huudyy 3 182 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) @Gret gdyby forum PCLab dalej istniało, to można by to łatwo sprawdzić, bo miałem tam założony temat który robił za interaktywną książkę serwisową razem ze zdjęciami z usterek mechanicznych, nigdy mnie to auto nie zawiodło - stąd niski koszt serwisowania (z wyjątkiem tej akcji z turbo i urwaną szpilką przy głowicy ). Z innych awarii miałem wymianę przedniej szyby (nie wiem czy to wliczać, bo dostałem kamieniem); wymiana softlocka w bagażniku, naprawa zamka pasażera i podnośnika szyby, wymiana 2 zacisków hamulcowych z tyłu, sprężyny tył, nowa obejma wydechu (stara skorodowała)... i to by było na tyle - łaczny koszt napraw to będzie koło ~6-7 tysięcy, więc reszta z moich szacunków (~6-7 tysięcy) to będzie coroczny serwis przez 8 lat (a 1000 na oleje, płyny i filtry NA PEWNO nie daję). Edytowane 2 godziny temu przez huudyy
bergercs 1 800 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 20tys to nie wlożylem nawet w królową lawet przez ponad 210k km - w której spora część "inwestycji" to moje fanaberie, typu obniżenie zawieszenia (EIBACH), czy zrobienie sobie skrzyni biegów "pod siebie" (czyli z przelożeniami "autostradowymi"). A w Shreku kupionym za przeciętną polską wyplate jak na razie wsadzone 900zl - lącznie z filtrami i olejem, wahaczem TRW zamiast samego sworznia i zaworem odmy wymienionym "na wszelki wypadek" - zrobione 9k km w okolo 9 miesięcy (samochód "do miasta" :-) ). 2
GordonLameman 9 286 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Yyyy, no cóż, to ja nie będę nic pisał o "inwestycjach" w używki 2
huudyy 3 182 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Yyyy, no cóż, to ja nie będę nic pisał o "inwestycjach" w używki nie dosyć że bogol, to jeszcze ćpun. 23 minuty temu, bergercs napisał(a): czy zrobienie sobie skrzyni biegów "pod siebie" (czyli z przelożeniami "autostradowymi"). zmieniałeś całą skrzynie czy po prostu konkretne przełożenia? :O Edytowane 2 godziny temu przez huudyy 1
Katystopej 1 311 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Całą skrzynie z tego co pamiętam to zmieniał Seba w Asterce bożej, i to ze 2 razy On też był mistrzem używek 1
larry.bigl 507 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No to ja przez ponad 4 lata w W211 wrzuciłem 9,5k (nie licząc olejów, filtrów, opon i fanaberii które robiłem bo chciałem a nie musiałem). W tym najdroższe były poduszki zawieszenia nivo z tyłu i turbina. Czy dużo? Nie wiem. Może to akurat interwał kiedy kilka pierdół się psuło i się zbierało. W sumie od 1,5 roku nic nie działo się w nim.
Wu70 807 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 28 minut temu, huudyy napisał(a): gdyby forum PCLab dalej istniało, to można by to łatwo sprawdzić, bo miałem tam założony temat który robił za interaktywną książkę serwisową razem ze zdjęciami W internecie nic nie ginie https://web.archive.org/web/20241101150216/https://forum.pclab.pl/topic/1248810-audi-a3-8p-sportback-20-tdi-ambition/
huudyy 3 182 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 11 minut temu, Wu70 napisał(a): W internecie nic nie ginie https://web.archive.org/web/20241101150216/https://forum.pclab.pl/topic/1248810-audi-a3-8p-sportback-20-tdi-ambition/ zdjęcia niestety nie działają, a na nich były rachunki inna sprawa, że nie ważne jak policze, no nie ma szans, żebym dobił do 15 koła, a co dopiero o 20 mowa. Edytowane 2 godziny temu przez huudyy 1
Petru23 355 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Pytanie, jaka wartość miały wtedy te naście tysięcy ile kosztowały części i ile mechanik.
bergercs 1 800 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, huudyy napisał(a): zmieniałeś całą skrzynie czy po prostu konkretne przełożenia? :O Tak Kupiona druga skrzynia, w niej poprzekladane flaki pod "mua gusta" a potem tylko zamiana w aucie. Po okresie "testowym", gdy się okazalo, że nic się z nią nie dzieje stara trafila na sprzedaż. Teraz autostradowe 130-150km/h to 10-11 litrów gazu na setkę i cisza w środku. 1
Rekomendowane odpowiedzi