Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Uncharted 10 lat ale zleciało wow. Porównując do Uncharted4 to 70% dzisiaj gier ma gorsza fizykę czy animacje postaci, zły to przykład bo to taki wyjątek potwierdzający regułę (:    . Na tym zwiastunie Dużo detali mają miejscówki i mapy wyglądają na sporo większa .  Nie jest źle. 

Edytowane przez Luki_
Opublikowano
12 godzin temu, Luki_ napisał(a):

Uncharted 10 lat ale zleciało wow. Porównując do Uncharted4 to 70% dzisiaj gier ma gorsza fizykę czy animacje postaci, zły to przykład bo to taki wyjątek potwierdzający regułę (:    . Na tym zwiastunie Dużo detali mają miejscówki i mapy wyglądają na sporo większa .  Nie jest źle. 

Uncharted 4 dalej wygląda świetnie 

Opublikowano (edytowane)

Na pierwszy rzut oka gry sprzed 10 lat nie wyglądają brzydko i można odnieść wrażenie, że postęp bardzo mocno spowolnił, aczkolwiek obecnie za wrażenia wizualne robią nie modele postaci zbudowane z miliarda poligonów, ale właśnie wszelkie elementy otoczenia. 

Stare gry mają bardzo sterylne otoczenia w porównaniu do najnowszych produkcji. W przypadku tych mniej sterylnych jakość elementów otoczenia jest zauważalnie niższa w porównaniu z nowymi grami. Do tego dochodzi oczywiście gorsze światło (brak ray tracingu), co tylko potęguje ten efekt. 

Niemniej wciąż czekam w tej generacji (konsol) na graficzne wyrwanie z kapci. W przypadku PS4/Xbox One takim tytułem był Assassin's Creed Unity z 2014 roku. 

Edytowane przez Radio Tirana
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Na premierę raczej nie kupię FL, ale jak się pojawi coś na olx to po tańszej cenie złapię. Kilkanaście godzin kampanii to w sam raz na moje obecne możliwości. Nawet padzik do ps5 wyszedł na tę okoliczność.

Edytowane przez Sawyer1916
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Mnie się nie podoba - uważam, że jest brzydki. :E  Lazy design tego pada, zrobiony po łebkach.

Ja generalnie nie jestem jakimś fanem takich wydań. W sumie jedyne wersje specjalne DualSense które jak dla mnie były fajne to pad rocznicowy oczywiście i ewentualnie Helldivers 2, FF XVI no i może Death Stranding

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ja niezmiennie bardzo czekam na grę, bo coraz mniej takich gier. Jasne, że nie kupię w dniu premiery, ale postaram się relatywnie drogo jak na moje standardy. O ile nie dostaniemy kolejnego flopa. Kampania może być trochę za krótka... 

• Thanks 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety pomimo opóźnienia premiery gra nie będzie miała na początku pathtracing i ray reconstrucrion :(

Te rzeczy mają zostać dodane latem. No cóż, czekałem na tą grę, ale w takim wypadku nadrobię zaległości z mojej "kupki wstydu" a 007 będzie musiał poczekać. Wolę poczekać do czasu wydania wersji z pełną zawartością 

Opublikowano

Zobaczymy, w zaktualizowanych wymaganiach poza ustawieniami Ultra podało wymagania dla natywnej rozdzielczości bez DLSS. A już dawno nie widziałem dużej gry gdzie DLSS nie było już uwzględnione ;)

4692583-0116713629-1cc92.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, JohnyWol napisał(a):

Zobaczymy, w zaktualizowanych wymaganiach poza ustawieniami Ultra podało wymagania dla natywnej rozdzielczości bez DLSS. A już dawno nie widziałem dużej gry gdzie DLSS nie było już uwzględnione ;)

4692583-0116713629-1cc92.jpg

Mimo wszystko wymagania nadal wysokie bo nie uwzględniają Ray tracingu oraz Pt .

Opublikowano

Wymagania wymaganiami... to co podaje producent można wsadzić między opowieści z mchu i paproci :) i traktować mocno poglądowo, myślałem że to każdy już wie, ale jednak się myliłem. 

A w dobie ficzerów jak DLSS, FG i wuj wie czego jeszcze, tym bardziej trzeba traktować jeszcze bardziej poglądowo. 

Może jak coś mnie najdzie w co bardzo wątpię, to bym kupił i sprawdził te ich 1440p High i 60 fps na I5 i radku 7800xt... spadki będą gwarantowane, aha patrz pierwsze zdanie :)

Opublikowano
2 godziny temu, sideband napisał(a):

Ta gra będzie mieć wysokie wymagania wystarczy odpalić Hitmana na tym samym silniku by pograć jakoś z RT potrzeba 4090. Tutaj dojdzie większą rozpierducha już pomijam PT.

Sprawdzę sobie później Hitmana, ale nie kojarzę aby wydajność była jakaś tragiczna w 1440p. Nawet z samej ciekawości.

5 godzin temu, ronaldo864 napisał(a):

Mimo wszystko wymagania nadal wysokie bo nie uwzględniają Ray tracingu oraz Pt .

O ile PT mogą nie uwzględniać to myślę że RT jest już raczej w ultra uwzględnione. Ale bez wiedzy co oznaczają poszczególne presety można dywagować. Jak dla mnie to Ultra powinno oznaczać raczej wszystko na max co będzie dostępne na premierę czyli raczej z RT.

4 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Wymagania wymaganiami... to co podaje producent można wsadzić między opowieści z mchu i paproci :) i traktować mocno poglądowo, myślałem że to każdy już wie, ale jednak się myliłem. 

A w dobie ficzerów jak DLSS, FG i wuj wie czego jeszcze, tym bardziej trzeba traktować jeszcze bardziej poglądowo. 

Ja sobie bardzo dobrze zdaje sprawę i traktuje to właśnie poglądowo, ale można mieć już jakieś wstępne porównanie. Szczerze mówiąc to przeszedłem też już niejedna grę na PC który nie spełniał wymagań na max ustawienia i nie miałem jakichś problemów. Choć zdarzało się też w druga stronę że powinno pójść z "palcem w d****", a było inaczej :P Generalnie każdą gra na inaczej i na podobnych czy niemal takich samych PC też możne działać inaczej bo zależy to od skonfigurowania Windowsa i ktonjakinma syfnw systemie :P

• Like 1