Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomimo wielu starań przy odwróconej optymalizacji nie udało się spowodować aby gra chodziła zauważalnie gorzej na radeonach. W przypływie kreatywności twórcy wycieli, więc FSR4, bo na pewno nikt nie zauważy, że na PS5 FSR4 to znaczy PSSR jest zaimplementowane. Nie było jednak, to ich ostatnie słowo - nie zaimplentowali też FG xD Teraz pewnie rzeźbią PT tylko takie ekskluzywne pewnie, bo okazało się, że za dobrze chodzi na radeonach :E 

5 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

FSR 4 jest poprzez upgrade z panelu sterowników Radeon, ponieważ gra domyślnie ma wersję 3.1.5.

Natomiast brak generatora klatek to rzeczywiście brzydkie zagranie. 

To jest bardzo brzydkie zagranie. Niby sobie driver podmieni ale jakoś inni potrafią wstawić a jak już pójdą po bandzie i jest 3.1.5 to z reguły jest też FG a tu jest gówno :E Oczywiście nie kupie dla tego. 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

FSR 4 jest poprzez upgrade z panelu sterowników Radeon, ponieważ gra domyślnie ma wersję 3.1.5.

Natomiast brak generatora klatek to rzeczywiście brzydkie zagranie. 

No właśnie upgrade nie wypali.

Za techpowerup, potwierdził to też Marusiak z PPC:

Cytat

We checked the game executable and confirmed that FSR is version 3.1.5 (not FSR 4), compiled directly into the binary rather than loaded as a separate DLL, meaning it cannot be user-overridden.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano
9 minut temu, CavieZ napisał(a):

Jak widzę oceny 10/10 to już mi jest niedobrze. Dzisiaj co druga gra już dostaje 9/10 lub 10/10 Przykre czasy

Dlatego najlepiej samemu sprawdzić bo recki,opinie graczy, peak na Steamie nic nie znaczą:E

Opublikowano (edytowane)

No tak, można ściągnąć ręcznie z MS Store, ale wsparcie dla niego będzie już całkowicie porzucone z tego co piszą. Więc nie można wykluczyć że w przyszłości usunąć go też z MS Store

Screenshot_2026-05-26-19-23-58-313_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez JohnyWol
Opublikowano
41 minut temu, Art385 napisał(a):

To jest bardzo brzydkie zagranie. Niby sobie driver podmieni ale jakoś inni potrafią wstawić a jak już pójdą po bandzie i jest 3.1.5 to z reguły jest też FG a tu jest gówno :E Oczywiście nie kupie dla tego. 

Właśnie z tego powodu pozbyłem się jednego Radeona i zostawiłem 5070 Ti do grania. Co z tego, że 9070 XT ma spoko wydajność, skoro jesteś traktowany jak gracz 2. kategorii i nawet nie dostaniesz pełnego wsparcia FSR 4. 

Opublikowano
2 godziny temu, sideband napisał(a):

Gra już złamana w kiosku torrenta :lol2:

ale bez PT

40 minut temu, JohnyWol napisał(a):

No tak, można ściągnąć ręcznie z MS Store, ale wsparcie dla niego będzie już całkowicie porzucone z tego co piszą. Więc nie można wykluczyć że w przyszłości usunąć go też z MS Store

Screenshot_2026-05-26-19-23-58-313_com.android.chrome.jpg

W studio driverach pewnie bedziesz mial wsparcie dla panelu

Opublikowano
40 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Właśnie z tego powodu pozbyłem się jednego Radeona i zostawiłem 5070 Ti do grania. Co z tego, że 9070 XT ma spoko wydajność, skoro jesteś traktowany jak gracz 2. kategorii i nawet nie dostaniesz pełnego wsparcia FSR 4. 

Spoko, tania była i spokojnie sobie na niej doczekam na rtx 6000. Nie pali się, nie każdą grę muszę kupić ;)