DjXbeat 849 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) 20 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Średnie zużycie z 30-40 minut jazdy 32 kWh Zapewne nie raz poszedł pedał w podłogę - 4s do 100 i waga 2350kg swoje robią Siedziałem w Xpeng G6 LIFT i pod względem jakości wykonania jest bardzo dobrze. Napewno jest lepiej niż w nowej Tesli Y. Edytowane 19 Kwietnia przez DjXbeat
GordonLameman 10 313 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) . Edytowane 24 Czerwca przez GordonLameman
DjXbeat 849 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) A bawiłeś się poziomem rekuperacji ? Tam jest kilka trybów w tym jeden na zasadzie „żeglowanie” czyli dość słaby. Druga sprawa- może bateria nie miała odpowiedniej temperatury, wtedy rekuperacja jest ograniczona albo bateria była podładowana podwyżej 90% Na pewno rekuperacja nie jest to poziom Tesli ale w G6 dobrze działała. Edytowane 19 Kwietnia przez DjXbeat
GordonLameman 10 313 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia W trybie indywidualnym włączyłem sobie tryb Xpeng pedal czy jakoś tak. Ale przez masę i ciszę w środku o tak wydawała mi się słaba Slabsza niż w xtrailu. 1
galakty 5 467 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Czy tam jest element który nie wymaga wizyty w serwisie? A się śmiali z Alfy Romeo 1
GordonLameman 10 313 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Godzinę temu, galakty napisał(a): Czy tam jest element który nie wymaga wizyty w serwisie? A się śmiali z Alfy Romeo Mnie najbardziej jednak bawi to odłączanie aku. 2
Cappucino 545 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Znowu łysy nieprzekupny bajerant? 1 1
Kyle 660 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Fajne niektóre rozwiązania wymyślają ... np. mechaniczna zasuwka na kamerę patrzącą na kierowcę - link do filmu z nowinkami:
GordonLameman 10 313 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Chłop się chwali, że jak odpala swojego BAIC-a to mu się radio odpala razem z autem: https://www.facebook.com/share/v/1AudtLLzYZ/? myslalem, że to jakiś wariat, Ale okazuje się że pozostałe Baic tak nie mają i muszą za każdym razem ręcznie radio odpalić no zdecydowanie Chińczycy odlecieli! Wspaniałe auta! 2
8V32 PcLab 510 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Zapewne jakiś błąd albo usterka, po resecie klemą zniknie 2
SuLac0 749 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-teraz-chinskie-auta-zaleja-swiat-fabryki-w-ue-bez-szans,nId,23421247 24 kwietnia oficjalnie rozpoczął się międzynarodowy salon motoryzacyjny w Pekinie. Na imprezie zaprezentowano rekordową liczbę aż 181 nowych modeli produkcyjnych i 71 pojazdów koncepcyjnych. "China speed", czyli narzucone przez Chińczyków tempo rozwoju motoryzacji, coraz mocniej daje się we znaki światowym potentatom w produkcji pojazdów. Część z nich zapowiada, że po latach kooperacji na zasadzie joint-venture zamierza właśnie uczynić z Chin centrum eksportowe swoich modeli.
8V32 PcLab 510 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Nie wiem, EU już zaczyna konkurować ceną, odstaje tylko "środek" z wyglądu, u chińczyków kuleje prowadzenie i napęd
SuLac0 749 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia imo nie ma co generalizowac, ze problemy z prowadzeniem i silnikami dotycza kazdego chinskiego modelu. ba. moga nawet nie dotyczyc wielu egz z danego modelu to sa chiny Beijing Auto Show 2026. 1
Kyle 660 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Podoba mi się "design" tego modelu (i w środku i na zewnątrz): ... no zdecydowanie bardziej od tych udziwnionych BMW (z ultra spłaszczonymi światłami), czy KIA, które jak dla mnie "stylistycznie" błądzą. 4
Cappucino 545 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Zerżnięte Audi A7 z wygładzonym tyłem. Kolejna kopia cudzego pomysłu. 3
Kyle 660 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia ... no to ładna kopia - ładniejsza niż "oryginał"
Cappucino 545 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia I to jest powód do dumy? Że nie potrafią samemu nic zaprojektować tylko kopiować cudze projekty? Po za tym wygląd to nie wszystko, podróbka defendera też wygląda ładnie, gorzej wypada w użytkowaniu, nawet komp przekłamuje dane o spalaniu, wrzucałem wcześniej info na ten temat.
Kyle 660 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) 4 minuty temu, Cappucino napisał(a): I to jest powód do dumy? Skąd w ogóle w Twojej głowie taki pomysł od czapy, że może to być powód do dumy? 4 minuty temu, Cappucino napisał(a): Po za tym wygląd to nie wszystko Wygląd to jest wszystko, jeśli dyskusja jest o samym wyglądzie. ... hello ... umysł przeszedł Ci w tryb "stand-by" czy co? Edytowane 26 Kwietnia przez Kyle
bleidd 1 510 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Oni są bezczelni. Za sam fakt takiego chamskiego kopiowania 1:1 to powinno w Europie i Stanach mieć natychmiastowy ban. 2
SuLac0 749 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 50 minut temu, Cappucino napisał(a): Że nie potrafią samemu nic zaprojektować tylko kopiować cudze projekty? i oklepane bzdury o "kopiowaniu". zieeew.. zamiast sie cieszyc , ze dostaniecie "audi" za polowe lub mniej ceny, to marudza, ze "kopiowane" klienci i tak zadecyduja portfelami. btw. nie wiem skad to zaskoczenie, ze chinskie auta sa tak podobne do "zachodnich". przeciez wiekszosc projektantow i szefow dzialow projektowych, to wlasnie ludzie z "zgnilego zachodu" i ten placz, ze "kopiuja". pieniadz nie smierdzi, szczegolnie "made in china". klienci-hipokryci apple, ali, temu itd itp cos o tym wiedza 1
kubikolos 1 410 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia a co w tym jest bzdurnego? kopiowanie i zlodziejstwo to ich doktryna technologiczna to ze zachod na to pozwolil to bedzie jeden z historycznych bledow w ksiazkach ktore za kilkadziesiat lat beda opisywac jak zachod upasl smoka
SuLac0 749 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia podziel sie swoimi "przemysleniami" z WIPO - Światowa Organizacja Własności Intelektualnej, bo zapewne sa od wielu lat w bledzie - jak mozna cos "krasc" i jeszcze to opatentowac btw: "chichot historii" - kto jest obecnie prezesem WIPO? tak, zgadliscie, chinczyk https://www.wipo.int/edocs/pubdocs/en/wipo-pub-941-17-2025-en-world-intellectual-property-indicators-2025.pdf niektorzy to faktycznie swiatopogladowo i geopolitycznie utkneli w ubieglym stuleciu 1
GordonLameman 10 313 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) Słodki jeżu, odkryłem post i od razu takie brednie patenty nie mają nic wspólnego z ochroną designu/wzoru przemysłowego. No, ale akolici chińskiej motoryzacji nie mogą się znać na własności intelektualnej bo by wtedy dostrzegli jak bezczelnie Chińczycy kopiują, a to by im zachwiało ich smutnym światopoglądem A co WIPO miałoby z tym mieć wspólnego to już może wiedzieć tylko apologeta chińskiej sprawy Edytowane 26 Kwietnia przez GordonLameman
Rekomendowane odpowiedzi