Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, KiloKush napisał(a):

Kurdę Ty i Gordon to się będziecie cieszyć bo "dowalą prawakom" hehe i "konfiarzom". A w TV mówią, że woke to bycie nowoczesnym więc będziecie się uważać "za tych lepszych". Tylko problem jest taki, że ja nie głosowałem nigdy na konfę ani korwina. Nie uważam się za prawaka, ale mam dzieci i doskonale widzę jak Netflix, Disney i inne ryją dzieciom banie. Mój syn jak miał 9 lat to po oglądaniu serialu dla jego grupy wiekowej się mnie zapytał czy powinien woleć chłopaków czy dziewczyny. To nie jest normalne i nie powinno być. Seriale dla dzieci nie powinny poruszać tych wątków.

To z pewnością zburzyło cały twój cały światopogląd. Nie to że w 2011 roku mieliśmy taką fajną komedię jak Listy do M. W której bohater musiał przyznać się przed rodzinną wigilią do bycia gejem. To wtedy też była wina woke kultury? :E 

Jak to przeżyłeś? Wyjaśniłeś że to normalne bycie gejem czy ostracyzm katolicki? 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

To z pewnością zburzyło cały twój cały światopogląd. Nie to że w 2011 roku mieliśmy taką fajną komedię jak Listy do M. W której bohater musiał przyznać się przed rodzinną wigilią do bycia gejem. To wtedy też była wina woke kultury? :E 

Jak to przeżyłeś? Wyjaśniłeś że to normalne bycie gejem czy ostracyzm katolicki? 

Odróżniasz filmy i bajki dla dzieci od listów dla M. które mają kategorię 12+?

Opublikowano

@KiloKush Cieszę się że Polska się cywilizuje i wychodzi z katolickiego ciemnogrodu.

Ja jestem "nowoczesny" czy jak kto woli ultraliberalny światopoglądowo od dekad.

Netowa panika i wycie prawicy to po prostu miły dodatek do takich zmian :D

W tym co opisałeś z bajki/serialu nie ma nic nienormalnego.

Bajki od zawsze poruszały "te wątki", tylko do niedawna wyłącznie prezentując związki postaci heteroseksualnych.

Teraz tłumacza też dzieciom, podobnie jak będzie tłumaczyć edukacja seksualna, że są też postaci LGBT. I też wchodzą w związki. I są równie normalne jak hetero.

Tłumaczą też konieczność ochrony przyrody, klimatu itd.

Bo od tego są bajki, by poza samą rozrywka przekazywać dzieciom ważne i dobre wartości.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Punkt jest ten sam, nie zasłaniaj się wiekiem. Rozumiem że dziecko ma dojść samo do tego po już jednym rozwalonym związku ze jednak woli inną płeć przeciwną? 
Przypominam że w muminkach byla lesbijka :) 

Edytowane przez TheMr.
  • Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Bzdura.

Za powieszenie bucików na płocie parafii czy kościoła głosowali za uchyleniem immunitetu. Widać wytykanie pedofilli jest be, a inwigilowanie obywateli pegasusem jest dobre - dla konfiarzy.

Komu? Źródło albo nieprawda.

Gdy było głosowanie w sprawie uchylenia Nitrasowi to głosowali przeciw.
Gdy było głosowanie w sprawie uchylenia Wielgus w większości głosowali przeciw.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Badalamann napisał(a):

@KiloKush Cieszę się że Polska się cywilizuje i wychodzi z katolickiego ciemnogrodu.

Ja jestem "nowoczesny" czy jak kto woli ultraliberalny światopoglądowo od dekad.

Netowa panika i wycie prawicy to po prostu miły dodatek do takich zmian :D

W tym co opisałeś z bajki/serialu nie ma nic nienormalnego.

Bajki od zawsze poruszały "te wątki", tylko do niedawna wyłącznie prezentując związki postaci heteroseksualnych.

Teraz tłumacza też dzieciom, podobnie jak będzie tłumaczyć edukacja seksualna, że są też postaci LGBT. I też wchodzą w związki. I są równie normalne jak hetero.

Tłumaczą też konieczność ochrony przyrody, klimatu itd.

Bo od tego są bajki, by poza samą rozrywka przekazywać dzieciom ważne i dobre wartości.

Od tego są rodzice. Wybacz ale przedstawianie związków homo jako tych bardziej szczęśliwych i fajniejszych w serialach dla dzieci to jest po prostu propaganda.

4 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Punkt jest ten sam, nie zasłaniaj się wiekiem. Rozumiem że dziecko ma dojść samo do tego po już jednym rozwalonym związku ze jednak woli inną płeć przeciwną? 
Przypominam że w muminkach byla lesbijka :) 

Aha czyli według Ciebie jak ktoś miał pierwszą dziewczynę i mu nie wyszło to powinien spróbować z chłopakiem?

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Umpero napisał(a):

Komu? Źródło albo nieprawda.

Gdy było głosowanie w sprawie uchylenia Nitrasowi to głosowali przeciw.
Gdy było głosowanie w sprawie uchylenia Wielgus w większości głosowali przeciw.

To, że sobie napiszesz że coś nie jest prawdą, nie znaczy że tak będzie.

image.png.0d19d8d6b49c39e4fb450b91aa30279f.png

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Od tego są rodzice. Wybacz ale przedstawianie związków homo jako tych bardziej szczęśliwych i fajniejszych w serialach dla dzieci to jest po prostu propaganda.

Bajki, baśnie jak i filmy i seriale dla dzieci i młodzieży również.

Przecież to do zawsze niezwykle ważny aspekt tak bajek jak filmów dla dzieci czy "familijnych".

Nawet więcej, funkcja "wychowawcza" jest chyba najważniejsza w większości produkcji dla dzieci od większych studiów. Widać to doskonale w bajkach dostępnych na vod i kanałach dla dzieci.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

Bajki, baśnie jak i filmy i seriale dla dzieci i młodzieży również.

Przecież to do zawsze niezwykle ważny aspekt tak bajek jak filmów dla dzieci czy "familijnych".

Nawet więcej, funkcja "wychowawcza" jest chyba najważniejsza w większości produkcji dla dzieci od większych studiów. Widać to doskonale w bajkach dostępnych na vod i kanałach dla dzieci.

Masz dzieci?

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To, że sobie napiszesz że coś nie jest prawdą, nie znaczy że tak będzie.

image.png.0d19d8d6b49c39e4fb450b91aa30279f.png

No ale gdzie napisałem nieprawdę?
Jak krowie na rowie napisałem, że w większości głosowali przeciw.
6 > 5

Prosta matematyka.

Edytowane przez Umpero
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, KiloKush napisał(a):

Aha czyli według Ciebie jak ktoś miał pierwszą dziewczynę i mu nie wyszło to powinien spróbować z chłopakiem?

Nie rozumiesz kompletnie argumentów. Tak samo jak nie zrozumiałeś OFE. 

Większość bajek przedstawia przyjaciół mężczyzn zbyt blisko, aż tak blisko jakby między nimi było coś więcej. Dziecko tego nie rozumie. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
2 minuty temu, adashi napisał(a):

Z takim argumentem, naprzeciw tezy, iż sześć jest większe od pięciu nikt się nie upora. Wygrałeś.

Nie o to chodzi.

Raczej o to, że no jak 5 z nich głosowało za to nieważne, bo 6 głosowało przeciw. To totalnie zmienia obraz rzeczy :E Całkowicie! 
A Ziobrze nikt z nik nie chciał uchylić immunitetu. Czemu? :) 

Opublikowano
30 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Niebinarna bestia :E

Widzę, że widzom się podoba https://www.filmweb.pl/serial/Ridley+Jones%3A+Strażniczka+muzeum-2021-875654

:E

Kaczyńskiemu odebrano immunitet - https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31524127,poslowie-zdecydowali-jaroslaw-kaczynski-stracil-immunitet.html#s=BoxMMtImg1. Konforuscy oczywiście stanęli w obronie swojego wodza. Wywracania stolika ciąg dalszy. 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

@Element Wojny Jak człowiek da po ryju komuś "kto się prosił" to go sądzą.

Dlaczego Kaczafi miałby być wyjątkiem?

To była zwykła prowokacja w świetle kamer i tyle. Jednego powinni sądzić za pobicie, a drugiego za ciągłe prowokowanie (bo z tego co kojarzę koleś miesiąc w miesiąc robi dokładnie to samo). 

Opublikowano

Na koniec stycznia chcą doprowadzić Ziobro siłą na komisję śledczą? Przecież ten zaraz znowu spierdzieli z Polski gdzie popadnie oraz ucieknie w chorobę. Trzeba było go, od razu po zdjęciu mu immunitetu doprowadzić siłą na tą komisję.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
25 minut temu, Camis napisał(a):
  Pokaż ukrytą zawartość

Zdziwiony?! %-)

A skąd 😁 Dla mnie ziobro zdziwienia, ale wielu jest takich co się zdziwią a jeszcze inni będą tego bronić. 

21 minut temu, Element Wojny napisał(a):

(...) (bo z tego co kojarzę koleś miesiąc w miesiąc robi dokładnie to samo). 

Dokładnie tak jak piszesz. Kaczyński prowokuje robiąc dokładnie to samo od 2010 roku. Zbudował potęgę na grobie swojego brata i podzielił Polskę jak nikt inny wcześniej. 

• Upvote 1