Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są areny typu kręgi gdzie blokukuje. W otwartym świecie normalnie można spieprzyć od walki.

48 minut temu, Godlike napisał(a):

Ale że jak? To nie błąd? Jak gra wykryje walkę to tworzy jakas zamknięta strefę na walkę? Coś jak w Mortal Kombat 4? 🤣

.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, JeanPepin napisał(a):

I co gracie z jakimś modem od czasu ? Ja się zastanawiam nas tym który nie przyspiesza czasu przy uczeniu się skilli, mogę zaakceptować przyspieszenie czasu w questach , powiedzmy że to jest podstawa w tej grze wybór itd, no ale kurwa te przyspieszanie czasu przy skillach to jest głupota x100. A co do walki to nie kminie tego jak ktoś kto ograł kcd może tutaj narzekać. Jest szybciej płynniej efektowniej , ja czuję duża satysfakcję po obiciu mord. Do tego dalej dochodzą fajne umiejętności. No kto by pomyślał że walka może polegać na unikach kontrze ataku, no ja prd :E jak uwielbiam Wieśka , to tam walka przy tej tutaj jest po prostu smutna , tu jest przynajmniej system gdzie trzeba choć trochę się wysilić , no a w wiesku..well :Epodejrzewam problem mogą mieć już starsi ludzie którzy już mają nie ten refleks, czas reakcji..przy czym tu na prawdę jest spore okienko czasowe na unik/blok. No ale ten przy nauce skilli to jest największy dla mnie wkurwiacz na ten moment i głupota. Sporo wędruje po tej mapie , Idę na południe w strone miasta, są wrogowie z czerwonymi czaszkami gdzie jestem cieciem do obijania ryja, no jest to słabe rozwiązanie , najwidoczniej muszę szukać questów gdzieś wyżej na mapie , no a czas mi ucieka , zrobiłem sporo questów , wybiłem np cały ten garnizon uwalniając więźnia , a zostało 26 dni i jakiegoś wielkiego zamieszania nie zrobiłem mam wrażenie , moja rodzina ma w tej grze przeje***ne :E

Nie gram nie ma po co. Starczy czasu na wszystko co chcę.

Opublikowano

@Element Wojny natrafiłeś już na na jakieś problemy z modem na dodatkowe segmenty czasu? Pytam, bo użyłem go, ustawiłem dni też na 61, ale nie wiem czy nie popsuje to zadań, bo niektóre można przecież wykonywać nocą co zmienia sposób podejścia i efekty. Druga sprawa to chyba większość zadań ma ograniczenia czasowe i pewnie będzie tak, że jak zabraknie segmentów i zmieni się pora dnia, to zostanie oznaczone jako niewykonane :hmm:

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, PaVLo napisał(a):

@Element Wojny natrafiłeś już na na jakieś problemy z modem na dodatkowe segmenty czasu? Pytam, bo użyłem go, ustawiłem dni też na 61, ale nie wiem czy nie popsuje to zadań, bo niektóre można przecież wykonywać nocą co zmienia sposób podejścia i efekty. Druga sprawa to chyba większość zadań ma ograniczenia czasowe i pewnie będzie tak, że jak zabraknie segmentów i zmieni się pora dnia, to zostanie oznaczone jako niewykonane :hmm:

Mod na dni nie psuje, po prostu masz ich więcej, więcej zrobisz. Mod na segmenty - na ten moment bym nie używał, nie jest w pełni sprawdzony, jak chcesz używaj, ale jak nagle gdzieś w połowie gry wszystko Ci sie zrypie, to niestety nikt nie przyjmie reklamacji. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

203A6C1.thumb.JPG.015ba2918c6d8984a03580949f0a5689.JPG

DLSS 5 upiększa bardzo mocno grafikę ale kosztem spadku FPS-ów. Coś za coś. Teraz mam około 50 FPS przy wszystkim na maks z włączonym FG.

W każdym razie super to wygląda. Zainstalowałem sobie też mod na walkę tzn. open doors itp. Bo to było irytujące. I w sumie to by było wszystko. Czyli DLSS 5 i Open Doors i gra stała się jeszcze lepsza ;)

• Like 1
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
52 minuty temu, voltq napisał(a):

U mnie dwa razy wleci drugi na PC 

Bo gierca jest dobra, jest klimacik, fabuła i fajnie się w to gra podobnie jak w Banishers: Ghosts of New Eden z tym że tutaj jest jeszcze dubbing PL więc z miejsca robi się swojsko i +1 do oceny za teksty w grze rodem z Wiedźmina 3 albo innego Gothic Remake 😉. Jak się wgra parę modów to jest jeszcze lepiej. Mesjasz to, to nie jest, „Bunkrów nie ma, ale też jest zajebiście” 😅:hihot:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kanzu napisał(a):

Przecież wszystko jest w RHI :D

no tak, ale w swapperze latwiej to ogarnac - MNIEJ OPCJI DO WYBORU :rotfl:
dla kogos kto chce np tylko dlssa i nie ogarnia, samo sie zainstaluje 1 kliknieciem i zapominasz, nie musisz nic wybierac itd

Edytowane przez Ali
Opublikowano

Walka na początku jest irytująca jak cholera. Wpadniesz na trzy wilki i jest ded, a wilki są tutaj co sto metrów. Dopiero z czasem się całość rozkręca. Dopóki walczyłem tylko mieczem to byłem negatywnie nastawiony, ale spora różnica robi się gdy odblokujemy aktywne zdolności. Wtedy co 20sek wlatuje szarża i oślepienie, w międzyczasie wykradanie życia albo wysysanie życia (walka w dzień albo w nocy), dodatkowo co 15sek atak specjalny mieczem. Aktywne zdolności przerywają wrogie ataki, których nie da się zablokować.

Wybieranie zdolności z kółka jest słabe, wolę przełączać menu podręczne skille/jedzenie w trakcie walki i wybierać klawiszami 1-4 (ale w kółku jest więcej miejsca).

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ten DLSS5 wygląda pięknie, no ale z 85 klatek robi mi sie 50, może zacznę powoli przygotowywać się na gta 6...:E natomiast przy włączonym trybie dlss5 znowu mam cholerne migotanie ekranu, co chwile jest jasno/ciemno, dramat, wyłączałem vsync, ustawialem limit klatek, nie wiem jak to ogarnąć. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, barteke napisał(a):

Walka na początku jest irytująca jak cholera. Wpadniesz na trzy wilki i jest ded, a wilki są tutaj co sto metrów. Dopiero z czasem się całość rozkręca.

Ja mam inne odczucie. 

Odpaliłem sobie poziom trudności duelist i było ciężko. Poziom zostawiłem, ale alerty o kierunkach ataku włączyłem- teraz jest za łatwo, przydałoby się coś pomiędzy 🤣

Mam 10 lvl, wczoraj zacząłem grać i jeszcze żadnego punktu umiejętności nie wydałem... także ten, na początku combat, nawet z 5 przeciwnikami moim zdaniem łatwy, chyba, że grasz na dueliście, wtedy się robi pod górę.

Pozdrawiam

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, barteke napisał(a):

Wybieranie zdolności z kółka jest słabe, wolę przełączać menu podręczne skille/jedzenie w trakcie walki i wybierać klawiszami 1-4 (ale w kółku jest więcej miejsca).

Taki jest niestety skutek uboczny projektowania gier pod konsole. Na PC dałoby się podpiąć 10 slotów szybkiego wyboru nawet pod boczne klawisze myszki, ale kontroler ma ich ograniczoną liczbę i bez kółeczka ani rusz. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
33 minuty temu, JeanPepin napisał(a):

Ten DLSS5 wygląda pięknie, no ale z 85 klatek robi mi sie 50, może zacznę powoli przygotowywać się na gta 6...:E natomiast przy włączonym trybie dlss5 znowu mam cholerne migotanie ekranu, co chwile jest jasno/ciemno, dramat, wyłączałem vsync, ustawialem limit klatek, nie wiem jak to ogarnąć. 

Też nie przeskoczyem tego migotania.
Tyle że z moim gpu odało mi się ustabilizować obraz na 70-75 fps.
Przydałbym się jeszcze ten MFG x3 na te naście klatek +.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

jakie macie sterowniki? 
ja mialem migotanie na najnowszych .64 - poszedl reinstall na .56 i dziala normalnie.

42 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Też nie przeskoczyem tego migotania.

Godzinę temu, JeanPepin napisał(a):

mam cholerne migotanie ekranu

Edytowane przez Ali
Opublikowano

Co do gry to zacznę robić wszystkie poboczne zadania i oczywiście fabularne, nie zważając na to czy starczy czasu czy nie, po prostu ta familia będzie musiała się poświęcić w imię moich potrzeb *.*

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1