dawidoxx 974 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia 3 godziny temu, daerragh napisał(a): Ruska gierka, fajny RPG, spedzone setki godzin, kilkurotnie ukonczona, ultra trudny multiplayer, fajny system craftingu, ciekawa fabula z twistem, dobre dialogi. Gra: Evil Islands: Klątwa Zagubionej Duszy Dev: Nival Interactive Premiera: 2000 Kraj: Rosja Grałem w to - w zyciu bym sobie nie przypomniał tej gierki gdyby nie ten post Pamietam ze była dołączona do któregoś numeru cd-action albo clicka jakoś krótko po premierze
daerragh 103 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia @dawidoxx Byla dolaczona do Komputer Swiat Gry, jesli mnie pamiec nie myli 1
dawidoxx 974 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Dungeon Siege PC Interesująca gra RPG w stylu hack’n’slash osadzona w realiach fantasy i stworzona przez Gas Powered Games. Nasz bohatera wyrusza podróż po fantastycznym świecie przy okazji wykonując liczne zadania, rozwijając swoje umiejętności i pozyskując sprzymierzeńców. Dungeon Siege Premiera PC 2002 producent: Gas Powered Games wydawca: Xbox Game Studios / Microsoft Studios 5
Voodoo2 958 Opublikowano 16 Stycznia Autor Opublikowano 16 Stycznia Miałem wrzucić właśnie Dungeon Siege, ale skoro mnie uprzedziłeś to wrzucam również RPG w stylu hack’n’slash - może nie tak dobra, ale równie popularna. Producent: Ascaron Data wydania: 27 lutego 2004 6 1
JayDee016 31 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Niby crap, ale ja bawiłem się przednio. Moje guilty pleasure Sterowanie na PC topka 6
Yedi 277 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Kolejny klasyk: SW Battlefront I i II - teraz to ię nazywa Classic Pamiętam jak nas w tych grach dziewczyny lały po LANie 6
Liber8 138 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Final Fantasy VII Data wydania 31 październik 1997 na PSX. Screeny z wersji hd wydanej 4 lipca 2013 na pc. 4
Keleris 474 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Gra na odstresowanie? Cycki, naziści + rzeź? BloodRayne 2 maj 2003 Zalecane: Pentium III 700MHz 128MB RAM 16 MB akcelerator 3D 11 2
Jaycob 1 934 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Dwójka także bardzo dobra. Szkoda, że IP porzucili. Chciałbym zobaczyć kontynuację albo chociażby rimejk. Aczkolwiek niekoniecznie, bo w dzisiejszych czasach pewnie narzuciliby jakąś cenzurę.
Lypton 953 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Nie porzucili tak do końca, są w miarę świeże remastery. Ale chyba średnim zainteresowaniem się cieszyły, nie rozruszały marki. I tak jakoś zupełnym przypadkiem, seria została pogrzebana po filmie Uwe Bolla i bodajże dwóch jego kontynuacjach. 1
Stjepan 2 376 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Alien vs Predator Producent: Rebellion Wydawca: Fox Interactive Premiera: 14.07.1999 Aliens versus Predator to 1-osobowa gra wideo science fiction stworzona przez Rebellion i wydana przez Fox Interactive na komputery PC i Mac w 1999 roku. Nieoficjalny port na Linuksa został wydany w 2001 roku, po tym jak Rebellion opublikował kod źródłowy gry. Gra zawiera trzy oddzielne wątki fabularne dla każdej z grywalnych frakcji – Ksenomorfów, Predatorów i Kolonialnych Marines; podczas gdy każdy wątek fabularny nie jest powiązany, historia Marines luźno nawiązuje do wydarzeń z filmów: Obcy − ósmy pasażer Nostromo i Obcy − decydujące starcie, podczas gdy historia Predatorów zawiera elementy zaczerpnięte z filmu Obcy 3. Gra jest często uważana za następcę gry Alien vs Predator, która została wydana na Atari Jaguar oraz drugą grę z serii Alien vs. Predator. Gra doczekała się także dwóch kontynuacji – Aliens versus Predator 2 z 2001 roku i Aliens vs. Predator z 2010 roku. Grało się w singla, po LANie, gierka z niezłym klimatem i całkiem trudna, grając Marines można się kilka razy zesrać w gacie. Fajny był tryb skirmish można było walczyć z hordami obcych jako Predator lub Marines. Dzisiaj można kupić tą grę jako Alien vs Predator Classic 2000, która zawiera podstawową wersję gry oraz dodatki z Alien vs Predator Gold. 12
Vulc 2 191 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia AvP to był sztos, gra z konkretnym klimatem i dość wymagająca prócz oczywiście Predzia, który mielił wszystko na popiół. Szkoda, że dwójka już nie utrzymała tego poziomu. 2
some1 536 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia 1 godzinę temu, Lypton napisał(a): Nie porzucili tak do końca, są w miarę świeże remastery. Ale chyba średnim zainteresowaniem się cieszyły, nie rozruszały marki. Tak, nawet na GOGu dawali remaster za darmo jak się miało kupiony oryginał. To bardziej taka "edycja ostateczna", żeby dobrze chodziło na współczesnych komputerach, niż pełne odświeżenie. To jeszcze jeden tytuł na listę. Sam za dużo w tą grę nie grałem, ale został jakiś sentyment z czasów, kiedy własnego komputera się nie miało i pykało się u kolegów. Age Of Empires II Producent: Ensemble Studios Wydawca: Microsoft Premiera: 10 października 1999 Roses are Red Violets are Blue Wolololo Now Roses are too... 11
Keleris 474 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Carmageddon 2: Carpocalypse Now Premiera: 8 listopada 1998 Zalecane: Pentium 266MHz 32MB RAM 8MB akcelerator 3D 12
Voodoo2 958 Opublikowano 16 Stycznia Autor Opublikowano 16 Stycznia 20 minut temu, Keleris napisał(a): Carmageddon 2: Walnięta koncepcja nie wiem czy dziś by przeszła, w niektórych krajach cywile (i zwierzęta) zostali zamienieni na zombie, a krew na zielony śluz już w tamtych czasach.
Necronom 431 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Poruszony został temat alienów, to wrzucę swoją pozycję. Alien Resurrection wyszedł praktycznie pod sam koniec życia PSX. Projekt był zmieniony z TPP na FPP. I przyznam, że to chyba najlepiej oddająca klimat zaszczucia gra z obcymi jaka wyszła, włączając w to AVP i AVP2. Dopiero Alien Isolation się zbliżył. Przeciwnicy w A:R zabijali na 2-3 hity, robili takie zasadzki, że nigdzie nie można było się czuć bezpiecznym. Do tego bardzo wysoki poziom trudności, mały błąd i powtarzanie pół godzinnych etapów. Kapitalny wystrój statku, rewelacyjne udźwiękowienie, różnego rodzaju dźwięki pracy maszyn, miejscami całkowite ciemności, gdzie latarka pomagała. Bolączką było niestety sterowanie, ale to też jedna z gier gdzie można było podłączyć mysz jeśli się takową miało. 3
Palladino1990 39 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) A tą gierkę ktoś pamięta? O ile pamiec nie zawodzi to spece od stalkera to robili. Pierwsza nazwa Venom później przemianowana na Codename: Outbreak. Już dokładnie nie pamiętam ale chyba można było jeździć pojazdami i były fajne zróżnicowane poziomy, oraz naparzanie w kosmoludków. ------------------------------------- Przypomnienie przy okazji nowego Indiany. Indiana Jones and the infernal machine. Gra trudna ale wciągająca, i różne fajne zagadki i mechaniki posiadała. Edytowane 16 Stycznia przez Palladino1990 6
reddy 152 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Battlefield 1942 i dodatki Producent: DICE Wydawca: EA Premiera PL: 25 września 2002 Pierwsza, część od której wszystko się zaczęło i kolejna gra, którą niezależnie od sprzętu zawsze mam na dysku. Ogromne mapy, równoczesna walka piechoty, pojazdów, okrętów, lotnictwa i 64 graczy w 2002r. zrywała czapkę swoim rozmachem. Skoki ze spadochronem, możliwość pływania Do tej pory fpsy były zamknięte w małych, tunelowych mapach, a tutaj dostaliśmy konkretną rozpierduche i zabawę. To była rewolucja, w tamtym czasie. Do tego powstały świetne mody z Forgotten Hope na czele. 4
Keller 727 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia 37 minut temu, Palladino1990 napisał(a): A tą gierkę ktoś pamięta? O ile pamiec nie zawodzi to spece od stalkera to robili. Pierwsza nazwa Venom później przemianowana na Codename: Outbreak. Już dokładnie nie pamiętam ale chyba można było jeździć pojazdami i były fajne zróżnicowane poziomy, oraz naparzanie w kosmoludków. ------------------------------------ Już wrzucałem to. 1 1
ghostdog 901 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Wings - 1990 (Amiga) Pamiętam, że sporo godzin spędziłem w walkach powietrznych. I jeszcze te klimatyczne zakończenie po nieudanej misji. Pogrzeb i krzyż z własnym imieniem i nazwiskiem. 2 1
Lypton 953 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia @Necronom Alien: Resurrection był też grą, która podłożyła fundamenty pod wszystkie współczesne efpeesy. A w jaki to sposób? Otóż była to pierwsza strzelanka, w której wykorzystywało się oba analogi. Co ciekawe, to rozwiązanie nie spotkało się z ciepłym przyjęciem, a wręcz było mocno krytykowane. Optyka branży zmieniła się kilkanaście miesięcy później, wraz z premierą Halo.
Asag 284 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Nikt jeszcze TEGO nie dodał więc nadrabiam to karygodne niedopatrzenie. Rok 2001 i chyba moja ulubiona część, w żadną inna tak długo nie grałem. BTW kto nie atakował konnicy czołgami chyba nie grał w Civ 6
bbandi 452 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) Fajna gierka z sympatyczną Panią, dobry klimat gierki był Edytowane 16 Stycznia przez bbandi 6 1
piotr07 70 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) Carmageddon PC Premiera: 13 kwietnia 1997r Producent: Stainless Games Wydawca: Square Enix Edytowane 16 Stycznia przez piotr07 5
PaVLo 917 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) Moja ulubiona seria, czyli Thief Thief™ The Dark Project 1998 rok Świetna gra składankowa z mnóstwem sekretów, ukrytych skarbów i świetnie zaprojektowanymi poziomami. W 1999 roku wyszła wersja Gold, zawierająca dodatkowe 3 misje oraz 5 nowych typów wrogów. Edytowane 16 Stycznia przez PaVLo 10 1
Rekomendowane odpowiedzi