bleidd 643 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 21 minut temu, bergercs napisał(a): Z jazdą próbną mądre, szczególnie, że jednym z priorytetów jest wyciszenie (przy poprzednich wyborem "klapki na oczach made by VAG" spowodowało troszkę rozczarowania ). Ano 24 minuty temu, galakty napisał(a): No to już trochę zmienia to postać rzeczy A przebiegi w jakie celujesz? Z tych nowych to ja w sumie tylko o TSI powiedzmy że coś wiem i jakbym miał brać auto na 10 lat to bym chyba w stronę BMW nie spojrzał. Jakieś 15k rocznie z czego 50% to dłuższe trasy a reszta to krótkie odcinki i miasto. Dlaczego BMW nie? 9 godzin temu, dan254 napisał(a): Wybierz 2-3 i idź do salonu.Przejedz się i wybierz który Tobie najbardziej odpowiada.W salonie jeśli jesteś zdecydowany zazwyczaj zawsze się coś utarguje. Tak, tak - właśnie chciałem zrobić selekcję tych 2-3 typów. Wygląda na to, że pójdę i sprawdzę Q5, X3 i myślę jeszcze czy sprawdzać na wszystko jedno GLC Edytowane 5 godzin temu przez bleidd
galakty 3 840 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, bleidd napisał(a): Jakieś 15k rocznie z czego 50% to dłuższe trasy a reszta to krótkie odcinki i miasto. Dlaczego BMW nie? Hmm to mamy 150k łącznie, jest szansa że przejdziesz bez większych problemów tym bardziej jak połowa to trasy. Dlaczego nie BMW? Widziałem kilka sztuk na żywo (używanych) od diesli po benzyny i powiem szczerze że tak awaryjnych i popsutych aut to dawno nie widziałem Może kwestia jak kto dbał, ale ciągle jakieś błędy, komunikaty, piszczy brzęczy, a to żarówka a to hamulce (mimo że wymienione klocki). Koleżanka ma X3 6-7 letnie w automacie, to musi na luz wrzucać na światłach bo na D szarpie jej autem Ma brata mechanika który jest fanem BMW i nawet on jeździ starszym modelem, mimo że go stać na nowe.
bleidd 643 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, galakty napisał(a): Ja bym przejechał się Tiguanem, GLC i może... jakieś Volvo? XC-60 jest nawet spoko i ma fajne rabaty ale brak bezprzewodowego Android Auto.. W 2026 roku podpinanie kabelkiem telefonu, no średnio. Jeszcze w aucie tymczasowym czy takim bym przeżył ale za 300k tyle to już słabo. Czytałem, że ludzie kombinują z jakimiś adapterami BT ale działa to jak chce, przerywa, rozłącza. Tu jest w sumie spoko film o XC-60
galakty 3 840 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 6 minut temu, bleidd napisał(a): XC-60 jest nawet spoko i ma fajne rabaty ale brak bezprzewodowego Android Auto.. W 2026 roku podpinanie kabelkiem telefonu, no średnio. Adapter z Aliexpress i tyle. Jak cała reszta pasuje to nie fiksuj się na AA. Te oryginalne potrafią zrywać połączenie także nie są jakieś idealne. Podobno CarPlay lepiej działa. 1
bleidd 643 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Wysłałem w takim razie zapytanie ofertowe o XC-60
Katystopej 1 253 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 44 minuty temu, bleidd napisał(a): XC-60 jest nawet spoko i ma fajne rabaty ale brak bezprzewodowego Android Auto.. W 2026 roku podpinanie kabelkiem telefonu, no średnio. W służbowym Ducato za 150 koła mam bezprzewodowy AA i działa to bardzo dobrze, nic nie zrywa, w aucie za 300 koła imho niedopuszczalne żeby tego bie było 1
KiloKush 736 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, galakty napisał(a): Hmm to mamy 150k łącznie, jest szansa że przejdziesz bez większych problemów tym bardziej jak połowa to trasy. Dlaczego nie BMW? Widziałem kilka sztuk na żywo (używanych) od diesli po benzyny i powiem szczerze że tak awaryjnych i popsutych aut to dawno nie widziałem Może kwestia jak kto dbał, ale ciągle jakieś błędy, komunikaty, piszczy brzęczy, a to żarówka a to hamulce (mimo że wymienione klocki). Koleżanka ma X3 6-7 letnie w automacie, to musi na luz wrzucać na światłach bo na D szarpie jej autem Ma brata mechanika który jest fanem BMW i nawet on jeździ starszym modelem, mimo że go stać na nowe. Bo kupując X5/X7 trzeba sobie zadać pytanie czy lubi się co chwilę jeździć X1 jak owe wozy znów są na naprawie w serwisie. Przy tych przebiegach ja bym pomyślał o najmie długoterminowym.
bleidd 643 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, Katystopej napisał(a): W służbowym Ducato za 150 koła mam bezprzewodowy AA i działa to bardzo dobrze, nic nie zrywa, w aucie za 300 koła imho niedopuszczalne żeby tego bie było No właśnie to jest dla mnie zgrzyt, że taka podstawowa rzecz w aucie za kupę siana nie działa. Mam w A3 i przywykłem do tego, że wchodzisz do auta i masz od razu swoją muzykę, nawigację i nic nie trzeba samemu klikać. A przez 2 lata jak jeżdżę to mi jeszcze ani razu nie zerwało.
KamcioGF 79 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Sam jestem na kupnie nowego auta i też szukam jakiegoś kompaktowego suva/crossovera i kieruje się w stronę Formentora. Poniżej 200k masz opcję 2.0TSI 204km DSG i 4x4. Dla mnie dużą zaletą jest, że nie wygląda jak dom spokojnej starości na kołach :p Edytowane 2 godziny temu przez KamcioGF
dan254 123 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Jak masz w miarę blisko to jak najbardziej nie zaszkodzi przejechać się GLC. Ja kiedyś będąc na przeglądzie Mazdy CX5 żony w ramach zabicia czasu przejechałem się CX 30 i tak mi się spodobała jazda że kupiłem 🙂 Edytowane 2 godziny temu przez dan254
galakty 3 840 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 32 minuty temu, bleidd napisał(a): No właśnie to jest dla mnie zgrzyt, że taka podstawowa rzecz w aucie za kupę siana nie działa. Mam w A3 i przywykłem do tego, że wchodzisz do auta i masz od razu swoją muzykę, nawigację i nic nie trzeba samemu klikać. A przez 2 lata jak jeżdżę to mi jeszcze ani razu nie zerwało. To ja w zastępczej Toyocie raz na 4h mi zerwało Podczas jazdy, nawigacja zginęła i elo, dobrze że to nie było na jakimś krytycznym zjeździe z autostrady
huudyy 3 135 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, bleidd napisał(a): XC-60 jest nawet spoko i ma fajne rabaty ale brak bezprzewodowego Android Auto.. W 2026 roku podpinanie kabelkiem telefonu, no średnio. a ja Ci powiem, że to zależy od samego AA - w nowym Renault Capturze działało to wręcz losowo, potrafił czasem się podłączyć zanim zdążyłem wejść do auta, a zdarzało się, że nie chciał połączyć się wcale co więcej, przy łączeniu bezprzewodowym bateria w telefonie znikała w trybie natychmiastowym, dosłownie jakbym miał odpaloną nawigację na ekranie nie auta, a telefonu. 45 minut temu, Katystopej napisał(a): W służbowym Ducato za 150 koła mam bezprzewodowy AA i działa to bardzo dobrze, nic nie zrywa, w aucie za 300 koła imho niedopuszczalne żeby tego bie było a to farciarz, bo np produkty Stellantisa są wręcz sławne z tego powodu w Fiacie 500 i Lanci Ypsilon raz dziennie potrafiło mi gubić srednio. 1
galakty 3 840 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 10 minut temu, huudyy napisał(a): co więcej, przy łączeniu bezprzewodowym bateria w telefonie znikała w trybie natychmiastowym, dosłownie jakbym miał odpaloną nawigację na ekranie nie auta, a telefonu. Bezprzewodowy AA grzeje GORZEJ od nawigacji w telefonie. Byłem wręcz przerażony jak nagle poczułem ciepło w kieszeni, bateria znikała w oczach. Więc i tak ładować trzeba moim zdaniem. No chyba że ktoś robi 2-3h trasy to da radę. Pewnie też dużo zależy od samego telefonu... Czy to Xiaomi, Samsung, Oppo, Reno... Daj spokój. W Apple tylko jeden system i mają dużo lepiej to ogarnięte. Edytowane 1 godzinę temu przez galakty 1
Katystopej 1 253 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 17 minut temu, huudyy napisał(a): co więcej, przy łączeniu bezprzewodowym bateria w telefonie znikała w trybie natychmiastowym, dosłownie jakbym miał odpaloną nawigację na ekranie nie auta, a telefonu. Tak, też to zauważyłem, ALE! To powodują domyślnie odpalone gmaps, zacząłem używać Waze dla powiadomień w tle bo i tak jeżdżę z nawi fabryczną i znikanie baterii w oczach ustąpiło, kilka razy sprawdzałem ten scenariusz z gmaps i to zawsze one powodowały drenaż 1
huudyy 3 135 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu dlatego dla bezpieczeństwa mojego telefonu i mojej cierpliwości zawsze mam przy sobie kabelek, żeby nie urwować na googlowskie produkty 1 minutę temu, Katystopej napisał(a): Tak, też to zauważyłem, ALE! To powodują domyślnie odpalone gmaps, zacząłem używać Waze dla powiadomień w tle bo i tak jeżdżę z nawi fabryczną i znikanie baterii w oczach ustąpiło, kilka razy sprawdzałem ten scenariusz z gmaps i to zawsze one powodowały drenaż nie mam Waze, nie lubię duplikować aplikacji. 1
galakty 3 840 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, huudyy napisał(a): dlatego dla bezpieczeństwa mojego telefonu i mojej cierpliwości zawsze mam przy sobie kabelek, żeby nie urwować na googlowskie produkty Jak nie miałem AA to zawsze brałem dwa telefony nawet (dodatkowo służbowy) w razie awarii w trasie 5 minut temu, Katystopej napisał(a): Tak, też to zauważyłem, ALE! To powodują domyślnie odpalone gmaps, zacząłem używać Waze dla powiadomień w tle bo i tak jeżdżę z nawi fabryczną i znikanie baterii w oczach ustąpiło, kilka razy sprawdzałem ten scenariusz z gmaps i to zawsze one powodowały drenaż Nooo dla mnie AA bez Gmaps to w sumie bez sensu Gmaps + Spotify i można jechać.
Katystopej 1 253 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 6 minut temu, huudyy napisał(a): dlatego dla bezpieczeństwa mojego telefonu i mojej cierpliwości zawsze mam przy sobie kabelek, żeby nie urwować na googlowskie produkty nie mam Waze, nie lubię duplikować aplikacji. Tymczasem ładowarka indukcyjna pod radiem
galakty 3 840 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Indukcyjna jeszcze bardziej nagrzewa telefon, ja bym się nie cieszył 2
Katystopej 1 253 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, galakty napisał(a): Nooo dla mnie AA bez Gmaps to w sumie bez sensu Gmaps + Spotify i można jechać. Tyle że to samo a nawet znacznie lepiej robi mi Waze i fabryczna nawi, gmaps są obecnie trochę upośledzone, był czas że wszystko inne było daleko w tyle ale nie teraz 1 minutę temu, galakty napisał(a): Indukcyjna jeszcze bardziej nagrzewa telefon, ja bym się nie cieszył Co Ty wiesz o nagrzewaniu tel przez indukcję, używam Pixela 8 Pro 1
galakty 3 840 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Katystopej napisał(a): Tyle że to samo a nawet znacznie lepiej robi mi Waze i fabryczna nawi, gmaps są obecnie trochę upośledzone, był czas że wszystko inne było daleko w tyle ale nie teraz Co Ty wiesz o nagrzewaniu tel przez indukcję, używam Pixela 8 Pro Testowałem Waze i też potrafiła głupie trasy dawać, TomTom muszę spróbować.
bleidd 643 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu U mnie (S24U) samo AA drenuje baterię ale nie na tyle aby nawet dłuższa trasa to był problem. Co innego jak położę telefon na ładowarce indukcyjnej, wtedy 2-3h i komunikat, że telefon się za bardzo nagrzał Ale widzę, że niektóre auta mają chłodzoną ładowarkę, to może rozwiązuje ten problem.
Katystopej 1 253 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, galakty napisał(a): Testowałem Waze i też potrafiła głupie trasy dawać, TomTom muszę spróbować. Waze nie używam do tras, jest tylko w tle odpalony dla powiadomień o zdarzeniach drogowych, fabryczny tomtom spisuje się nadzywczaj dobrze, a wyliczanie średniej na OPP to świetna sprawa.
Tomasz Niechaj 3 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, bleidd napisał(a): U mnie (S24U) samo AA drenuje baterię ale nie na tyle aby nawet dłuższa trasa to był problem. Co innego jak położę telefon na ładowarce indukcyjnej, wtedy 2-3h i komunikat, że telefon się za bardzo nagrzał Ale widzę, że niektóre auta mają chłodzoną ładowarkę, to może rozwiązuje ten problem. Chłodzenie ładowarki najczęściej ma postać kanałów (wgłębień) pod telefonem, a nie rzeczywistego nawiewu. Ten widziałem chyba tylko w BMW
galakty 3 840 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 6 minut temu, bleidd napisał(a): Ale widzę, że niektóre auta mają chłodzoną ładowarkę, to może rozwiązuje ten problem. Indukcyjna powinna od razu być z wentylatorem, wtedy gitara.
huudyy 3 135 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 12 minut temu, Katystopej napisał(a): Tymczasem ładowarka indukcyjna pod radiem Jedyną indukcję z akiej korzystam to ta w kuchni lubię mieć kontrolę nad przepływem energii w telefonie 1
Rekomendowane odpowiedzi