Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Człowiek stary na przykład natomiast nie myśli o dalszej przyszłości, bo jej po prostu nie ma. Łatwo go kupić tym co tu i teraz i jeszcze na chwilę do dnia kiedy umrze.

Chyba raczej na odwrót :) Człowiek stary to raz z racji doświadczenia, dwa z racji wieku właśnie bardzo myśli o przyszłości bo dużo przeżył i zdaje sobie sprawę z zagrożeń. To młody ma wywalony na wszystko bo starość odległa, jest młody i zdrowy więc zakłada, że zawsze tak będzie :) Im ktoś jest starszy tym bardziej myśli o przyszłości, o emeryturze itp, a młody najczęściej mieszka z rodzicami (w Polsce nawet do 40tki :) ) i nawet nie wie jak to jest co miesiąc musieć płacić za czynsz i jedzenie bo wszystko ma od mamusi i tatusia. To młodzi stanowią główny elektorat mentzena i brauna bo właśnie nie mają doświadczenia życiowego.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Człowiek stary na przykład natomiast nie myśli o dalszej przyszłości, bo jej po prostu nie ma. Łatwo go kupić tym co tu i teraz i jeszcze na chwilę do dnia kiedy umrze.

Z obserwacji powiedziałbym, że jest całkowicie na odwrót. 

Emeryci z reguły głosują aby zrobić dobrze młodym, swoim wnukom. Ile razy już słyszałem tekst, że wy młodzi się nie znacie, a ja głosuję dla waszego dobra, abyście mieli lepszą przyszłość. A później wracają ponownie do oglądania TVP Republiki :heu:

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
5 godzin temu, Grolshek napisał(a):

Zajebisty film od gościa z UK. Tam wieśniaki i inni eurosceptycy doprowadzili do brexitu a efekty jak na filmie. Do kompletu do władzy dorwali się kretyni i tępe dzidy więc efekt do przewidzenia :hihot:

Zobacz sobie angielskie sondy. Ci ludzie są w większości zadowoleni, nawet ci którzy dostrzegają te problemy co wyniknęły.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

W Katowicach podpisano w poniedziałek porozumienie ws. zabezpieczenia pracowników PG Silesia. Wcześniej kilka godzin trwały rozmowy w ramach Trójstronnego Zespołu ds. Bezpieczeństwa Socjalnego Górników, w których uczestniczył m.in. minister energii Miłosz Motyka. Ustawa górnicza ma zostać znowelizowana tak, by objąć nią pracowników PG Silesia - takie deklaracje strony rządowej wynikają z zawartej ugody.

https://www.rmf24.pl/regiony/slaskie/news-podpisano-porozumienie-ws-zabezpieczenia-pracownikow-pg-sile,nId,8054133

Ha tfu na ten rząd i górników. 

obraz.png

obraz.png.fa9f9bbb1702f550cf08c3a0ddf553ff.png

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano
6 godzin temu, Grolshek napisał(a):

Zajebisty film od gościa z UK. Tam wieśniaki i inni eurosceptycy doprowadzili do brexitu a efekty jak na filmie. Do kompletu do władzy dorwali się kretyni i tępe dzidy więc efekt do przewidzenia :hihot:

Powiedziałebym, że to trochę było inaczej.

NAJPIERW do władzy dorwali się kreytyni. Brexit przeszedł, ponieważ ludzie mieli dosyć niekontrolowanej imigracji z kultur wrogich kulturowo (chodzi o religię pokoju, oczywiście)

PRZEZ to i tylko przez to wynik głosowania w brexicie był na "leave". Gdyby nie to, nie byłoby na ten brexit szans. Także po części to ruska propaganda, po częśći głupota ludzi, którzy uwierzyli politykom, ale nie głupota sama z siebie. Brexit mógł mieć sens, nawet jak już został przyklepany, ale pod warunkiem że władze by były kompetentny, nieprzekupne i chętne do pracy dla dobra kraju. 

A niestety UK dostało wszystkie wady Brexitu i zero zalet, bo po Brexicie jeszcze więcej pontoniarzy. Władze czy poprzednie czy obecne to jest takie dno, że zwolennicy spiskowej teorii dziejów mogliby spokojnie argumentować, że wszyscy politycy to jakiś koń trojański, wstawiony przez inne państwo, bo to jak rządzą woła po pomstę do nieba. 

BTW. Z pontoniarzami i islamistami jest gorzej niż przed Brexitem. Policja jest "wzywana na facebooka" a lewoskrętny rząd nie ogarnia, że ruskie trolownie to tak pięknie podkręcą, że za chwilę rządem UK będą w 100% islamiśi + ruskie pacynki, pytanie tylko w jakich proporcjach, ale ruskie trolownie już teraz nie szczędzą kasy aby promować tam "tych co trzeba". I ZNOWU im się uda tym samym: krytyką debilizmów rządów nie chcących się poważnie i surowo zająć problemem nachodźców. 

Opublikowano (edytowane)

oho, czyżby Stano poczuł, że ludzie się "lekko" na proruskość kanału zero wkur(rzy)li?

Jakbym nie widział co kanałozerowy odpowiednik zacharowej (a nawet Mazurek!) wygadują to bym uwierzył w ten tekst wyżej. Ale że widziałem i słyszałem tępą ruską narrację w wykonaniu głównie tej pani, to nie uwierzę. Za cholerę. Nie jestem AŻ TAK naiwny.

Podtrzymuję moją opinię: Szopka z Maciakiem była po to, aby się prezentować jako kanał na którym nie lubi się proruskich bzdur. I teraz to tak samo. A tymczasem ich główna prezenterka robi więcej przysług kremlinom niż cały ten pato-duet zrobił przez wszystkie lata swoich wytępów w necie.

edit: napisałem niechcący wytępów, zjadając literkę, ale w sumie to nawet pasuje - występy dla tępych

Edytowane przez VRman