Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jako że rok 2024r. zbliża się już do końca, sądzę że nadszedł już czas na małe podsumowanie. Co najlepszego trafiło na Wasze komputery/konsole w tym roku? Która gra zrobiła na Was największe wrażenie? To nie musi być gra wydana w tym roku, ale gra którą w tym roku ograliście po raz pierwszy :) 

Moja osobista topka to:

1.) Yakuza 0 - gra która spowodowała, że kolejne pół roku z mojego życia spędziłem w świecie Yakuzy, od 1985r. aż do czasów obecnych, poznając jedną z najlepszych franczyz w gejmingu kiedykolwiek stworzonych.

2.) Baldurs Gate 3 - o tej grze napisano już chyba wszystko. Wspaniałe doświadczenie, szczególnie teraz gdy gra jest już w bardzo dobrym stanie technicznym i mamy dostępną pełną integrację modów z poziomu gry.

3.) Fire Emblem Three Houses - tytuł o którym wiele słyszałem, ale nigdy nie przysiadłem, aż do teraz. Ponad 183h poświęcone na to genialne doświadczenie - rewelacyjna gra, pod bardzo wieloma względami. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

1. Astro Bot - AAA platformówek nigdy za wiele. Zwłaszcza gdy są robione z sercem.

2. Batman: Arkham Shadow - głośna marka i bezbłędne wykonanie. VR potrzebuje więcej takich gier.

3. FF7 Rebirth - genialne postaci i świetny soundtrack, który można słuchać godzinami w oczekiwaniu na Part 3.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Deathbound

Steelrising

The Inquisitor (mimo fatalnego wykonania, dobra fabuła)

A tak na serio to tylko te pamiętam, bo ogrywałem ostatnio, a w co grałem w styczniu 2024, kto tam wie...

Kto mi zabroni, dorzucę Midnight Suns, po opanowaniu mechanik gry i początkowych dziwnych dialogów potem wciąga na wiele godzin dziennie.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)

Z tych wydanych w tym roku:

1. Indiana Jones and the Great Circle - świetna produkcja na licencji, którą jeszcze ogrywam, ale nie wydarzy się raczej nic, co mogłoby zmienić moją ocenę.

2. Elden Ring: Shadow of the Erdtree - bardzo dobry dodatek, oferujący sensowne wyzwanie. Nic specjalnie zachwycającego, ale nadal lepszy od wszelkich soulslajków.

3. Banishers: Ghosts of New Eden - pierwszorzędna historia i postaci, znacznie mniej ujmujący gameplay. Nadal tytuł wyróżniający się na tle przeciętnego roku.

Nie zajęły mi one jednak tyle czasu co produkcje z poprzednich lat, głównie BG3 i ponowne przejście KC:D. Nie wspominając o regularnych partiach w HoMM3:Hota. Niesamowite jaką żywotność ma ta gra.

Edytowane przez Vulc
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

MGSV Phantom Pain. Po tylu latach od premiery w końcu przebrnąłem przez specyficzny japoński próg wejścia i zabawa przednia. 

Focal Point czyli JEDEN ROZDZIAŁ do modyfikacji Blue Shift do moda Black Mesa. Dosłownie jeden rozdział dostarczył więcej radochy niż większość gier AAAA  wydanych w tym roku. 

• Upvote 1
Opublikowano

1. Dark Souls 3

2. Dark Souls 1-remaster

3. Dark Souls 2 SoftF

I nie pamiętam kiedy miałem tak wspaniały rok gejmingowy. Te gry pokazały że jednak jeszcze mogę fun czerpać z grania😁Dałbym jeszcze 4. miejsce Elden Ring ale to dopiero 40h więc nim przejdę to będzie już ciepło 🙂

Każdemu życzę takiego przyszłego roku 😁

• Upvote 1