Lypton 1 253 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja (edytowane) 49 minut temu, Jaycob napisał(a): (...) ale jednocześnie jest zbyt liniowa i za bardzo prowadzi gracza po szynach. (...) Typowy współczesny tytuł, ma być bezpiecznie, łatwo i przyjemnie, żeby przeciętny Kowalski nie zawiesił się na dłużej niż 15 sekund. A jak gra nie prowadzi za rączkę, nie jest łatwo i przyjemnie to: W dniu 28.03.2025 o 18:58, Jaycob napisał(a): Kupiłem z bazarku łowców wersje Delux za 30 ziko. Pograłem ~2 godziny i jeszcze się nie wkręciłem. Klimat jest ciekawy, ale kompletnie nie wiem, co mam robić.:E Naprawiłem trochę samochód, miałem zebrać jakieś infuzyjne coś, aż nagle wszystko eksplodowało, pojawiło się promieniowanie i zginąłem. Straciłem wszystkie materiały, a samochód znów jest uszkodzony, więc muszę go ponownie naprawiać. To jest rogalik? Czy za każdym razem, gdy zginę, muszę zaczynać wszystko od nowa, czy da się jakoś zachować wcześniej zebrane materiały? Wybrałem się w kolejną podróż i tym razem skończyła mi się benzyna gdzieś w lesie, latam z kanistrem w poszukiwaniu stacji, ale wszędzie promieniowanie... Na razie nie jestem przekonany do tej gry, ale muszę przyznać, że zabawa w warsztacie podczas ulewy w nocy ma swój klimat. Edytowane 29 Maja przez Lypton 1
j4z 1 816 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja (edytowane) Internetowi nie dogodzisz. Najważniejsze jest, że gra się sprzedaję. Mówię ogólnie, nie o postach Jaycoba, w których hejker Caleb z klapkami widzi tylko minusy. Edytowane 29 Maja przez j4z 1
Vulc 2 729 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 47 minut temu, Jaycob napisał(a): Ja ukończyłem grę na hardzie i w zasadzie podtrzymuję to, co pisałem wcześniej. Dla mnie to po prostu efektowny, filmowy i bezpieczny blockbuster dla mas. Ładnie wygląda, świetnie działa, ma dobrą grę aktorską i iście bondowski, kinowy klimat, ale jednocześnie jest zbyt liniowa i za bardzo prowadzi gracza po szynach. Pacing jest dość słaby, a gra momentami przesadza z liczbą cutscenek i fałszywą interaktywnością. Typowy współczesny tytuł, ma być bezpiecznie, łatwo i przyjemnie, żeby przeciętny Kowalski nie zawiesił się na dłużej niż 15 sekund. Czyli plus minus jak Uncharted. Liniowy, efektowny akcyjniak w kinowym klimacie, z dobrymi dialogami, bogatymi w one-linery. Dokładnie to na co liczyłem. Takich gier, wbrew pozorom, nie ma dużo na rynku wypełnionym po brzegi otwartymi światami i soulslajkami. 4
Pavel87 870 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Wszystko zależy od oczekiwań. Nie ma tutaj niczego czego by wcześniej w grach nie było. Totalnie liniowa fabuła, mnóstwo efektownej kinowej akcji, pierdyliard przerywników filmowych budujących Bodnowski klimat. Ja się bawię świetnie. To żaden "mesjasz gamingu". Uncharted moim zdaniem lepsze, ale ja po prostu lubię bardziej takie przygodowo-awanturnicze klimaty. 1
Jaycob 2 728 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 45 minut temu, Lypton napisał(a): Takie gry też są potrzebne, nie samymi hardkorowymi tytułami człowiek żyje. Tzn. niektórzy pewnie tak, ale ja nie. Po męczarniach w Aliens: Dark Descent, wleciało story driven Nobody Wants to Die, teraz wesoła rozwałka zombiaków w Dead Island 2, a potem znowu hardcore mode on i Wartales. Mózg się może zlasować od ciągłego pykania w wymagające tytuły. Ja też nie gram w same hardkorowe tytuły i wcale tego nie neguję. Tylko to nie był mój punkt widzenia. Można zrobić "luźny" blockbuster jak Dead Island bez robienia z gracza idioty. W nowym Bondzie po prostu wszystko jest tak potwornie wygładzone i za bardzo prowadzone za rękę, że momentami gra przechodzi się sama (szczególnie w sekwencjach z ucieczką pojazdami gdzie wystarczy wcisnąć tylko gaz, a auto samo skręca ).Bez większych momentów, które zmuszają do zatrzymania się i pomyślenia. I to jest mój główny zarzut, a nie to, że na rynku istnieją lżejsze tytuły. 1
Lypton 1 253 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja No większość gier pozwala iść po linii najmniejszego oporu.
Art385 490 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 12 godzin temu, azgan napisał(a): Bo IO Interactive potrafi w te tematy, kiedyś zrobili też niezłe Kurde dzięki to się Kane & Lynch nazywało. Kiedyś strasznie mi siadła zjechana przez prase dwujeczka i teraz myk i emulatorem gada.
Jaycob 2 728 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 10 minut temu, Lypton napisał(a): No większość gier pozwala iść po linii najmniejszego oporu. No dokładnie. Tylko problem polega na tym, że nawet jakbyś bardzo chciał być tym kreatywnym Hydraulikiem z lewego obrazka, to gra Ci w większości na to nie pozwala i "linia najmniejszego oporu” to jedyna opcja.
ODIN85 4 866 Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja 1 godzinę temu, samsung70 napisał(a): to brzmi jak coś co mogłoby dla mnie się podobać i łatwo grać ale ten klimat Hitmana a do tego Bonda łojesuu, być może sprawdzę dla fajerwerków graficznych i 4K high FPS pogram godzine i zapomne na zawsze HDR to chyba w żadnej grze z ostatnich lat nie działał tak jak powinien Działa dobrze tylko co uruchomienie gry trzeba go ustawiać. 2 godziny temu, Jaycob napisał(a): Ja ukończyłem grę na hardzie i w zasadzie podtrzymuję to, co pisałem wcześniej. Dla mnie to po prostu efektowny, filmowy i bezpieczny blockbuster dla mas. Ładnie wygląda, świetnie działa, ma dobrą grę aktorską i iście bondowski, kinowy klimat, ale jednocześnie jest zbyt liniowa i za bardzo prowadzi gracza po szynach. Pacing jest dość słaby, a gra momentami przesadza z liczbą cutscenek i fałszywą interaktywnością. Typowy współczesny tytuł, ma być bezpiecznie, łatwo i przyjemnie, żeby przeciętny Kowalski nie zawiesił się na dłużej niż 15 sekund. Gdyby to miało tytuł Uncharted 5 to by Ci się nagle podobało a mogło by taki mieć
Jaycob 2 728 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja (edytowane) 20 minut temu, ODIN85 napisał(a): Działa dobrze tylko co uruchomienie gry trzeba go ustawiać. Gdyby to miało tytuł Uncharted 5 to by Ci się nagle podobało a mogło by taki mieć Nie bardzo. Nazwa na pudełku nie zmienia tego, jak gra jest zrobiona. Jak by mi się coś nie podobało to także bym krytykował. Poza tym gust się zmienia. To, co zachwycało te 10 lat temu, dzisiaj może już po prostu nie robić takiego wrażenia. i Uncharted robiło coś takiego: Edytowane 29 Maja przez Jaycob
samsung70 364 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 16 minut temu, Jaycob napisał(a): Nie bardzo. Nazwa na pudełku nie zmienia tego, jak gra jest zrobiona. Jak by mi się coś nie podobało to także bym krytykował. Poza tym gust się zmienia. To, co zachwycało te 10 lat temu, dzisiaj może już po prostu nie robić takiego wrażenia. i Uncharted robiło coś takiego: która to część? bo im dłużej gadacie o tym Bondzie, to co raz to większą ochotę mam liznąc Uncharted, ale te noew co na PC wychodziły kilka lat temu
azgan 1 826 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja (edytowane) Uncharted 4 dalej gra w swojej lidze i może "spać" spokojnie @ITHardwareGPT przypomnij ile lat różnicy jest między Uncharted 4 a 007: First Light 🤭😉? Edytowane 29 Maja przez azgan 1
Lypton 1 253 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja (edytowane) 22 minuty temu, samsung70 napisał(a): która to część? bo im dłużej gadacie o tym Bondzie, to co raz to większą ochotę mam liznąc Uncharted, ale te noew co na PC wychodziły kilka lat temu Uncharted 4. Na PC jest dostępna tylko w pakiecie Kolekcja Dziedzictwo Złodzieja, ale wbrew nazwie, nie ma tam całej sagi - jeno czwórka i dodatek do niej. Edytowane 29 Maja przez Lypton
ITHardwareGPT 1 161 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja @azgan Uncharted 4 wyszło 10 maja 2016 (PS Blog), a 007: First Light 27 maja 2026 (PlayStation). Czyli różnica to 10 lat i 17 dni. Krótko mówiąc: dekada z hakiem, a Drake dalej siedzi na tronie z cygarem i pyta „co tam młodzież?” 😄gpt-5.5-2026-04-23 2
azgan 1 826 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 35 minut temu, Jaycob napisał(a): i Uncharted robiło coś takiego: I dalej robi 👍 1
Jaycob 2 728 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 12 minut temu, azgan napisał(a): Uncharted 4 dalej gra w swojej lidze i może "spać" spokojnie @ITHardwareGPT przypomnij ile lat różnicy jest między Uncharted 4 a 007: First Light 🤭😉? 10 lat i to gra z assetami PS4. 1
Pavel87 870 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Eee, nie kuście bo zaraz sobie tego Bonda daruje i odpale ponownie Drake'a Co jak co, ale fizyka w Uncharted i to co można było zrobić zrywało wtedy (i jak widać teraz też) czapki z głów. 1 1
Art385 490 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 15 godzin temu, userKAMIL napisał(a): Czekam na gifta z plati za 3 dyszki wziąłem. Do godzinki ma być i przez GFN pogram. Edit: Dobra lecimy! 3 dyszki to jakiś tajny kod na bootlegową wersję czy aktualnie gdzieś było promo za 30 Zeta i klasycznie przeoczyłem?
Lypton 1 253 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 11 minut temu, Jaycob napisał(a): Ciekawe, jakie dzisiaj byłoby zesrańsko, jakby bohater zawisnął nad przepaścią jak postać z Looney Tunes.
ODIN85 4 866 Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja 30 euro. 1 minutę temu, Art385 napisał(a): 3 dyszki to jakiś tajny kod na bootlegową wersję czy aktualnie gdzieś było promo za 30 Zeta i klasycznie przeoczyłem? .
Jaycob 2 728 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Chyba miał na myśli 30 baksów z ruskiego bazaru.
ODIN85 4 866 Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja (edytowane) 42 minuty temu, Jaycob napisał(a): Nie bardzo. Nazwa na pudełku nie zmienia tego, jak gra jest zrobiona. Jak by mi się coś nie podobało to także bym krytykował. Poza tym gust się zmienia. To, co zachwycało te 10 lat temu, dzisiaj może już po prostu nie robić takiego wrażenia. i Uncharted robiło coś takiego: Bardzo. By dali tylko jakieś trzy grobowce i tytuł by był Uncharted 5 Pewnie już jest mod z Nathanem Edytowane 29 Maja przez ODIN85
Lypton 1 253 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 11 minut temu, Art385 napisał(a): 3 dyszki to jakiś tajny kod na bootlegową wersję czy aktualnie gdzieś było promo za 30 Zeta i klasycznie przeoczyłem? Gift od ruskich z Plati.
Art385 490 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Teraz, ODIN85 napisał(a): 30 euro. . No to też w wuj atrakcyjna cena. Pokieruj Panie jak jeszcze są radę, bo na telefonie po cenowarkach keyshopów się Lipnie śmiga
mazi636 35 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 1 minutę temu, Art385 napisał(a): 3 dyszki to jakiś tajny kod na bootlegową wersję czy aktualnie gdzieś było promo za 30 Zeta i klasycznie przeoczyłem? https://plati.market/ pewnie o to chodzi
Rekomendowane odpowiedzi