Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mi sie walczy calkiem fajnie, mozecie w opcjach zmienic blok na latwiejszy, nie trzeba kierunkow ogarniac. Blokuje I tylko zabiera stamine wtedy, a perfekta robisz tak samo.

Ktos z was gra po Angielsku?

Edytowane przez Sheenek
  • Like 1
Opublikowano
57 minut temu, PaVLo napisał(a):

Działa, ale spadek FPS do 40, jednak gra wygląda świetnie

Jak się instaluje itd to wiem, z tym nie ma problemu. Pytałem o samo MFG a nie NR. Jestem ciekaw, gry nie mam. Ale MFG używam w innych grach i jest git. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Jak się instaluje itd to wiem, z tym nie ma problemu. Pytałem o samo MFG a nie NR. Jestem ciekaw, gry nie mam. Ale MFG używam w innych grach i jest git. 

czego używacie do aktywacji mfg?

Edytowane przez samsung70
Opublikowano (edytowane)

Tego używam w grach i jest elegancko, do tego najnowsze pliki 310.9, w przypadku FG preset B. 
https://github.com/dashdogy/RTX40MFG-Unlock

Jako, że to na reshade, to i działa RenoDX-HDR, i powinno zadziałać NR na Reshade- tego nie testowałem. 

W Wukongu mam RenoDX-HDR + MFG i nie ma problemu z działaniem. FG x3, bo x4 jest za mocne, bo przebija 200fps. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
6 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Do 1440p przydalaby sie minimum 5080, srogo ora GPU na ultra. xD 

Bo ta gra to totalny gniot optymalizacyjny.

Jak ktoś nie potrafi z tym silnikiem pracować to później tak to wygląda.

Nawet już są gry na 5.7.4 UE i działają mega tragicznie pomimo poprawek w samym silniku.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, DITMD napisał(a):

A jakby zostawić 90 dni z tego moda? Dlaczego akurat 60?

90 to lekki overkill, ale ustaw sobie ile chcesz, przecież na głównego bossa możesz iść w dowolnym momencie...

23 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Po 5h gry mam już dosyć grania.. masa błędów, czuje się jak bym grał w jakaś wczesną alphe albo gierke za 15 zł, system walki jest dopracowany i jest to zaleta tej gry? xD .. Chaotyczne namierzanie wrogów oraz niewidzialne granice przy kupie przeciwników którzy na Ciebie napierają a Ty blokujesz się na małym kamyczku który wystaje gdzieś z ziemi potrafią doprowadzić człowieka do ataku kurwicy.. 

Błędy to jedno, sztuczne ściany to drugie, ale ten system walki jest po prostu dramatycznie nudny. Jak chciałem powalczyć to ginąłem, teraz oczywiście wygrywam, ale mój gameplay to blok/unik/kontra i tak w kółko na okrągło, gdzie w tym fun... nie mogli tego zostawić jak w Wiedźminie?

3 minuty temu, sideband napisał(a):

Bo ta gra to totalny gniot optymalizacyjny.

musiałem zjechać z detali, bo mój procek w pewnym momencie przebił barierę 80 stopni.

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, samsung70 napisał(a):

czego używacie do aktywacji mfg?

ja pobralem RHI  https://github.com/RankFTW/RHI

i od razu nowy DLSS mozesz ustawic
MFG x3 max bo na x4 z NR to takie smuzenie ze... :D

ustawilem sobie tez vibrance na 65% - bardziej kolorowo jak w wiedzminie jest.
uzywam https://vibrancegui.com/

co do walki to jest przyjemna ale przy wiekszej liczbie wrogow faktycznie "zbugowany"  jest system wybierania przeciwnika... zle to działa... 

Edytowane przez Ali
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Opytmalizacyjnie lipton, ale - przy nvficzerach - ujdzie nawet na 4090.

Ale jestem pozytywnie zaskoczony. Uważam, że poziom ok, dialogi ok, fabuła ok, wszystko mi siedzi, póki co.
Czuć wieśka na kilometr, ale graficznie jest jednak lepiej niż W3, szczególnie mroczne wnętrza, kopalnia, pieczary - dużo lepiej niż było w W3.

Smyczki w tle... no W3! ;)
Mi siedzi.

20 minut temu, tgolik napisał(a):

Nie wystarczy Ci zwykły FG x 2?

Przydałoby się z 10, 15 fps więcej.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

musiałem zjechać z detali, bo mój procek w pewnym momencie przebił barierę 80 stopni.

Ta gra ma takie chwilowe skoki obciążenia CPU nawet jak za bardzo nic się nie dzieje na ekranie. Ale ona od strony GPU też leży ;) Dawnwalker śmiga na 5.5.4 ;)

Ale nie przejmuj się na 5.7.4 przy kiepsko zoptymalizowanej grze CPU dostaje jeszcze bardziej i nie jednemu wyjdzie niestabilność tak dociska bez żadnej akcji na ekranie.

• Like 1
Opublikowano

swoja droga ktos tu juz byl? :D
mozna wyjsc przez brame i skonczyc gre... a na koncu jest filmik z "czasow wspolczesnych" - nawiązanie do tego co bedzie w 2giej czesci? ;)

ktos przeszedl juz cala gre? ciekawe czy ten sam filmik jest po normalnym zakonczeniu
image.thumb.png.6151b91c408ddd61656efce3d53be37a.png

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

90 to lekki overkill, ale ustaw sobie ile chcesz, przecież na głównego bossa możesz iść w dowolnym momencie...

Błędy to jedno, sztuczne ściany to drugie, ale ten system walki jest po prostu dramatycznie nudny. Jak chciałem powalczyć to ginąłem, teraz oczywiście wygrywam, ale mój gameplay to blok/unik/kontra i tak w kółko na okrągło, gdzie w tym fun... nie mogli tego zostawić jak w Wiedźminie?

Mi się właśnie ten system podoba przypomina KCD 1 tam też był problem jak atakowało cię kilku wrogów w KCD 2 już to naprawili bo mieli budżet i czas 

W wiedźminie system walki wygląda tak unik atak unik atak dwa przyciski albo młynek i wszyscy padają na najwyższym poziomie trudności z skalowaniem levelu przeciwników chyba tylko z olgierdem walka była wymagająca i tak powinna wyglądać każda walka z "potworem" a z ludźmi no cóż Wiedźmin w książce 1 na 4 płatnych zabójców wygrał będąc napakowany eliksirami ale poniósł głęboka ranę która mogła by być śmiertelna bo się wykrwawiał, w krwi i winie młynek likwidował 100 wrogów naraz :Dwięc system walki w wiedźminie 2-3 to tragedia 

Ja jeszcze nie wyszedłem z prologu , na razie kierunek jest dobry tylko zabrakło pewnie budżetu, czasu , zatrudnienia dobrych specjalistów itd ,jestem pewien że jak uda im się ogarnąć ten płonący chaos i zarobią kasę która pozwoli im w spokóju zrobić drugą część to gierka będzie konkurować z najlepszymi bo mają to coś 

Nie wiem jak to zrobili ale na konsoli ps5 pro  tryb 30 FPS działa super w porównaniu do innych gier i jest grywalny nawet dla mnie ,  gdzie ja unikam gier w 30 fps ,  szacunek duży bo to druga taka gierka w mojej historii z PlayStation 3-4-5

78% pozytywnych recenzji na steam

Zamówiłem jeszcze wersję na PC 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

więc system walki w wiedźminie 2-3 to tragedia 

Szczególnie w dwójce była tragedia: cała koncepcja polegała na tym, że gracz robi fikołki oraz używa znaku Qwen. Dodatkowo brak możliwości picia eliksirów w trakcie walki 👎 

W jednej recenzji czytałem narzekania na balans - na początku jest kurewsko trudno, ale na końcu Coen ma legendarne wyposażenie i boss pada na 3 uderzenia 🤷

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Ta gierka nie powinna kosztować na steamie więcej jak 130 pln wołanie 70 eurasów przy obecnym stanie technicznym to jawne plucie ludziom w pysk.

Cena wersji fizycznej na konsole i kodu w pudełku na PC jest niższa od tej na steam 

20 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Szczególnie w dwójce była tragedia: cała koncepcja polegała na tym, że gracz robi fikołki oraz używa znaku Qwen. Dodatkowo brak możliwości picia eliksirów w trakcie walki 👎 

W jednej recenzji czytałem narzekania na balans - na początku jest kurewsko trudno, ale na końcu Coen ma legendarne wyposażenie i boss pada na 3 uderzenia 🤷

Nie wiem jak potem ale gram na 3 poziomie trudności i prolog nie jest trudny a ja nie mam w ogóle refleksu  z racji wieku itd wystarczy myśleć co się robi a nie spamować przyciskiem, może ostatni poziom będzie ciężki 

Tak powinna wyglądać walka w wiedźminie 4 jeżeli chodzi o kierunek nie powinno być to sekiro ale walka powinna być trudna żeby było czuć że walczy się z potworami a nie gumowym smokiem z polskiego serialu 

Pamiętam że KCD też krytykowali za system walki bo mieli 0 poziom Henryka bez sprzętu i rzucali się na grupę Kumanów spamując losowo przyciski 

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, voltq napisał(a):

Nie wiem jak potem ale gram na 3 poziomie trudności i prolog nie jest trudny a ja nie mam w ogóle refleksu  z racji wieku itd wystarczy myśleć co się robi a nie spamować przyciskiem, może ostatni poziom będzie ciężki 

Wytłukłem wszystko, co się dało w prologu, włącznie ze wszystkimi bossami, na trzecim poziomie trudności, postacią na pierwszym poziomie, i nie było to jakoś arcytrudne.

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

A ja w ogóle nie ogarniam tej walki. Dwóch żołnierzy i na najłatwiejszym nie daję rady. Parować nie umiem a odskoczyć się nie da. Po tym mignięciu drugiego  przeciwnika mam za plecami. Chyba odpuszczę sobie tę grę.

Nie umiem też w czasie walki skorzystać z fiolki, kucanie też działa z opóźnieniem.

Mam nadzieję, że w W4 nie przekombinują walki.

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, tgolik napisał(a):

A ja w ogóle nie ogarniam tej walki. Dwóch żołnierzy i na najłatwiejszym nie daję rady. Parować nie umiem a odskoczyć się nie da. Po tym mignięciu drugiego  przeciwnika mam za plecami. Chyba odpuszczę sobie tę grę. 

Obniż poziom trudności, włącz wszystkie suwaki które pomagają i ułatwiają walkę 

Zobacz sobie jak inni walczą na filmikach ja tak się nauczyłem walczyć w KCD 

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, tgolik napisał(a):

Bez problemu można odskoczyć. Parowanie to po prostu blok wykonywany w odpowiednim momencie, zamiast trzymać blok przez cały czas, naciskasz go tylko wtedy, gdy przeciwnik chce zadać cios.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

mod na więcej czasu musi wjechać, osobiście chcę chłonąc te historię po kawałeczku i pomalutku, czuję się jak 10 lat temu kiedy oglądałem każdą scenkę i najpierw dodatkowe wybory przy wiedźmaku. 

trochę offtop, ale ciekawi mnie jak takie NR będzie wyglądać w grze typu Cities Skylines 2 :wariat:

czy reshade w RHI trzeba aktywować z osobna dla każdej gry? kiedyś troszkę tym reshade się bawiłem przy krymzonie, ale już nie pamiętam.. 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, sideband napisał(a):

Ta gra ma takie chwilowe skoki obciążenia CPU nawet jak za bardzo nic się nie dzieje na ekranie. Ale ona od strony GPU też leży ;) Dawnwalker śmiga na 5.5.4 ;)

Ale nie przejmuj się na 5.7.4 przy kiepsko zoptymalizowanej grze CPU dostaje jeszcze bardziej i nie jednemu wyjdzie niestabilność tak dociska bez żadnej akcji na ekranie.

A Banishers: Ghosts of New Eden wygląda i działa jak złoto więc da się zrobić to dobrze na Unreal Engine 

• Like 1