Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jeszcze nie jestem przekonany i nie czuję hajpu na tę grę. Gdyby nie temat na forum, to zapomniałbym, że już za kilka dni premiera. :E Poczekam na kilka recenzji, może wtedy kupię. Preorderu składać nie zamierzam. Poza tym wciąż gram w KCD2 i nie chcę się rozpraszać kolejną grą.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Ja jeszcze nie jestem przekonany i nie czuję hajpu na tę grę. Gdyby nie temat na forum, to zapomniałbym, że już za kilka dni premiera. :E Poczekam na kilka recenzji, może wtedy kupię. Preorderu składać nie zamierzam. Poza tym wciąż gram w KCD2 i nie chcę się rozpraszać kolejną grą.

Jakiego hajpu 😅😂😉?

Edytowane przez azgan
Opublikowano

Bez jaj, ocenianie gry po zaledwie 13 minutach wprowadzenia? Prolog ma wprowadzić w klimat, a nie rzucać od razu na głęboką wodę. A co do QTE - Uncharted 4 miało dokładnie to samo na początku i jakoś nikt nie płakał, że to jest słabe.

• Like 2
Opublikowano
33 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Bez jaj, ocenianie gry po zaledwie 13 minutach wprowadzenia? Prolog ma wprowadzić w klimat, a nie rzucać od razu na głęboką wodę. A co do QTE - Uncharted 4 miało dokładnie to samo na początku i jakoś nikt nie płakał, że to jest słabe.

No to nie wprowadza, wręcz przeciwnie. Wrogowie nie widzący cię z metra świecący w ciebie latarka, bo jesteś w trawie, sypiące się kamienie na przeciwnika nad którym dosłownie wisimy i dalej cię nie widza, tu nie ma żadnego klimatu ani Bonda tylko jakieś nieudolne skrypty, albo poziom trudności dla przedszkola.

To właśnie wyróżnia Uncharted od innych tego typu gier, ze łapie cię w pierwszych minutach, bo jest bardzo dobrze zrealizowany. Tutaj masz z tego co widać jakąś nieudolną próbę naśladowania.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Jaycob napisał(a):

Nie mcza czego porównywac, Uncharted 4 lata temu wyrywało z kapci i wyprzedzało swoje czasy a nawet dzisiaj po tylu latach nadal jest to topka najlepszych gier

Edytowane przez azgan
Opublikowano

@azgan

A najlepsze ze 4 przez wielu i tak jest uważana za najsłabszą część z całej serii :)

Przypomnicie sobie jak się zaczyna 2 scena z pociągiem lub 3 i scena z samolotem, tak się robi wejście do gry.

Nie mowie ze ta gra to będzie jakiś bubel, ale to co pokazali mnie osobiście nie zachęca a biorąc pod uwagę ze to ma być Bond to wręcz odrzuca.

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, azgan napisał(a):

Nie mcza czego porównywac, Uncharted 4 lata temu wyrywało z kapci i wyprzedzało swoje czasy a nawet dzisiaj po tylu latach nadal jest to topka najlepszych gier

Pełna zgoda, U4 to arcydzieło, ale kompletnie omijasz mój argument. Rozmawiamy o mechanice rozgrywki w prologu. Sam początek Uncharted 4 to też była jazda motorówką przed siebie i proste sekwencje QTE, żeby gra wyglądała filmowo. Wtedy to nie była nuda, a tutaj po 13 minutach wstępu już jest "ziew”? Podwójne standardy i tyle.

Pewnie nie przebije Uncharted, bo to legenda, ale dajmy tej grze w ogóle wyjść. Poczekajmy na premierę i wtedy pogadamy. ;)

• Like 1
Opublikowano

@Jaycob najważniejsze jest pierwsze wrażenie.

Tutaj dodatkowo mają utrudnione zadanie, bo to ma być gra o Bondzie.

Wiec są wymagania.

Paradoksalnie mnie gra bardziej zainteresowała, gdy dowiedziałem się, że ma być bardziej jak Uncharted niz Hitman bo Hitman mnie nigdy nie interesował.

Ale z tego, co pokazali to taki na razie lichy ten Uncharted :D

Jako fan może kiedyś bym leciał na wszytko co ma w nazwie Bond. Ale to kiedyś.

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

@azgan

A najlepsze ze 4 przez wielu i tak jest uważana za najsłabszą część z całej serii :)

Przypomnicie sobie jak się zaczyna 2 scena z pociągiem lub 3 Uncharted i scena z samolotem, tak się robi wejście do gry.

Nie mowie ze ta gra to będzie jakiś bubel, ale to co pokazali mnie osobiście nie zachęca a biorąc pod uwagę ze to ma być Bond to wręcz odrzuca.

Nie każda gra zaczyna się od razu akcją na maxa.

Są też gry, które mają intensywny początek, a później kiszka ;)

Opublikowano
2 minuty temu, sideband napisał(a):

Nie każda gra zaczyna się od razu akcją na maxa.

Są też gry, które mają intensywny początek, a później kiszka ;)

Ale tutaj jest akcja od początku a i tak wieje nudą :E

Opublikowano
15 minut temu, Kadajo napisał(a):

@azgan

Przypomnicie sobie jak się zaczyna 2 scena z pociągiem lub 3 i scena z samolotem, tak się robi wejście do gry.

Nie ma to jak oceniać grę po 13minutach:E

Co ma początek do całej gry? W Mafii 1 jest nuda w uj a to jedna z najwybitniejszych gier ever.

Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

Co ma początek do całej gry? W Mafii 1 jest nuda w uj a to jedna z najwybitniejszych gier ever.

Początek nuda, oceniamy to co pokazali żeby zachęcić 😉

Opublikowano
6 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ja nie oceniam gry, przecież napisał ze mam nadzieje ze to nie będzie bubel.

Oceniam to, co pokazali.

• Upvote 1