Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, 209458 napisał(a):

Tam się pewnie też nazbierało trochę liberałów gospodarczych

Konfiarzy z poglądami liberalnymi jest może z 1/3 ogółu konfiarzy. Tam trzon stanowią narodowcy i konserwatyści, którzy są blisko PiS-u. Pozostała reszta to szuria i foliarstwo, których przejął niemal całkowicie Braun, a tych jak się okazuje jest teraz 6%, zresztą wcześniej podejrzewałem, że to towarzystwo szurowo-foliarskie stanowi w naszym kraju z 5% wyborców.

Edytowane przez Spl97
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, kubikolos napisał(a):

trzask to centrum XDDDDDD

A nie? Przecież nawet nigdy nie poparł małżeństw homoseksualnych. W zachodnich krajach związki partnerskie są normalnie też po prawej stronie.

Zresztą np. lewicowy reddit nie chce uznać Trzaska za lewaka.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, Fatality napisał(a):

Tym bardziej śmieszy że człowiek, który powinien siedzieć w excelu to dostał 15% w wyborach prezydenckich

Braunowi coś udowodnili powiązania z ruskimi? Teraz serio: jeśli by miał powiązanai to by się z nimi ukrywał, co nie? Taki Macierewicz to dla mnie kandydat nr1 na szpiega ale nie Braun. Braun to nacjonalista-faszysta  - ale mówić, że gra on na szkodę Polski to na pewno nie. Jakbyś obiektywnie usiadł i spojrzał to widziałbyś wywarzenie polityki na osi UE-Polska-Ukraina-Rosja. W razie czarnego scenariusza, chciałbyś za Prezydenta chciałbyś Prezydenta Polski który pluje w twarz Putinowi czy takiego, który unika konfrontacji? Polska nie jest żadną potęgą aby machać szabelką, historia udowodniła to nie raz. Trochę obiektywizmu. I tak- Braun to szur i oszołom na swój sposób. I tak nigdy nic nie wygra bo jest zbyt skrajny. Skrajni ludzie mają jednak to do siebie, że część z rzeczy jakie głoszą jest prawdą i pozwala innym u władzy coś pożytecznego z tego wyciągnąć. Tak samo jak lewica ma jakieś pozytywne idee, to i prawica.

A macierewiczowi coś udowodnili?

Braun nie powie o Putinie, że to zbrodniarz wojenny. A o Zełeńskim tak powie. Co Ci to mówi o nim? 

• Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Przecież LGBT nie równa się lewicy,

Jak to nie? :E

5 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Ba, nawet Trump jest za gejami, a to skrajna prawica.

Geje a LGBT to chyba różnica. Dlaczego dajesz to w jednym zdaniu? LGBT dostało bana w USA, czyt. zostało sprowadzone tam gdzie ich miejsce: jeśli chcą sobie coś postulować to mogą, a nie zrównywać ich symbole z symbolami państwowymi.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Fatality napisał(a):

To nie wygląda to dobrze bo widać, że sobie nic nie robi z tego co polskie państwo

image.png.51db474d277616cd63fbe5ffa0c5dfcc.png

Na pewno nie przystoi to posłowi.

j/w XD

Dlatego to oszołom, ale czy mówienie, że szpieg

A gdzie ja napisałm, że Braun to szpieg? Znowu manipulujesz?

3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

mozesz zglosic to do prokuratury?

wyglada na to ze masz jakies informacje ktore przeoczyla polska wladza

powiedz mi tylko z jakiego artykułu KPK można by go oskarżyć, to wyślę to pismo, obiecuję.

Teraz, GordonLameman napisał(a):

Braun nie powie o Putinie, że to zbrodniarz wojenny. A o Zełeńskim tak powie. Co Ci to mówi o nim? 

nic, przecież to tylko figura retoryczna, a jego ekscelencji Władka P. nie można obrażać, jego imię musi pozostać nieskalane (nie to co tego komika z Ukrainy)

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
23 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Mentzen w debatach wypadł fatalnie, a Braun to oni a z ruskimi powiązaniami i jest to fakt. I to on chce dogadywać się z ruskimi. 

Braun mam wrażenie, że przejął antysystemowców. Pozostałości po kukizie. Plus szuriaty. Miał świetnie zrobiony spot wyborczy. Wiedział co schować, a co wyeksponować.

Braun mnie tak nie dziwi jak to, że mentzen wyskoczył powyżej dwunastki.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

Jak to nie? :E

Normalnie? Przecież prawicowi kandydaci nawet w takich Czechach popierają związki osób jednej płci. Trzask to nawet adopcji homo nie popiera. Trochę taki średni z niego lewak.

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Jakie niby pół oficjalne? To były oficjalne spotkania.

on nie umie robić nic innego niż manipulować, w jednym zdaniu 3 kłamstwa

Teraz, Kamiyanx napisał(a):

Normalnie? Przecież prawicowi kandydaci nawet w takich Czechach popierają związki osób jednej płci. Trzask to nawet adopcji homo nie popiera. Trochę taki średni z niego lewak.

wszystko co jest na lewo od Korwina to lewactwo, stara szkoła XD

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Ja też tego nie czaje. Do gejów nic nie mam, niech se zyja swoim zyciem. Za to indoktrynacje lgbt nalezy tepic jak sie da

Trzaskowski za to, bardziej woli wspierac to drugie ;)

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
Opublikowano
55 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Moim zdaniem od teraz to będzie agonia i tak. Niech rozpisują nowe wybory po wygranej Nawrockiego.

Nie rozpiszą wyborów. Za duża kasa do stracenia, będą trwać w marazmie.

• Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Ale ja również popieram związki tej samej płci, ale jestem przeciw ruchowi LGBT. Czemu to dowodzi? Niczemu bo to nie jest to samo.

Trzask chodzi na parady LGBT więc się z nimi utożsamia a to ich jeden z głównych postulatów. Na tym zakończmy.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Badalamann napisał(a):

@Spl97 Ludzie pisu w służbach co najwyżej wytropili i dali do pisowskiego dziennikarza z wp info o tej kampanii Trzaskowskiego.

I to wystarczy, żeby to była robota służb, które są przychylne PiS-owi.

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, michaelius33 napisał(a):

Nie wiedziałem, że centrowcy zdejmują krzyże w ratuszu :E To chyba jakaś nowa definicja.

W obecnej polityce? Nie ma lewej strony, czyli skrajnego socjalizmu. Biejat, Zandberg merytorycznie orają każdego z prawej strony, ale nie ma to najmniejszego sensu. Obie osoby są bliżej centrum niż kiedykolwiek. Obecna lewica nie ma nawet promila starego SLD. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A macierewiczowi coś udowodnili?

No nie za bardzo, ale podobno było śledztwo w sprawie przelewów z Moskwy do jego najbliższych współpracowników. Sledzctwo chyba dalej trwa

9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Że uważa, że ze względów PRowych i politycznych jakiś szacunek lub pokora mu się należy a do Zełanskeigo nie ma zadnego szacunku lub jakiejś bojaźni. Ukraińcy zrobili nam Wołyń a Ruscy Katyń i Komunę. Ani jednych ani drugich nie uważam za lepszych. Tym bardziej jak widzę coraz większą niewdzięczność ukraińców w Polsce (z własnego doświadczenia co widze) to sympatii to nie przysparza.

Nie twierdzę, że robi dobrze, ale mówienie że jest pod wpływami rosyjskimi (lub ze jest szpiegiem) to za dużo. Jeśli gdzieś użyć słowa skrajna prawica to przy Braunie. 

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Badalamann napisał(a):

@Spl97 Tak ;/ I tu jest wynik tego olania mediów społecznościowych przez KO.

A nie sądzisz, że to jest wynik olania przez ko elektoratu? Toż Tusk na Twitterze jest całkiem aktywny, Hołownia miał swoje sejmowe szoł.

Młodzi widzą, że ta koalicja niewiele robi. Jej czas dobiega końca.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

Czyli rozumiem, że dopuszczasz możliwość legalizacji związków par homo oraz adopcji dzieci?

A gdzie zwiazki par homo sa nielegalne? Ktos ich za to sciga? :hmm:

Co do dzieci - znowu zalezy. Patrzac na to jakie zwyrolstwo zapropagandowalo lgbt - odpowiadam - nie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, trepek napisał(a):

Nie rozpiszą wyborów. Za duża kasa do stracenia, będą trwać w marazmie.

Też tak myślę, że w scenariuszu przegranej Trzaskowskiego, Tusk nie odważy się na przyspieszone wybory do parlamentu. Za duże ryzyko, a w takich wyborach obecna koalicja może dostać solidny łomot.

Trzeba przypomnieć 2007 r. i PiS doprowadziło do przedterminowych wyborów parlamentarnych, w wyniku tych wyborów dostali łomot i były rządy PO do 2015 r.

Edytowane przez Spl97
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

Nie wiedziałem, że centrowcy zdejmują krzyże w ratuszu :E To chyba jakaś nowa definicja.

A czemu mieliby nie zdejmować? Znaczy, ja w sumie nie znam aż tak formalnego podziału, ale katolibańska jest głównie prawica.

Umiarkowani to chyba jednak ateizm w dużej mierze. A na pewno państwo świeckie.

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano

Kometo przybywaj. 60% społeczeństwa wsadza rękę do wrzątku, krzyczy z bólu kilka lat po czym ponownie wsadza rękę do wrzątku. 

a na screenie poniżej widać brak rozwiniętego mózgu u samicy osobnika homo sapiens :E

i żeby nie było, wyborcą Konfy nie jestem chociaż głosowałem na Memtzena, ale nie, kobietom nikt praw nie chce odebrać, wystarczy się nie puszczać przy każdej okazji i nie trzeba będzie kupować skrobanki razem z hotdogiem na orlenie :E

Screenshot_20250519-105709.png

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

W obecnej polityce? Nie ma lewej strony, czyli skrajnego socjalizmu. Biejat, Zandberg merytorycznie orają każdego z prawej strony, ale nie ma to najmniejszego sensu. Obie osoby są bliżej centrum niż kiedykolwiek. Obecna lewica nie ma nawet promila starego SLD. 

Biejat to ora sama siebie, zandbergowi sie udalo zaorac memcena ostatnio i tyle z tego orania.

Te rzekome ZAORYWANIE konfy to istnieje tylko w niespelnionych wymyslach lewakow, gdzie rzeczywistosc jest zgola odwrotna

• Haha 2
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

ale to nie sa czechy ani rosja

u nas trzask jest lewicowym kandydatem w przeciwienstwie do pogladow Polakow, wlasnie dlatego teraz tak wstydzi sie tych flag lpg XD

to z warszamy poszly setki tysiecy na szkalujący polskie służby film „Zielona granica”

to w warszawie wreczal klucze do mieszkan komunalnym uchodzcom z kirgistanu XD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Umiarkowani to chyba jednak ateizm w dużej mierze. A na pewno państwo świeckie.

Centrum/Lewica i państwo świeckie w pigułce:

image.png.a97a0cc4d0502a7b738ad8a5df1fb8cf.png

Dla mnie to jak zapalane jekiejś świecy protestanckiej w sejmie, a obok całe wydarzenie zorganizował wujek Putina

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Upvote 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...