Pawllos 23 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października (edytowane) Cześć, nadszedł czas na zmianę samochodu. Szukamy czegoś dla rodziny 2+2, w okolicach 60k zł, SUV lub kombi, roczniki 2019 lub młodsze. Jak będzie coś super to możemy trochę dołożyć. Zależy nam po prostu na komforcie jazdy i bezpieczeństwie. Z bajerów Apple car i android auto mile widziane. Dzięki za pomoc Edytowane 26 Października przez Pawllos
Gret 552 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października 2019 za 60k to chyba tylko jakieś podstawowe silniki albo duże przebiegi 1
Katystopej 984 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Peugeot 508 Igen, przyzwoity egzemplarz z 2017-2018 może uda się znaleźć za te 60k. 1
Pawllos 23 Opublikowano 26 Października Autor Opublikowano 26 Października Tak jak napisałem, te 60k nie jest jakoś mega sztywne, może być i 70 jak warto dopłacić i to znacznie zwiększy wybór. Po prostu żeby nie było, że jeszcze 5 i jeszcze 5 i dojdziemy do 120k.
Gret 552 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października aha no i w sumie dość ważne benzyna czy diesel? ile robisz rocznie? krótkie odcinki czy dłuższe trasy
GordonLameman 8 431 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Bardzo niedookreślone wymagania Cztm jeździsz teraz? Jak duże na być? Diesel/benzyna? Marki premium jakieś wchodzą w grę?
Pawllos 23 Opublikowano 26 Października Autor Opublikowano 26 Października Okolice 10k rocznie, raczej krótkie trasy do pracy, 1-2 razy w roku jakiś dłuższy przejazd nad morze lub w góry. Aktualnie jeżdżę starym citroenem c4. Marka tak naprawdę jest mi obojętna, nie jestem przywiązany do żadnej. Samochód ma służyć do komfortowego przemieszczenia się z punktu A do punktu B. Marka, rodzaj paliwa itp jest mi totalnie obojętne. Z tego co wiem to na takie krótkie odcinki benzyna jest lepszym wyborem.
Seeba03 119 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Marki premium jakieś wchodzą w grę? Marki premium z budżetem, gdzie przy wstępnych wymaganiach ciężko będzie znaleźć ... Cokolwiek?
GordonLameman 8 431 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października 4 minuty temu, Pawllos napisał(a): Okolice 10k rocznie, raczej krótkie trasy do pracy, 1-2 razy w roku jakiś dłuższy przejazd nad morze lub w góry. Aktualnie jeżdżę starym citroenem c4. Marka tak naprawdę jest mi obojętna, nie jestem przywiązany do żadnej. Samochód ma służyć do komfortowego przemieszczenia się z punktu A do punktu B. Marka, rodzaj paliwa itp jest mi totalnie obojętne. Z tego co wiem to na takie krótkie odcinki benzyna jest lepszym wyborem. Może pozostając przy francuskiej motoryzacji Kadjar/Talisman? Lub wspomniany już 508. 3 minuty temu, Seeba03 napisał(a): Marki premium z budżetem, gdzie przy wstępnych wymaganiach ciężko będzie znaleźć ... Cokolwiek? Jakby zejść do 2017 to można szukać v60 1 1
marko 714 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Kadjar jest straszny. Wtedy już lepiej X-Trail. Z kombi Megane / Talisman. 1
Qrdello 826 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Talismana znajdziesz w tej kasie z roczników 2019+, z dislem, w automacie praktycznie zawsze dobrze wyposażonym. Pomiędzy kombi i suvem masz Scenica Grand i Espace - również do kupienia w tym przedziale cenowym, w podobnych konfigach. Z PSA to 508 gen 2, z dwulitrowym diselkiem. Co do niemców i innych się nie wypowiadam, bo nie jeżdżę bezpośrednio. U mnie od zawsze francuska motoryzacja. 1
Pawllos 23 Opublikowano 26 Października Autor Opublikowano 26 Października Dziękuję za propozycje. Francuskie jak najbardziej mi pasują, kiedyś miałem 407, teraz c4. Scenic i Espace tak średnio mi się podobają, natomiast Megane, Talisman, 508 czy Kadjar są fajne. Poczytam, poszukam. Dzięki,.
kapcer 75 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Leon 3 kombi? 1.4/1.5T do dostania w granicach ~65k. 1
galakty 3 306 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października O tak, najlepiej Francuza za PureTech pod maską, zasmakuje super motoryzacji Jak 508 to tylko w dieslu.
MadDog 303 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października (edytowane) Od siebie polecę Skodę Octavię 3 z silnikiem 1.4 TSI. Miałem swoją na sprzedaż za 52 tyś.. Rocznik 2016 i 95000 przebiegu. Jako auto rodzinne spisuję się bardzo dobrze. Sporo miejsca w środku. Pewnie sporo osób zaraz wyskoczy, że kura na masce ale moja sztuka przez 9,5 roku nigdy mnie nie zawiodła. Też robię do 10 tyś km rocznie. Edytowane 26 Października przez MadDog
bergercs 1 396 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października (edytowane) Jak rodzinnie to Grand Scenic Tylko może nie ten egzemplarz, bo to 2017 a nie 2019: NazwaRENAULT Scénic IV ModelScénic IV Wyprodukowany07 2017 Vehicle_typeR9A5 Vehicle_fabrication_numberD038205 SilnikR9M452 engineNoC235002 Gearbox_type_and_suffixDW6005 Gearbox_fabrication_numberKNF135E driveZ lewej strony I sprzedająca go szuja dobrze to wie, bo na aukcji miał podany rocznik Edytowane 26 Października przez bergercs
SuLac0 353 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października 33 minuty temu, Pawllos napisał(a): Dziękuję za propozycje. Francuskie jak najbardziej mi pasują, kiedyś miałem 407, teraz c4. jak masz gdzie sie ladowac, to moze e-c4 z 2022 https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/citroen-c4-ID6HIiIb.html niby +10k, ale i tak zaoszczedzisz na paliwie i eksploatacji 4
MadDog 303 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października @SuLac0 cytryna z bagażnikiem 380l jako auto rodzinne 2+2? No nie wiem, nie wiem ... 1
SuLac0 353 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października tez nie wiem propozycja poszla do autora pytania, on bedzie wiedzial, czy duzo czy malo do obecnie posiadanej c4
galakty 3 306 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października 380l to dla dwójki bez dzieci na wakacje jest mało 1
Gret 552 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Ja bym szukał megane kombi. W benzynie 1.3.
bergercs 1 396 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października (edytowane) Albo 1.5dci - pali tyle co nic, a dopracowany motor. A w e-C4 zimowy wypad w góry, tylko gdy się mieszka na południu kraju, bo te paździerze zimą mają poniżej 200km zasięgu. I jeśli chcemy mieć ciepło rano w aucie, to po przyjeździe obowiązkowe ładowanie, bo gdy ma poniżej 50% baterii automatyczne ogrzewanie/chłodzenie się nie uruchomi "Technolodźia" Edytowane 26 Października przez bergercs 4 1
Pawllos 23 Opublikowano 26 Października Autor Opublikowano 26 Października @Gret @bergercs a co myślicie o megane w hybrydzie? Zastanawiam się, dziennie nie pokonuję odcinków dłuższych niż 30-40km więc taki plug in też mnie zastanawia. Znalazłem przed chwilą jakieś przykładowe ogłoszenie za 55k, plug in, przejechane 90k km. Pełny elektryk mnie nie interesuje. Wyjazd zimą w góry z dwójką dzieci i ładowanie 3 razy po drodze nie wchodzi w grę.
Dirian 669 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października Zerknij jeszcze na Kia CEED / Hyundai i30. Za około 65 tys masz całkiem zadbane egzemplarze w manualu, szukaj z wyposażeniem minimum M. Z automatem będzie trochę drożej i tu warto mieć na uwadze zużywające się sprzegła w skrzyni 7DCT - jak auto biło duże przebiegi po mieście to już w okolicach 120-150 tys mogą być do remontu. Silnik 1,4-1,5 benzyniak ze 140-160 km fajnie się spisuje w tym aucie, choć w mieście jak dużo w korkach stoicie to lubi sobie popić paliwa. Ale za to jednostka dość prosta i bez udziwnień. 1
bergercs 1 396 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października (edytowane) Nie jestem fanem hybryd (chyba, że popatrzysz w kierunku Toyoty Corolli - przez tyle lat zdążyli to dopracować, a francuskie plus elektryka to wiesz :-) _- to co zaoszczędzisz na paliwie, może potem wtopić na obsłudze serwisowej. Znalazłem nawet zimowy test e-C4 - przy nim człowiek zimą z pewnością nie będzie się nudził Edytowane 26 Października przez bergercs 2 1 1
Rekomendowane odpowiedzi