Skocz do zawartości

The Blood of Dawnwalker  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak daleko jesteś w grze?

• Ukończyłem grę
    • Jestem w drugiej połowie
    • Jestem w pierwszej połowie
    • Jestem w prologu/dopiero zacząłem
    • Porzuciłem grę
    • Nie grałem
  2. 2. Czy system presji czasu się sprawdził?

• Zdecydowanie tak
    • Raczej tak
    • Mam mieszane odczucia
    • Raczej nie
    • Zdecydowanie nie
    • Za wcześnie, żeby ocenić
    • Nie dotyczy - nie grałem
  3. 3. Jak oceniasz system walki?

• Zdecydowanie na plus
    • Raczej na plus
    • Neutralnie
    • Raczej na minus
    • Zdecydowanie na minus
    • Nie dotyczy - nie grałem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

W końcu skończone. Pierwsza i ostatnia gra jaką od tego studia kupiłem. 

A ja tam czekam na 2 część i wiem czego się spodziewać po tych rebeliantach z CDP RED. 

• Upvote 1
Opublikowano

Praktycznie w każdej grze z otwartym światem spadam albo wypadam poza mapę. Tutaj jak na razie tylko raz mnie to spotkało, jakieś 95% moich błędów, crashy było spowodowanych przez mody, i ten ich script extender. A raptem zainstalowałem ich cztery. Na zniesienie ograniczeń podczas walki, lepsze paski zdrowia u przeciwników, immersyjnego huda, i te menu do niego.

Opublikowano

Nieco ponad 25h i koniec. Na plus stosunkowo mały i zwarty świat. Na każdym kroku zadania i aktywności poboczne. Mechanika upływu czasu to ciekawostka i równie dobrze mogłaby nie istnieć, bo 30 dni i 30 nocy to jednak bardzo dużo (choć prolog robi mylne wrażenie, że czas jest na wagę srebra). Fabuła trzyma poziom do samego końca, ale często ma się wrażenie, że gdzieś już się to widziało. Mimo wszystko twórcom udało się stworzyć ciekawy świat z wampirami. Przez całą grę nie miałem ani jednego buga (choć raz myślałem, że mam zepsuty quest z Vicho, ale finalnie podchodziłem do nie tych drzwi co trzeba).

System walki jest świetny i wymagający skupienia, z pewnością inspirowany KCD, ale dodali od siebie elementy magii i wampiryzmu. Z czasem pewnie wygładzą niektóre elementy (zaczepianie o drobne elementy otoczenia czy niełatwą możliwość ucieczki), choć mi to za bardzo nie przeszkadzało i wolałbym, żeby dodali większą liczbę wrogów, bo recykling jest zauważalny.

Do tego klimat i muzyka, które są na najwyższym poziomie. Podobnie jak w Wiedźminie, kobiece wokale i folkowe brzmienie uprzyjemniają walkę oraz inne aktywności (mogłoby być więcej utworów). Graficznie jest ładnie, ale do innych gier AAA trochę brakuje. Super, że mamy kolejny mocny ARPG osadzony w słowiańskim świecie.

Całościowo 8/10 z ogromnym potencjałem na więcej. W tym roku lepiej bawiłem się jedynie w Saros.

• Like 6
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Za mną 7 dni w grze i tyle spędzonych z grą, ale jak w takich tytułach zaglądam wszędzie, więc wynik się potroi, gram bez modów na czas.

Zrzutekranu2026-09-12081758.png.3b08a17f907584626e78dddfaf8f9be6.png

Przybij piątkę. Ja też spodziewam się 100 godzin. Na razie skupiam się na walce i eksploracji. Fabułę posuwam z wolna.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nie. Jechał po niej od początku. Potem środek był dobry i zjechał końcówkę.

No nie wiem sporo wychwalania z jego strony mi się rzuciło w oczy:

Cytat

Jak patrzę na te "opinie youtuberów" odnośnie tej gry to śmiać mi się chce, tępe typy które oprócz komentowania i narzekania na innych same nic nie potrafią zrobić. Gra ma swoje minusy i od początku je tu wrzucałem jeden za drugim, ale pisać że jest niewarta swojej ceny, przy takim zalewie ścieku za +200zł który polecają na swoich kanałach, to jest po prostu żart.

Cytat

Momentami czuję się jakbym grał w Wiedźmina, tyle że Geralt wyjechał na urlop  a ja muszę działać pod jego nieobecność. Większość questów jest na bardzo wysokim poziomie, niektóre są bardzo mroczne, czuć że wyszły spod ręki ludzi, którzy mieli do czynienia z trylogią REDów. Dubbing topka. 

A teraz, że to pierwsza i ostatnia gra tego studia jaką kupił. LOL

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano

Nic dziwnego, gra z tyloma bugami, błędami i ogólnie problemami nie można powiedzieć o niej dobrego słowa- ale on jest mniej więcej zadowolony z pewnych aspektów ale przez całokształt niestety gra wypada blado. 

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, slafec napisał(a):

Do tego klimat i muzyka, które są na najwyższym poziomie. Podobnie jak w Wiedźminie, kobiece wokale i folkowe brzmienie uprzyjemniają walkę oraz inne aktywności (mogłoby być więcej utworów). 

Tutaj fajnie widać, jak widoczna jest granica między dobry, stosowny, należyty, zadawalający a... wybitny. Pomimo podobieństw "mechaniki" oprawy dźwiękowej do W3 brak... iskry Boga. ;)
Ostatnich kilka wieczorów kładłem się do łóżka ze Spotify na uszach i OSTem z gry i... brak choćby jednego kawałka wybitnego. Który wyryje się banię, który będzie kojarzył się z marką (tak wiem, to nie W3 na 200h grania, ale jednak).
Ścieżka dobra, poprawna i... tylko tyle. Bez szramy na mózgu.

Opublikowano
47 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nic dziwnego, gra z tyloma bugami, błędami i ogólnie problemami nie można powiedzieć o niej dobrego słowa- ale on jest mniej więcej zadowolony z pewnych aspektów ale przez całokształt niestety gra wypada blado. 

Wszystko co miałem do powiedzenia, wrzuciłem już w odpowiedni temat. Nie życzę najgorszemu wrogowi takiego finału, jaki przytrafił mi się wczoraj - takie coś zniszczyłoby immersję i w miarę pozytywne odczucia z gry nawet najtwardszemu zawodnikowi. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

A teraz, że to pierwsza i ostatnia gra tego studia jaką kupił. LOL

@Element Wojny IMO ma (podobnie do mnie) krótki lont. Szybko się odpala.
Gdy mu się coś podoba - musi to obwieścić na gorąco i w emocjach.

Gdy jest gnój, to samo. I powstaje taki impulsywny miszmasz myśli.

A na końcu jest ostudzenie i konkluzja.
No chyba (?), że jest combo gnoju na koniec, to jest i combo pojechanki. ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

Najwidoczniej wampir wysysa nie tylko krew, ale i chęci do gry. :E 

Brak ikonicznej muzyki? To już gorsze niż bugi, bo one z czasem przeminą.
Z Wiedźmina co jakiś czas przypomina się losowy utwór, jak na złość przypomniało się te "lelele lelele", "lalajala", gdy zajrzałem tutaj.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano
39 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Tutaj fajnie widać, jak widoczna jest granica między dobry, stosowny, należyty, zadawalający a... wybitny. Pomimo podobieństw "mechaniki" oprawy dźwiękowej do W3 brak... iskry Boga. ;)
Ostatnich kilka wieczorów kładłem się do łóżka ze Spotify na uszach i OSTem z gry i... brak choćby jednego kawałka wybitnego. Który wyryje się banię, który będzie kojarzył się z marką (tak wiem, to nie W3 na 200h grania, ale jednak).
Ścieżka dobra, poprawna i... tylko tyle. Bez szramy na mózgu.

Tutaj muzyka jest totalnie nijaka, nawet jedna nuta nie wpada w ucho gdzie z Wiedźmina 1 albo 3 to chyba każdy jest w stanie coś zanucić 

• Like 1