Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubio napisał(a):

No i tu muszę stanąć w obronę PiS co mi zupełnie nie pasuje, ale to zrobię. 500+ a potem 800+ rozkręciło bardzo gospodarkę. Rykoszetem poszła inflacja, ale mimo wszystko zarówno ekonomicznie jak i symbolicznie ludzie dostają co miesiąc 800zł lub 1600zł na konto i pamiętają dzięki komu to mają. Owszem to Piś właśnie zmieniło los setek tyś ludzi. Pensja minimalna w z 2015 do 2023 wzrosła z jakiś 2k do 4k gdzie między 2005 a 2015 kiedy rządziły partie liberalne wahnięcie było między 1600 a 2000 :) Więc - owszem PiS potrafił zmienić los ludzi na samym dole.

Kradzież twoich pieniędzy i przekazanie ich mi rozkręciło gospodarkę... , socjalizm nigdy niczego nie rozkręcił to był skradziony pusty pieniądz 

Przypominam ze nie jest ważna pensja minimalna tylko siła nabywcza pieniądza możesz zarabiać miliony i być milionerem jak w początkowych latach 90 w Polsce gdzie poziom życia był dużo gorszy , w latach 2007-2011 ta siła była większa niż aktualnie a człowiekowi który pracował lub który prowadził firmę żyło się lepiej a patologii gorzej , dziś jest odwrotnie

Edytowane przez voltq
Opublikowano
11 minut temu, Tankietka napisał(a):

I takie głupawe i gorsze teksty ciągle powtarzaliście i m.in dlatego przegraliście (chociaż głównie przez marne 1,5 roku KO). Nauczcie się empatycznie zjednywać ludzi. Na ostrzu noża tylko zrazicie i otrzymacie rezultat na przekór. Niech do tych waszych zakutych łbów w końcu dotrze, że te wulgarne agitki przynoszą odwrotny skutek.

Empatycznych ludzi to się wyzywa w obozie prawicy gdzie język agresji i siły jest znacznie lepiej tolerowany. Więc zwykłe pierniczenie. Dowodem jest mówienie że to dobrze że prezydent to kibol, bo siła. I pseudokatolik z tą jego moralnością.

Ale tak naprawdę pis wystawiłby pedofila, a ludzie by zagłosowali na niego. Na tym to polega.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, lokiju napisał(a):

Ale jak to już słyszałem KO nie może mieć całej władzy. 

PS: PiS

KO potrzebowało pełnej władzy aby odkręcić to co PiS zniszczył. Sąd najwyższy, KRS, TK i takie tam. No ale wybraliśmy drogę w kierunku roku 1984. Dla mnie żaden problem. Ja będę potrafił szczerze kochać Wielkiego brata. 

Edytowane przez Suchy211
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

No i tu muszę stanąć w obronę PiS co mi zupełnie nie pasuje, ale to zrobię. 500+ a potem 800+ rozkręciło bardzo gospodarkę. Rykoszetem poszła inflacja, ale mimo wszystko zarówno ekonomicznie jak i symbolicznie ludzie dostają co miesiąc 800zł lub 1600zł 

Krótkowzroczna zmiana, która na dodatek skutkuję dalekosiężnymi zmianami w polityce i podejściu mas. ;)
Gospodarkę to napędziłoby co innego dużo lepiej, bez takich skutków ubocznych, a wsparcie rodzin z dziećmi też można zrobić w inny sposób. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Keller napisał(a):

Empatycznych ludzi to się wyzywa w obozie prawicy gdzie język agresji i siły jest znacznie lepiej tolerowany. Więc zwykłe pierniczenie. Dowodem jest mówienie że to dobrze że prezydent to kibol, bo siła. I pseudokatolik z tą jego moralnością.

Ale tak naprawdę pis wystawiłby pedofila, a ludzie by zagłosowali na niego. Na tym to polega.

Ten język o którym piszesz pojawił się u wyborców Koalicji Obywatelskiej i Rafała Trzaskowskiego przynajmniej na tym forum , krótką macie pamięc

• Upvote 3
Opublikowano
7 minut temu, voltq napisał(a):

Tusk krzyczał ze nie mogą nic zrobić bo Duda blokuje im ustawy , okazało się ze Duda podpisał 178 ustaw a zawetował 6 ustaw , natomiast własną ustawę Koalicja Obywatelska o kwocie wolnej od podatku dochodowego która złożyła konfederacja i poparł PIS , Ko odrzuciła , podsumowanie idiotyzmów tych ludzi

Wiesz, to tak jak z tymi głosowaniami Konfederacji. Niby głosowali często inaczej niż rzad PiS, jednak w kluczowych sprawach PiS mógł na nich liczyć. 

Tak samo tu będzie. Nawrocki jak duda będzie podpisywał ustawy, ale mian które wprowadził pis, a wraz z nim burdel prawny już nie podpisze. 

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Zaraz będzie ostatni late pool, który ma wyjaśnić sprawę. 

Przy większych miastach spadnie pewnie trochę ale już raczej Nawrocki wygrał , jestem bogaty dobrze zainwestowałem u bukmachera :D

Opublikowano
2 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

KO potrzebowało pełnej władzy aby odkręcić to co PiS zniszczył. Sąd najwyższy, KRS, TK i takie tam. No ale wybraliśmy drogę w kierunku roku 1984. Dla mnie żaden problem. Ja będę potrafił szczerze kochać Wielkiego brata. 

Dokładnie o to też chodziło a nie o wspomniane tylko ustawy.

4 minuty temu, crush napisał(a):

Ile ustaw nawet nie pchnęli? W tym te społeczne których żaden PiSowiec nie podpisze?

Patrząc na to z perspektywy czasu to mogli chociaż spróbować. Najwyżej byłoby veto a to już jakiś argument. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Zaraz będzie ostatni late pool, który ma wyjaśnić sprawę. 

To też tylko sondaż, a chodzą ploty że dużo osób odmawiało odpowiedzi.
Trzeba też pamiętać że zachodnia strona i duże miasta to raczej PO, a nie wiem co szybciej spływa.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Ja oczekuję rozwiązania rządu. Trwanie w obecnym stanie to zwykła strata czasu. Nie już ten kraj idzie w jednym kierunku, niezależnie jaki on będzie. Obecna ekipa z Nawrockim i tak już w zasadzie nic pożytecznego nie zrobi. 

Obecna ekipa nieudaczników miałaby szansę się uratować, gdyby była zdolna zacząć wreszcie coś robić. Przewaga Nawrockiego okazała się jak do tej pory jednak miażdżąca. Zatem wątpliwe czy będą do tego zdolni, bo pomniejsi koalicjanci będą już się ustawiać na przyszłość. Nic dobrego kraju już od tego rządu nie czeka. Powinni zrezygnować. Ale jak tu zrezygnować z koryt?

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, Suchy211 napisał(a):

Wiesz, to tak jak z tymi głosowaniami Konfederacji. Niby głosowali często inaczej niż rzad PiS, jednak w kluczowych sprawach PiS mógł na nich liczyć. 

Tak samo tu będzie. Nawrocki jak duda będzie podpisywał ustawy, ale mian które wprowadził pis, a wraz z nim burdel prawny już nie podpisze. 

co to znaczy kluczowe sprawy? dla ciebie kluczową sprawą jest jedno a dla mnie kluczową sprawą była kwota wolna od podatku , konfederacja złożyła projekt koalicji obywatelskiej PIS go poparł a koalicja obywatelska , polska2050 i lewica go odrzuciły

• Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, voltq napisał(a):

Kradzież twoich pieniędzy i przekazanie ich mi rozkręciło gospodarkę... 

Owszem, ale wcześniejsze rządy też kradły tylko dla siebie, a ci przynajmniej sypnęli dla ludzi. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Obecna ekipa z Nawrockim i tak już w zasadzie nic pożytecznego nie zrobi. 

Ogólnie można z góry już powiedzieć, że wszystko co planowała koalicja szlag trafiło i koalicja tego, co obiecała już nie dowiezie. Pytanie jest takie, czy najbliższe wybory parlamentarne będziemy mieli w 2026 r. (np. po uwaleniu ustawy budżetowej). czy planowo w 2027 r.? Zakładam się raczej w tym roku się nie stanie, a jeśli miałby w tym roku teoretycznie zmienić się rząd, to PiS musiałby wziąć ze sobą wszystkich obecnych posłów z Konfy + część posłów z PSL, zagrać na wotum nieufności dla rządu Tuska i byłaby koalicja PiS-Konfederacja-PSL.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

Trzeba też pamiętać że zachodnia strona i duże miasta to raczej PO, a nie wiem co szybciej spływa.

Prawie połowa zliczona, musiałby nastąpić cud nad Wisłą, żeby Rafał to odrobił.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Przy większych miastach spadnie pewnie trochę ale już raczej Nawrocki wygrał , jestem bogaty dobrze zainwestowałem u bukmachera :D

Miałem postawić po 3.0 na Trzaska i frekwencję pow. 69,5 i dobrze zrobiłem, ze nie nie zagrałem tego :) 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Za duża przewaga, a Ci od odmów to ewidentnie elektorat Nawrockiego. 

• Like 2
Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

Owszem, ale wcześniejsze rządy też kradły tylko dla siebie, a ci przynajmniej sypnęli dla ludzi. 

niech sobie kradną niech nawet Sławomir Nowak ma 2000000000 zegarków , ważne żeby ustawy kluczowe wprowadzali żeby ludziom którzy pracują i którzy prowadzą firmę żyło się lepiej , a patologii i przestępcą jak najgorzej , kraj ma się bogacić trzeba wyciągać najlepsze pomysły od innych państw i wprowadzać u siebie

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Mnie zastanawia ten chwilowy zryw 2023, skoro finalnie i tak wróciło na Węgry.

No bo nie udał się zryw. Nie po to był robiony, aby karuzela trwała dalej. I przyszła kara. 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Za duża przewaga, a Ci od odmów to ewidentnie elektorat Nawrockiego. 

Czytałem teraz u Persa, że to, że late poll przekręcił wynik w drugą stronę nie tylko jest winą tych odmów, ale również odwalili manianę z przewidywaną frekwencją i jej rozkładem na województwa. Wielce wskazuje na to, że frekwencja będzie niższa od zakładanej.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubio napisał(a):

sypnęli dla patologii , uczciwych ludzi okradli

Edytowane przez voltq