Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe, że patrjotą (celowo) prawicowym przeszkadza popsucie widoku (czy ochrona krajobrazu nie jest lewacka?), a nie obniżenie obronności kraju. Farmy wiatrowe, to utrapienie dla radarów i doskonałe podejście maskujące dla samolotów, dronów.

Opublikowano

Tutaj lewicowość i prawicowość nie ma nic do rzeczy. To jest zwyczajna natura ludzka. Mieć ciastko i zjeść ciasto, jedzenie bierze się z marketu, inne produkty też, ludzie teleportują się do pracy, okolica ma być ładna i czysta, ale bez hałasu pracujących sprzętu ogrodniczego, miejsca pracy mają być z dala od miejsc zamieszkania, ale dostęp do pracy ma być łatwy. Każdy ciągnie w swoją stronę i do głowy mu nie przyjdzie, że z rzeczy na które narzeka też korzysta, tylko w sposób którego nie potrafi dostrzec. 

Opublikowano

Ależ oczywiście, że ma do rzeczy bardzo dużo - trochę ponad pół roku temu Płaszczak i reszta debili z PiS wychwalała SAFE i była na tak - bo liczyli, że Tusk nie dowiezie. Tę jedną rzecz akurat na razie zdaje się, ze dowiózł, więc teraz SAFE jest fuj. 

Wiatraki, spalarnie itp. to ewentualnie jakieś tam lokalne sprawy, chociaż u mnie w mieście przeciwko wszelkim budowom są PiS-owcy, bo rządzi KO - gdy dawno temu rządzili ludzie PiS, to równie głupie, a często nawet głupsze inwestycje przechodziły bez problemu... 

Opublikowano (edytowane)

Xd

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-od-niedzieli-przelomowe-zmiany-nowe-zasady-w-urzedach-stanu,nId,23532682

Od niedzieli w każdym Urzędzie Stanu Cywilnego w Polsce możliwa będzie transkrypcja zagranicznych aktów małżeństw jednopłciowych. To efekt zmian w przepisach dotyczących wzorów dokumentów stanu cywilnego, wprowadzonych po orzeczeniach Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej i Naczelnego Sądu Administracyjnego.

Bo Unia kazała. Swoją drogą ciekawe czy jak przyjdzie następny rząd to zlikwiduje ten temat.

Edytowane przez sabaru128
Opublikowano (edytowane)

Tak wiem, że typ jest wykręcany, ale... traktuję go jako sygnalizator. Jak coś mówi, co jest bulwersujące lub intrygujące, to go sobie filtruję.
Typ po prostu "zbiara za mnie" aferki, a ja później sobie weryfikuję, żeby mieć pewność.

Zwykle, myjąc zęby i biorąc prysznic, co rano, włączam albo jego, albo Damiana Olszewskiego, żeby zagregowali mi newsy ze świata.
https://www.youtube.com/@Praktycznieopieniadzach

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
W dniu 22.08.2026 o 12:09, Suchy211 napisał(a):

Tutaj lewicowość i prawicowość nie ma nic do rzeczy. To jest zwyczajna natura ludzka. Mieć ciastko i zjeść ciasto, jedzenie bierze się z marketu, inne produkty też, ludzie teleportują się do pracy, okolica ma być ładna i czysta, ale bez hałasu pracujących sprzętu ogrodniczego, miejsca pracy mają być z dala od miejsc zamieszkania, ale dostęp do pracy ma być łatwy. Każdy ciągnie w swoją stronę i do głowy mu nie przyjdzie, że z rzeczy na które narzeka też korzysta, tylko w sposób którego nie potrafi dostrzec. 

Gdyby nie komentował o ubogacaniu i wskazywaniu partii, to generalnie tak.

Poza tym, o dziwo projekt tych farm jest dziełem międzypartyjnym. Początki może i dał rząd PO - PSL ale PIS tego nie uciął, popchnął sprawę do przodu i w 2021 między innymi obajtkowy Orlen zawiązał konsorcjum do budowy.

Jeżeli komuś wiatraki kojarzą się wyłącznie z ubogacaniem, lewactwem, to sorry ale to są jakieś prawackie projekcje ;)