiedział ktoś ze studia na twitterze na pytanie o upscaling, bo oni jakimś dziwnym trafem tego nie podali. Jak ktoś daje wyżej itp złe detale to może działać jak działać. Obstawiam, że jest coś na rzeczy i gra wymaga solidnego dopieszczenia. Niestety nie wszystko da się idealnie zrobić. Tutaj tylko kilku ma w CV pracę przy Wiedźminie. Wszyscy myśleli, że będzie super.

Tylko jak na tym RTX 4060 przejdziesz na Balans to ile możesz tych klatek uzyskać?

Mam wrażenie, że oni tam FG jeszcze sobie dodali. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie, przez pierwsze pol godziny gry - doszedlem do chaty Coena na razie - mam ok. 40 FPS na laptopie ze stopki. FHD + FSR Performance + ustawienia Ultra. Oczywiscie bez RT, bo GPU nie obsluguje. Nie jest az tak zle z ta optymalizacja, jak wszyscy twierdza.

Inna sprawa jest to, ze gra, no niestety, graficznie wybitnie nie wyglada.

Edytowane przez daerragh
Opublikowano (edytowane)

Ja już pobieram , edit instaluję z płyty nie ściągało mi żadnej zawartośći online patchy itd , wy tez tak macie na ps5 ?

I ten piękny zapach fizycznej płyty 

Screenshot_2026-09-03-13-21-43-877_com.miui.gallery-edit.jpg

Edytowane przez voltq
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Mnie najbardziej rozwalaja animacje w tej grze, które są okrutnie słabe. Po tym dzisiaj poznać, ze ktos ma relatywnie maly budzet. Nawet jak kadry potrafia robic wrazenie (Mafia: Old Country) to animacje zawsze rozwalaja caly efekt. 

Cała masa gier dzisiaj nie daje w tym zakresie i czesto lapie sie na tym, ze gry z PS3 prezentowaly sie na tym polu klasę lepiej.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 31.08.2026 o 17:12, DżonyBi napisał(a):

Jest dobrze poza optymalizacją 😂

Screenshot_20260831-172207.thumb.png.01fc65820525d869d63f82ef0358b8c3.png

Screenshot_20260831-171944.thumb.png.81f682cccb77ae56f09f8813bb0d5b55.png

Nie wiem skad to zdziwienie. Bylo o tym wiadomo juz jak pojawily sie pierwsze testy. W testach purepc wyglada to jeszcze gorzej.

Jak umiescili w zalecanych 5090 to juz mi sie lampka zapalila, a teraz kilka stron placzu na ten temat. Trzeba bylo nie kupowac. 

Ja chwile pogralem i pierwsze wrazenie jak najbardziej ok. Zobaczymy jak dalej.

Edytowane przez DżonyBi
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Nie wiem skad to zdziwienie. Bylo o tym wiadomo juz jak pojawily sie pierwsze testy. W testach purepc wyglada to jeszcze gorzej.

Jak umiescili w zalecanych 5090 to juz mi sie lampka zapalila, a teraz kilka stron placzu na ten temat. Trzeba bylo nie kupowac. 

5090 nie było w zalecanych. Nie powielaj głupot.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DITMD napisał(a):

Było, potem je zmienili.

Coś kłamiesz ,  był rtx 4080 albo 5080

Wam też nic nie ściąga na PlayStation żadnych patchy itd ? Tylko instalka z płyty ? Czyli gra zadziała bez podpięcia do internetu w najnowszej wersji ?

73% pozytywnych a na peak graczy trzeba poczekać na weekend

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Szambo napisał(a):

5090 nie było w zalecanych. Nie powielaj głupot.

Było w pierwszej wersji

image.thumb.png.d656ea87021a507fc6f856a2466ec3af.png

Potem je sprytnie zmienili, bo dodali u góry że DLSS/FSR itd.

tyb48w7xm5kh1.jpeg

Edytowane przez MroczneWidmo
  • Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Te testy to sobie w d... można wsadzić bo na takich samych nastawach mam więcej fps niź 5090:E

9 minut temu, sideband napisał(a):

Premiera jutro to jutro będzie. :hihot:

Dziś jest.Jutro Onimusha.

Opublikowano
17 minut temu, voltq napisał(a):

Coś kłamiesz ,  był rtx 4080 albo 5080

Wam też nic nie ściąga na PlayStation żadnych patchy itd ? Tylko instalka z płyty ? Czyli gra zadziała bez podpięcia do internetu w najnowszej wersji ?

73% pozytywnych a na peak graczy trzeba poczekać na weekend

Pierwsze ustawienia miały 5090 w zalecanych, kiedy zrobiło się wokół tego głośno, opublikowali drugą wersję ustawień.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, DITMD napisał(a):

Pierwsze ustawienia miały 5090 w zalecanych, kiedy zrobiło się wokół tego głośno, opublikowali drugą wersję ustawień.

W zalecanych ja tam widzę 4070TI... zalecane/recommended

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
  • Upvote 1