Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie doczytałeś że mowa była o oświetleniu ambientowym z przodu i z tyłu oraz podświetlenia progów. I tego oświetlenia nie ma z tyłu oraz progów w ogóle? :lol2: 

Pani miała mieć, a go nie ma. A fanatycy tłumaczą, że tak ma być :lol2: 

Dokładnie potwierdziłeś to co pisałem do tej pory :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Kyle napisał(a):

Na stronie PGD jest to samo:

https://chery.pgd.pl/#model

https://chery.pgd.pl/wp-content/uploads/2026/03/Chery_PGD_tiggo4.pdf

... no i po co to wprowadzanie w błąd?

:rotfl2:

Dostales link do strony PGD z cennikiem w którym jest oświetlenie ambient tyłu oraz progów, a pani go nie dostała. Co tu jeszcze mam ci wytłumaczyć? Czytać Cię nauczyć?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kyle napisał(a):

Twoje małpy, Twój cyrk. Ja dałem linki do oficjalnych plików, z oficjalnych stron i można sobie to w tej chwili sprawdzić.

Ja również dałem link do oficjalnego cennika - tylko wcześniejszej wersji. Dokładnie tej wersji według której zamawiała autorka tamtego posta. 

I się nagle okazało, że tego nigdy nie było w tiggo 4. No TTTM. A fanatycy tłumaczą, że w nowej wersji tego nie ma :lol2: 

Cyrk może i mój, ale małpa (tiggo 4) twoja :lol2: 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
Opublikowano
22 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

O, braki w wyposażeniu: TTTM. 

stety-niestety, nie dotyczy tylko "chnczykow" . Citroen, Renault, tez miewa podobne problemy, ale na pewno nie jest to co normalnego.

jednak zawsze mnie zastanawia, dlaczego ludzie z takimi i podobnymi pytaniami ida na FB :hmm: a nie bezposrednio do sprzedawcy/delera

Opublikowano

Czujnik temp nie jest potrzebny, bo jak wsiadasz do tych aut to jest w nich tak doskonale, że nie chcesz wysiadać, więc wiedza o temperaturze na zewnątrz gdzie biedota się poci jest Ci zbędna, tak samo dwie poduszki, co Ci po większej ilości skoro przy wypadku karoseria poskłada się domek z kart xD

• Haha 3
Opublikowano

https://www.auto-swiat.pl/porady/luksusowe-wyposazenie-chinskich-aut-zaczyna-sprawiac-problemy/p7cn2j7

:kupa: w ładnym papierku:

“Duże okno dachowe ma jedną zaletę i całkiem sporo wad. Trzeszczenie, skrzypienie, stukanie elementów dachu panoramicznego na nierównościach to tylko wybrane problemy, które mogą pojawić się w samochodzie praktycznie każdej marki. A jednak w chińskich SUV-ach, zwłaszcza niektórych marek, problemy te pojawiły się dość wcześnie — w samochodach kilkumiesięcznych lub niewiele starszych niż rok. Przypadek? Raczej nie: po prostu ten element wyposażenia jest w nich montowany bardzo często, zwykle nie wymaga dopłaty, w przypadku niektórych modeli towarzyszy droższym wersom samochodu. Jest wiele takich aut, których nie da się kupić bez tego elementu wyposażenia. W przypadku większości tych aut nie mówimy jednak o wyrobach premium.”

bez zaskoczenia ;) 

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj obejrzałem recenzję Tiggo 4, kierwa dali tam panel na podsufitce z przyciskami do szyberdachu którego NIE MA na wyposażeniu czy w konfiguratorze tego modelu xD zwyczajnie wsadzili panel z wyższego modelu a przyciski zostały :E 

Chyba nasz nadworny miłośnik chininy Kyle jeździ tym wynalazkiem :E 

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

uuuu, ale wyjec :E 

Trzeba pamiętać, że chińsy twórcy tego auta mieli w dupier prędkości typu 130 i 140 km/h, bo w Chinach limit na autostradach to 120 km/h :) 

W sumie nie wiem dla kogo to auto - ani dla emeryta, bo za dużo tabletozy, ani dla młodego dynamicznego, bo szybki wypad za miasto ("eską" czy autostradą) to będzie udręka. Może jak ktoś jeździ tylko po mieście? 

To wycie przypomina mi podróż nieco ponad 20-letnimi terenówkami (Suzuki Vitara) autostradą, jak je przywoziłem z DE. DObrze, że miałem słuchawki :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Duże okno dachowe ma jedną zaletę i całkiem sporo wad.

Właściciele chińczyków i z tym sobie poradzą... w marketach budowlanych w dużych ilościach dostępny jest kit dekarski  

:E 

• Haha 2
Opublikowano
31 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Trzeba pamiętać, że chińsy twórcy tego auta mieli w dupier prędkości typu 130 i 140 km/h, bo w Chinach limit na autostradach to 120 km/h :) 

To po co robia hybrydy po 200-300KM? :E 

Opublikowano (edytowane)

Kolejne chińskie "auto" klepane w stodole przez firmę bez żadnego doświadczenia, 10-11L na setkę, mimo że komp pokazuje 8...:E. To już nawet we wskazania kompa nie można wierzyć, i tradycyjnie smród wewnątrz(pewno same materiały z atestami :rotfl2: ), fatalne prowadzenie, obsługa itd.

Swoją drogą, jesstem ciekaw czy wskazania zuzycia paliwa komputerów w omodach, jajcach czy mg pokrywają się z testem pod korek?

Edytowane przez Cappucino