Godlike 1 040 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja 3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): Z PT to raczej dlss i fg nie pomogą, chyba że cinematic expirence i 24 fps Spokojnie Andrzeju, to się zateguje i zoptymalizuje 🤣 1
sideband 3 012 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja (edytowane) @JohnyWol Wczoraj sprawdzałem z ciekawości i mocno się zdziwiłem jak to dopycha kartę Nie przypadkiem w grze jest zaimplementowane FG Edytowane 9 Maja przez sideband
JohnyWol 153 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja A sprawdzałeś w jakiejś konkretnej lokacji czy w benchmarku?
sideband 3 012 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja (edytowane) Początek sam treningowa misja bez żadnego wyszukiwania miejsc. Oczywiście już wymuszony nowszy Transformer na DLSS Ta gra to nie jest żaden killer graficzny dlatego patrząc co jest na ekranie wymagania ma wysokie z RT. PS. @JohnyWol Jednak bez zmian po zmianie sterów gra sama z siebie włączyła FG Edytowane 9 Maja przez sideband 1
JohnyWol 153 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja (edytowane) Odpaliłem benchmark (scena Dartmoor) w 1440p na full detalach z wyłączonym DLSS i Framegen i średni FPS wyszedł mi 76 FPS. W czasie rozgrywki (misja Club 27 która miałem akurat zapisaną) w granicach 67-80, a średnio wyszłoby ok 75-76 z benchmarkam. Po włączeniu DLSS Quality (presety K) średnio 108 fps w benchmarku i grze. Nie wiem dlaczego nie działał mi frame gen gdy miałem włączony override przez apke NVIDIA, ale po zastosowaniu DLSS Swapper zamiast apki zadziałało i jest średnio 170 FPS i w grze podobnie. Z ciekawości wymusiłem jeszcze DLAA, bo gra go nie oferuje w opcjach i z FG wyszło ok. 117 FPS. Najnowsze sterowniki oficjalne, RTX 4080 Super, 9800x3d i 32gb ram 6000mhz Edytowane 9 Maja przez JohnyWol
Radio Tirana 1 554 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja No nareszcie NVIDIA odpaliła promocję z gratisowym Jamesem Bondem. Teraz tylko Pragmatę muszę zacząć i skończyć przed premierą 007, gdyż tydzień później wjeżdża Gothic Remake.
Pavel87 870 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja A ja nie wiem, czy odpalać na premierę czy czekać aż wrzucą RT Pytanie jak wielka różnica graficzna będzie z RT
JohnyWol 153 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Z tymi różnicami to jest tak, że po ich włączeniu wszyscy narzekają, że ledwo je widać. Ale jak się tak pogra i potem wyłączy to nagle jest wrażenie, że czegoś jednak brakuje Ja tam poczekam na dodanie PT i dopiero będę odpalał i wtedy wybiorę co mi bardziej pasuje 1
sideband 3 012 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Niestety PT w większości wypadków to cudny marketing ze strony NV i niewiele wnosi 1 1
JeanPepin 480 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) 2 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Edytowane 13 Maja przez JeanPepin
azgan 1 826 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja https://www.ppe.pl/news/411717/pc-to-dziki-zachod-io-interactive-znow-narzeka-na-optymalizacje-007-first-light.html
Kadajo 9 794 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Oho, jeszcze premiery nie było, a już się tłumaczą, zapowiada się niezły gniot optymalizacyjny 1
azgan 1 826 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Oho, jeszcze premiery nie było, a już się tłumaczą, zapowiada się niezły gniot optymalizacyjny
ODIN85 4 866 Opublikowano 21 Maja Autor Opublikowano 21 Maja 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): Oho, jeszcze premiery nie było, a już się tłumaczą, zapowiada się niezły gniot optymalizacyjny Jak nie będzie Rt i Pt to ciężko coś schrzanić.
azgan 1 826 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 12 minut temu, ODIN85 napisał(a): Jak nie będzie Rt i Pt to ciężko coś schrzanić. 😉
bourne2008 1 793 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Ta gra będzie jednym z większych gniotów roku. 2 1 1 1
DITMD 1 310 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 43 minuty temu, bourne2008 napisał(a): Ta gra będzie jednym z większych gniotów roku. Nawet nie zamierzam tego sprawdzać
Art385 490 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 4 godziny temu, azgan napisał(a): https://www.ppe.pl/news/411717/pc-to-dziki-zachod-io-interactive-znow-narzeka-na-optymalizacje-007-first-light.html Czyli chodziło za dobrze na AMD a Nvidia dała kasę i trzeba było dla AMD robić odwrotną optymalizacje na PC 1
Rekomendowane odpowiedzi