Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Katystopej napisał(a):

oni nie widzą nic złego w działaniu :E

Ten centralny ekran jak rozumiem jest przez kilka kilometrów bezużyteczny, a oni "nie widzą problemu"? Czyli w sumie kamera cofania też się na samym początku nie wyświetla?

Edytowane przez Kyle
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Ciekawe ilu z nich ma styczność z tymi autami z aliexpress na co dzień, czy tak piszą żeby pisać i pie....lą farmazony bo się naczytali/naoglądali zachwytów nad nimi.

gdzies juz to czytalem/widzialem. chyba w temacie BEV :hmm: przypadek? watpie :Up_to_s:

btw .tak z ciekawosci wrzucilem w przegladarke "Duster zamarzajacy ekran". no nie zgadniesz jakie wyniki sie pojawily :E przypomne tylko, ze ten MG ZS to poziom wlasnie Dustera . w kazdym badz razie, jeden i drugi oferuje tyle ile sa warte. na obecne realia :)

o, to jest dobre - dzialanie ekranu jest powiazane z cisnieniem w oponach wg serwisu :hahaha:

image.png.cbe760f7b6decaeede8ad386132f61e4.png

Edytowane przez SuLac0
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Ciekawe ilu z nich ma styczność z tymi autami z aliexpress na co dzień, czy tak piszą żeby pisać i pie....lą farmazony bo się naczytali/naoglądali zachwytów nad nimi.

Dwóch moich znajomych opiewało świetność chińskich wozów już od dobrego roku, każde spotkanie, rozmowa kończyły się gadaniem o nich. Jakoś latem obydwaj kupowali nowe auta... żaden nie kupił chińczyka, jeden kupił dustera a drugi kuge (zbieżność aut z ludźmi z forum przypadkowa ;) ). Gdy zapytałem czemu nie chińczyki usłyszałem "no co ty, przecież nie będę beta testerem, za wcześnie na chinole" :hihot:

Ale za to jeden nie chwalił wcześniej chińskiej motoryzacji, kupił jajco 7 i sobie chwali na razie.

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1
Opublikowano

Świetny napęd choć nie wiadomo jak będzie z trwałością, ale reszta...multimedia tragedia!! Obsługa totalnie tępa, nieintuicyjna, najtańsze ekrany, włączanie durnego radia porażka, że nie wspomnę o ustawianiu klimy. Wnętrze to głównie tanie śmierdzące plastiki, tania cerata na siedzeniach, także wiemy skąd takie ceny. Zdecydowanie lepiej dopłacić do nowej mazdy cx 5 lub Tuscona. Sylwetka tez jakaś dziwna, u chińczyków cały czas te koła, mimo że duże to sprawiają wrażenie jakiś nieproporcjonalnie małych.

• Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, Cappucino napisał(a):

Zdecydowanie lepiej dopłacić do nowej mazdy cx 5 lub Tuscona. 

a bez doplacania? bo tak mozna, doplacac, doplacac...i z 130k, zrobi sie 200k

a z podsumowania - hybryda z "kultura" lepsza niz w toyocie :E "czy fajny samochod?" - przyjemnie sie jezdzi, dynamiczny, cichy, ogolnie "zaskakujaco dobrze" :Up_to_s: 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, SuLac0 napisał(a):

a bez doplacania? bo tak mozna, doplacac, doplacac...i z 130k, zrobi sie 200k

a z podsumowania - hybryda z "kultura" lepsza niz w toyocie :E "czy fajny samochod?" - przyjemnie sie jezdzi, dynamiczny, cichy, ogolnie "zaskakujaco dobrze" :Up_to_s: 

Mazda startuje od 140 koła i wolałbym nawet te biedniejszą wersję niż chińczyka z tym co dają za friko ale nie działa jak należy a człowiek się męczy.

7 minut temu, SuLac0 napisał(a):

Jak na hybrydę, ale spalanie to takie sobie, od toyoty odstaje.

19 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

Czekam na argumenty o złej chińskiej motoryzacji, z wklejką z fejsa, jak to szyba się zbiła po wypadku, a w europejskich to by się nie zbiła, albo "testy" gościa, który będzie kopał w drzwi chińczyka i afera, bo się wgięły 

A ja czekam, jak na rynku będzie sprzedanych tyle chińskich aut co europa sprzedała przez  minimum 20 lat i jaki wtedy będziesz kozak w tym temacie, ale raczej obstawiam, że skulisz ogon i znikniesz. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Cappucino napisał(a):

A ja czekam, jak na rynku będzie sprzedanych tyle chińskich aut co europa sprzedała przez  minimum 20 lat i jaki wtedy będziesz kozak w tym temacie, ale raczej obstawiam, że skulisz ogon i znikniesz. 

Ale to dotyczy obu stron "sporu". I też za ten czas skulić możecie ogony i znikniecie bo jak na razie to opieracie się na jednostkowych przypadkach głównie oraz to, co wywróżycie z fusów.

Wątek byłby sensowny, gdyby dotyczył merytorycznych dyskusji opartych na logice i informacjach a nie na zebraniu w jednym miejscu przeciwników chińskiej Moto i nakręcaniu beki

Edytowane przez Petru23
  • Like 1
Opublikowano

a to sie zgadza. ten temat przypomina mi bardzo temat BEV. nawet ton wpisow pewnych jednostek jest ten sam. :E merytoryki zero - vide wspomniany silnik, skrzynia, naped hybrydowy, tylko wklejanie znajdziek w necie z jakis pojedynczych przypadkow, bo pasuja do narracji. o "opinii" dot zapachu na podstawie filmiku z YT juz nawet nie chce mi sie pisac - widze, wiec to na pewno musi smierdziec :hahaha: typowe. dobrze, ze powstal temat "motomemy", bo tam jest idealne miejsce dla wiekszosci tych "wpisow"

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
46 minut temu, Petru23 napisał(a):

Ale to dotyczy obu stron "sporu". 

Zgadza się, i taka dyskusja miała by sens, gdyby obie strony miały taki sam wolumen sprzedaży, inaczej to czysty idiotyzm.

Godzinę temu, SylwesterI. napisał(a):

Jak vag, stellantis itp. zaczną sprzedawać podobne auta w cenie chińczyków, bedzie dobrze dla nas klientów.

Tylko, że vag, stellantis itd. posiadają europejską homologację a to za co zapłaciłeś działa, czego nie często można powiedzieć o chińskich autach. 

28 minut temu, SuLac0 napisał(a):

o "opinii" dot zapachu na podstawie filmiku z YT juz nawet nie chce mi sie pisac - 

Polecam się jednak wybrać do salonu, poczujesz, zrozumiesz.

Opublikowano (edytowane)

Mg też ma europejską homologację, 

1 godzinę temu, Petru23 napisał(a):

Ale to dotyczy obu stron "sporu". I też za temu czas skulić możecie ogony i znikniecie bo jak na razie to opieracie się na jednostkowych przypadkach głównie oraz to, co wywróżycie z fusów.

Wątek byłby sensowny, gdyby dotyczył merytorycznych dyskusji opartych na logice i informacjach a nie na zebraniu w jednym miejscu przeciwników chińskiej Moto i nakręcaniu beki

Nie dyskutuj z takim tonem wypowiedzi, ja to zgłosiłem, niech moderatorzy oceniają kto psuje atmosferę.

Jak jednemu testerowi śmierdzi i jest to tylko w jego tescie opinia, to może to nie auto śmierdziało? %-)

Jakoś miałem na żywo okazję jeździć brackiego bigsterem i jego żony MG, ani w jednym, ani w drugim nie śmierdziało.

Edytowane przez SylwesterI.
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
6 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

Oryginalny ekran w daciach jest taki , że lepiej jak by go nie bylo %-), nawet czarne tło daje w nocy po gałach, to był główny powód do zmiany radia na chinskie

Czy nie ma możliwości przyciemnić podświetlenia tego ekranu?

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Kyle napisał(a):

Czy nie ma możliwości przyciemnić podświetlenia tego ekranu?

Zazwyczaj ekran mm przyciemnia się wraz z nastawem jasności zegarów, ale nie spotkałem sie z informacją, aby ktokolwiek w jakimkolwiek teście to sprawdzał.

30 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Na najniższej jasności dalej wali po oczach, na krótkich dystansach nie przeszkadza, na trasie kilka h w nocy już tak

Może jest przycisk (opcja) do wyłączenia ekranu a nie jego wygaszenia.

Dodam też, ze siedziałem w wielu kitajcach, znam właścicieli oraz użytkowników i ani ja ani oni nic niepożądanego nie czuli. Czego nie można powiedzieć np o Renault i ich eko wykończeniu tapicerki.

A i auta do testów często są szykowane i cholera wie czym psikali na tapicerkę, bo plak i jemu podobne są w ciągłym użyciu.

Edytowane przez Petru23
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Cappucino napisał(a):

Tylko, że vag, stellantis itd. posiadają europejską homologację a to za co zapłaciłeś działa, czego nie często można powiedzieć o chińskich autach. 

Polecam się jednak wybrać do salonu, poczujesz, zrozumiesz.

Cena kitajców też nie bierze się znikąd. Niektóre opcje nie zostały homologowane właśnie ze względu na koszty a nie wiadomo, czy dany model a nawet marka przyjmie się w Europie czy na danych rynkach. Dopiero po wstępnej selekcji to, co się ostanie na rynku zostanie uzupełnione o homologację i jedną aktualizacją to co nie działało do tej pory działać będzie. Ale ceny będą odpowiednio wyższe. Ekspansja ma swoje prawa (i bezprawia) i różnymi sposobami zdobywa się rynek. A że klient jest jaki jest to łyka wszystko i jeszcze się oblizuje. 

To nie wina koncernów, że klient domaga się niskiej ceny godząc się przy tym na niską jakość. Oni są od zaspokajania potrzeb bezmyślnych konsumentów. 

Co niektórzy, jak do nich dotrze starają się w sposób zazwyczaj "natarczywy" w wąskich kręgach uświadamiać innych, jak to koncerny/producenci ogólem są źli.

Jeszcze niedawno o sukcesie stanowiła jakość. Dziś o sukcesie stanowi cena i marketing, bo klient głupszy niż kiedykolwiek. Palec dla niego dziś to nie impuls do myślenia (gest uniesienia czy przyjścia myśli do głowy) a kikut służący do scrollowania tiktoka. A że hierarchia potrzeb też jest dziś taka, jaka jest to mniemam, że największym sukcesem okaże się miejskie autonomiczne auto z kiblem i wbudowanym TikTok, aby można było strzelić live ze stawiania klocka czekając na zielone światło. 

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
17 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

Jakoś miałem na żywo okazję jeździć brackiego bigsterem i jego żony MG, ani w jednym, ani w drugim nie śmierdziało.

Jak miałeś okazje korzystać tylko z najtańszych aut na rynku, to nie dziwne, że ci nie śmierdzi.

Ale obsługa radia, klimy, systemów w tym chińczyku to jest tragedia, to jest coś, co dyskwalifikuje ten samochód.

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

Prawda jest taka że mamy teraz możliwość wyboru w tej cenie mazdy cx5 wlasnie dlatego ze weszły na rynek chińczyki, nagle da się? Ano da się.

Jak vag, stellantis itp. zaczną sprzedawać podobne auta w cenie chińczyków, bedzie dobrze dla nas klientów.

Sylwek, żebyś się nie zdziwił jakością takiej mazdy ;)

Biorąc kuge oglądałem też Cx5 i cx60. Przez pryzmat ceny babole doskwierały nad wyraz bardzo. 

Volvo xc40 też dostaniesz w cenie kitajca (~150tys) a tam doczepić się nie ma za bardzo do czego. Poza MM, ale... W sumie to też Chińczyk :E

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
28 minut temu, Cappucino napisał(a):

Jak miałeś okazje korzystać tylko z najtańszych aut na rynku, to nie dziwne, że ci nie śmierdzi.

Cytat

Miałem w211 i clk z tamtych lat i potwierdzam, zapach skór niesamowity, zostawiłem bluzę w bagażniku na kilka dni i zapachu nie mogłem doprac z tej bluzy przez kilka prań

źródło:

... to chyba bym już wolał tego MG czy o czym tam pisaliście, że niby śmierdzi.

• Haha 1