Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@blabla123 @GordonLameman

Koncert AC DC będzie na PGE Narodowym, w zależności od organizacji płyty i wysunięcia sceny wejdzie od 70 do 75 tysięcy osób. Koncert w Pradze będzie na lotnisku Letnany. Pojemność? Standardowo 80 tysięcy osób, ale np. koncert Rammstein zmieścił prawie 120 tysięcy ludzi.

80 tys. ludzi po 800 zł (już tak zakładając po całości, ale są też i dużo droższe bilety) to 64 miliony zł. 

120 tys. ludzi po 600 zł (to samo założenie co wyżej) to 72 miliony zł.

połowę ludzi więcej niż w Polsce, a teoretycznie tylko 8 milionów większy przychód. W zasadzie w Pradze mniej będzie droższych biletów, bo tam większość to płyta, to ta różnica może być jeszcze mniejsza, nawet przy tak dość ogólnych założeniach.

Zatem i tak wychodzi że Czesi mają taniej. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, voltq napisał(a):

Czyli jednak Korwin i inni szaleńcy mieli rację że istnieje kasta i system 

"Sławomir Mentzen to jest człowiek, który nie ma nic do zaproponowania Polakom poza niszczeniem naszego systemu" 

XDDDDD

widzę, że włączyłeś myślenie i zacząłeś łączyć kropki.

edit: lepiej nie wpisuj w google hasła Polski system, bo folii zabraknie:

image.png.56024c5bc63326012f389aba0f34d6be.png

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
  • Haha 4
  • Confused 1
Opublikowano
26 minut temu, voltq napisał(a):

https://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/rozmowa-o-7/news-magdalena-biejat-o-slawomirze-mentzenie-to-niebezpieczny-czl,nId,7927841#crp_state=1

"Sławomir Mentzen to jest człowiek, który nie ma nic do zaproponowania Polakom poza niszczeniem naszego systemu" 

:rotfl2:

Ja nie wiem jak można z tej wypowiedzi wyprowadzić taki wniosek - tzn. wiem, ale nie da się tego napisać tak, żeby nie dostać bana :E 

• Haha 4
  • Upvote 4
Opublikowano
Cytat

"Czerwona flaga dla Wall Street". Krach na giełdach w USA. Indeks S&P 500 traci 4 biliony dolarów z powodu widma recesji

Taryfy celne prezydenta Donalda Trumpa wystraszyły inwestorów. Według Reutersa obawy przed spowolnieniem gospodarczym spowodowały, że od szczytu z lutego kapitalizacja amerykańskiego rynku akcji spadła aż o 4 bln dol. (ok. 15 bln 380 mld zł, licząc po obecnym kursie walutowym).

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/czerwona-flaga-dla-wall-street-krach-na-gieldach-w-usa-indeks-sandp-500-traci-4/z8z70cs

Brawo!

8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

tzn. wiem, ale nie da się tego napisać tak, żeby nie dostać bana :E 

Trochę da, za modem: "myślący inaczej" :rotfl2:

Opublikowano
Godzinę temu, voltq napisał(a):

https://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/rozmowa-o-7/news-magdalena-biejat-o-slawomirze-mentzenie-to-niebezpieczny-czl,nId,7927841#crp_state=1

Weź chłopie już się nie ośmieszaj. Napisałbym, że nóż się w kieszeni otwiera, ale jeden taki już to odebrał jako groźby karalne.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Bardzo to mądre iść na wojnę z największym sojusznikiem kiedy Rosji się marzy powrót do ery imperialnej.  A tym którym się wydaje że sojusze z zachodem Europy są coś warte to przypominam 2 wojnę światową. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Zdzisiu napisał(a):

Bardzo to mądre iść na wojnę z największym sojusznikiem kiedy Rosji się marzy powrót do ery imperialnej. 

Kto zaczął pierwszy?, czyli najlepiej opuścić spodnie?. 

Ten NAJWIEKSZY sojusz legł w gruzach. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

A jak mówiłem, że pisiory to zwykłe ruskie polskojęzyczne ku albo mówiąc wprost targowica to niektórzy twierdzili, że zwariowałem bo wspierali Ukrainę. Co tam, że z tego co się mówi wcześniej już planowali rozbiór Ukrainy ale ich zaskoczyła solidarność Polaków. Lech Kaczyński się w grobie przewraca jak to widzi.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano
33 minuty temu, Zdzisiu napisał(a):

Bardzo to mądre iść na wojnę z największym sojusznikiem kiedy Rosji się marzy powrót do ery imperialnej.  A tym którym się wydaje że sojusze z zachodem Europy są coś warte to przypominam 2 wojnę światową. 

Przestań się już tak trząść. 

Opublikowano

Błagam, niech ten sztab Trzaskowskiego się ogarnie, bo już dziś mnie autentycznie wnerwił.

Akurat do obiadu mi leciało jego spotkanie i o ile to spermiarstwo do kobiet było dla mnie akceptowalne, to połączenie tego z jechaniem po mężczyznach zaczęło mnie denerwować. Słucham jakiegoś bełkotu o prawach kobiet, ich pracowitości, w ogóle kobieta super, nie to co mężczyzna xD

Albo ten sztab jest taki do kitu, albo naprawdę chcą oddać wszystkich mężczyzn w wieku 25-34 lata do Memcena.

Aż mnie kusi napisać na jakiegoś oficjalnego maila, że przepraszam za bycie białym heteroseksualnym facetem po 30 :hmm:

• Like 1
Opublikowano

Jak się dostaje środki z funduszy woke i DEI to trzeba takie bzdury później gadać. A jak te bzdury są wygadywane w trakcie kampanii to po wyborach będzie tylko gorzej. 

Dlatego w drugiej turze każdy tylko nie to.

• Haha 3