Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Pawelek6

1. Trzaskowski 68%

2. Biejat (lol) 59%

3. Szymek 59%

4. Synyszyn 59%

5. Zandberg 59%

6. Nawrocki (lol) 55%

Reszta poniżej 50%. Chyba iście centrowa ze mnie bestyjka.

@Fatality Przytłaczająca większość ludzi wierzy w to co wybiera wierzyć. Prawda jest drugorzędna. Na przykład ta sprawa Nawrockiego i miszkania. Podobno ponad 90% wyborców PiS wierzy Nawrockiemu, a ponad 90% wyborców KO nie wierzy Nawrockiemu.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Digger napisał(a):

Duża frekwencja, ciekawe co będzie za 2 tygodnie jak będzie ciepło, większa mniejsza?

Lewactwo wybierze plażę niż głosowanie jak bedzie ciepło, stare dziadki pojda na wybory. Róbcie screeny

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.05.2025 o 17:25, Camis napisał(a):

Ja daje ostatnią szanse, zagłosuje na niego w I i II turze, ale jesli przerznie albo wygra a koalicja nie dowiezie większości postulatów do końca kadencji mimo własnego prezydenta to mojego głosu już nie zobaczą i niech się dzieje cokolwiek. 

Jeśli Trzaskowski teraz przegra to ja się szykuję do wyjazdu z kraju i to jeszcze przed kolejnymi parlamentarnymi. Mam coraz większe wrażenie, że ten kraj jest nie do uratowania i to nie przez głupotę Polaków a miałkość tych, którzy mogliby go wywindować na szczyty.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
4 godziny temu, Digger napisał(a):

Duża frekwencja, ciekawe co będzie za 2 tygodnie jak będzie ciepło, większa mniejsza?

Jest szansa na >70%. Na razie to tylko przewidują w prognozach, że będzie za 2 tygodnie ciepło, równie dobrze może popadać.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jeśli Trzaskowski teraz przegra to ja się szykuję do wyjazdu z kraju i to jeszcze przed kolejnymi parlamentarnymi. Mam coraz większe wrażenie, że ten kraj jest nie do uratowania i to nie przez głupotę Polaków a miałkość tych, którzy mogliby go wywindować na szczyty.

Przy dojściu do scenariusza przegranej Trzaskowskiego, a następnie wygranej PiS-u oraz Konfy w następnych parlamentarnych, to będzie trzeba w końcu powiedzieć słowa wypowiedziane głosem Brauna:

Szczęść Boże i ratuj się, kto może przed rządami PiS-u oraz Konfederacji. PiS jako Zjednoczona Łże-Prawica oraz Konfederacja, z której Sławomir Mentzen i jego ludzie uczynili produkt PiSopodobny rozwalą ten kraj do końca i nie będzie z najjaśniejszej Rzeczpospolitej czego zbierać.

A tak na poważnie, jeśli w przyszłości się damy wciągnąć z powrotem do ruskiej strefy wpływów, a PiS wraz z Konfederacją to ochoczo zrobią, to z niej praktycznie już nie wyjdziemy, na pewno nie będzie o to tak łatwo i tak możliwie do zrobienia jak w 1989 r. Rosja od tego czasu jest silniejsza i nie wskazuje na to, żeby miała paść. Miała paść wiele razy, a nadal się trzyma...

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
55 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jeśli Trzaskowski teraz przegra to ja się szykuję do wyjazdu z kraju i to jeszcze przed kolejnymi parlamentarnymi

To umawiamy się. Jak przegra i nie wyjedziesz to przyjeżdżam do Ciebie i zajadę Ci z całej siły w twarz. Umowa?

Bo wy wszyscy "wyjeżdżający", czy to przez Trumpa, PiS czy Brexit to jesteście jeszcze bardziej żałośni niż ci politycy. 100 000 dramatycznych deklaracji żeby ostatecznie wyjechało 10 osób.

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Jeśli Trzaskowski teraz przegra to ja się szykuję do wyjazdu z kraju i to jeszcze przed kolejnymi parlamentarnymi [...]

Hehehe, no masz, znowu kajakiem do Szwecji będą uciekać. Przynajmniej deklaratywnie.

Opublikowano

Co do wyjazdu, to większość moich znajomych z podwórka, czy ze szkoły wyjechało, nawet moja siostra, kuzynka itd. Kumpel już z 20lat siedzi w Holandii, nie ma po co wracać. Siostra wyjechała, tam nauczyła się języka, zrobiła szkołę dwuletnią i ma większy zarobek niż by miała w Polszy. 

Opublikowano (edytowane)

Nie czytałem co było w ostatnich podstronach to mam pytanie: był chociaż jakiś ciekawy link do czegoś czy same kłótnie? :E

Warto w ogóle przeglądać czy sobie odpuścić?

W każdym razie chciałem z tego miejsca złożyć nam wszystkim najszczersze kondolencje z powodu przejścia do drugiej tury Czaszkoskiego i Nowogrodzkiego.

Przy okazji chciałbym zauważyć, że Maciak zgarnął, 0,2% głosów.

Załóżmy, że 20mln było uprawnionych, z czego 60% poszło głosować (nie wiem, strzelam).

0,2% x 12mln = 24 tysiące. 

Podpisów zebrał 100 tysięcy.

Wrogi nam kraj sobie wrzuca swojego propagandystę do wyborów prezydenckich, a nasze służby nic. Przecież są ważniejsze sprawy :boink:

A apropo rusków. Na wykopie widziałem wczoraj gościa co wyzywał Polaków od rusofobów (pomiędzy resztą ruskich wysrywów), co daje 100% pewność, że mamy do czynienia z ruskim botem. I wiecie co? On ma konto na wykopie z aktywnością poza wątkami politycznymi! No nie może być. Nie to, żebym coś sugerował w kontekście tgo forum, a gdzieżby tam ;) 

"Nothing to see here, move along"

edit:

Aha. Stanowski. Widzieliście tę żenadę?

Miał tyle wstydu, że na początku powiedział, żeby nie głosować na tego kogo ktoś sugeruje, po czym przeszedł do robieania dobrze Nawrockiemu i mówienia, że poglądy nie mają znaczenia, a trzeba głosować na to, jakie mamy wrażenie odnośnie osoby, którą widzimy, czy jest sympatyczna czy nam się podoba. :D

Edytowane przez VRman
Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Jeśli Trzaskowski teraz przegra to ja się szykuję do wyjazdu z kraju i to jeszcze przed kolejnymi parlamentarnymi.

nie szkodzi, mamy na granicy 10 murzynow na pana miejsce XDDDDDDDD

takze trzymam kciuki i za slowo, mam nadzieje ze to nie tylko chwilowy kryzys u okopanych ale trwala deklaracja

a09b6992d606b4dad04517e1e9d01614a2b8ff1d

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, adashi napisał(a):

Hehehe, no masz, znowu kajakiem do Szwecji będą uciekać. Przynajmniej deklaratywnie.

Nie muszę żadnym kajakiem do Szwecji uciekać, mam gdzie jechać i gdzie się zatrzymać.

28 minut temu, Reddzik napisał(a):

Co do wyjazdu, to większość moich znajomych z podwórka, czy ze szkoły wyjechało, nawet moja siostra, kuzynka itd. Kumpel już z 20lat siedzi w Holandii, nie ma po co wracać. Siostra wyjechała, tam nauczyła się języka, zrobiła szkołę dwuletnią i ma większy zarobek niż by miała w Polszy. 

U mnie podobnie, większa część rodziny dawno wyjechała tyle, że nie akurat do Holandii. Jako jeden z niewielu zostałem bo chciałem budować swój dobrobyt w ojczyźnie i mam za swoje psia mać.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano

Ja mam znajomą która jest agentką nieruchomości w Portugalii. Niedrogie mieszkania, średnia pensja w granicach mojej emerytury. Czekamy na emkę Małżonki, wrzucamy pod korek IKE Obligacje i mamy perspektywę życia z daleka od kacapów i ich naziolskich kumpli.

Opublikowano

W sumie ciekawe, co teraz będzie się dziać w konfederacji. Bo to że Bosak i jego "ekipa", będzie chciała coś ugrać dla siebie to wiadomo, czy Mentzen ma jaja na zrobienie większych porządków w klubie tego nie wiem, ale się przekonamy.

Opublikowano

Tak patrząc po wynikach to trzastek ma niestety jeszcze duże szanse. 

Ale za to bardzo ciekawie zapowiadają się parlamentrne 2027. Tu może pojawić się szansa na zmianę konstytucji przez PiS + Konfa + nowa partia Brauna i Korwina. 

Opublikowano
3 godziny temu, jameshook93 napisał(a):

W sumie ciekawe, co teraz będzie się dziać w konfederacji. Bo to że Bosak i jego "ekipa", będzie chciała coś ugrać dla siebie to wiadomo, czy Mentzen ma jaja na zrobienie większych porządków w klubie tego nie wiem, ale się przekonamy.

Pytanie jaki mają plan. Czy chcą budować koalicję z PiS w przyszłych wyborach. Czy może chcą się wzmacniać i czekać na odejście Kaczego, a tym samym rozpad PiS.Wtedy mogą zostać wiodącą siłą na prawicy. Wyborcy Konfy to głównie ludzie antysystemowi. Jak zakolegują się z PiS to mogą skończyć jak Kukiz.