Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Forum :hihot:

Ale przeglądarka w trybie pełnoekranowym i pasek Windows schowany LOL

Ja nie chowam bo dużo apek nieraz odpalam czy folderów i nie działa to idealnie, za to YT jak odpalam to na pełnym ekranie. 

Opublikowano
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Ano, jak dojadę do 8-9 i nic nie będzie wtedy ogłosimy sukces.

Ale i tak jestem mega zadowolony z niego. :skacze:

Ciekawe po jakim czasie wypali się forum ithardware. :E

Sprawdziłem dziś z ciekawości TV LG C2, który od 2022 roku służy jako TV głównie do wiadomości, o dziwo wypalonego paska informacyjnego nie ma, a telewizor ma przepracowane około 10 tys godzin. Kolejne 4 lata powinien wytrzymać. 

Opublikowano

~1850h w 22msc bez zmian na planszach testowych.

W C1 48" już było widać degradacje na planszach po dwóch latach, ale po 5 latach nadal się trzyma na kontencie jest gitara. Uwalonych parę niewidocznych subów poza tym ok.

Opublikowano

Ja mam trochę młodszego B9 i plansze czyste, za to dookoła zrobił się pasek jaśniejszych pikseli i całe gniazda martwych. Na szczęście zdechlaki widać tylko z bliska, z kanapy jest git. Pasek niestety jak już zobaczysz to odzobaczyć się nie da i przy filmach pełnoekranowych trochę denerwuje.

Opublikowano
4 godziny temu, Doamdor napisał(a):

Niezły dziadek, wymieniasz na G6? :D

Prędzej C nie chce płacić więcej niż muszę :D

A sprawdziłem dziś i się okazało, że jednak mam znacznie mniej niż myślałem 10,868

A na monitorze dokładnie 3638 :)

Opublikowano
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Prędzej C nie chce płacić więcej niż muszę

Ja mam LG B5 i o ile jakość obrazu jest spoko za tą cenę (trochę ponad 2k za 55") to pod względem szybkości działania softu to spory regres według mojego starszego tv Sony z androidem na pokładzie. Każda apka to oczekiwanie na ładowanie, menu zlagowane...

Gdybym kupował teraz w normalnych cenach to wybrałbym serię C z wydajniejszym procesorem (może różnica jest na tyle duża, że działa to lepiej) albo zupełnie inną markę najlepiej z androidem na pokładzie.

Opublikowano

Do menu to ja zajrzę tylko raz aby skalibrować ekran a apek i tak nie używam za często wiec jeden czort.

Zresztą do wolnego działania aplikacji w TV już dawno jestem przyzwyczajony, bo w porównaniu z PC czy nawet smartfonem z wyższej półki każdy TV to jakiś lagujący złom.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Kadajo napisał(a):

każdy TV to jakiś lagujący złom

No właśnie nie bo mój poprzedni działał rewelacyjnie. Także z autopsji wiem, że nie musi być źle.

Akurat w tv korzystam z tego dużo bo przełączam sobie żródła dżwięku, obrazu, oszczędzanie energii. Z apek to chyba z 10 mam, z których korzystam regularnie a czasem muszę się posiłkować przeglądarką bo webOS wybrakowany (nie ma np. Kick'a do oglądania streamów). W monitorze to znaczenia nie ma ale w TV to wada

https://www.sferis.pl/monitor-asus-26-5-xg27aqwmg-oled-280-hz-i665767

Tandem od Asusa z błyszczącą matrycą za 2,2k. Niezła oferta jak ktoś liczy się z loterią

Edytowane przez jankooo
Opublikowano

"B" to najniższa seria oledow więc nie ma co oczekiwać że będą działały tak dobrze jak wyższe modele. Chociaż o dziwo w czasach z których jest mój B7 w działaniu nie było różnicy między OLEDami. Może dlatego że wtedy ta technologia była bardziej premium. 

Opublikowano
W dniu 3.06.2026 o 12:59, Kadajo napisał(a):

Forum :hihot:

Ale przeglądarka w trybie pełnoekranowym i pasek Windows schowany LOL

Ja zacząłem chować pasek Windowsa, ale nadal mam opory przed trybem pełnoekranowym :P

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Prędzej C nie chce płacić więcej niż muszę :D

A sprawdziłem dziś i się okazało, że jednak mam znacznie mniej niż myślałem 10,868

A na monitorze dokładnie 3638 :)

To na co jeszcze czekasz? :E  https://allegro.pl/produkt/telewizor-oled-lg-oled77c54la-77-4k-uhd-czarny-e729ce5b-e246-4756-8e94-1ac26603a0e9?offerId=18284742235  Mój Oled na chwilę obecną ma przepracowane 13 072 godzin :E Jadę do 20 tys godzin, oby elektronika wytrzymała. :E

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
18 godzin temu, Kadajo napisał(a):

"B" to najniższa seria oledow więc nie ma co oczekiwać że będą działały tak dobrze jak wyższe modele. Chociaż o dziwo w czasach z których jest mój B7 w działaniu nie było różnicy między OLEDami. Może dlatego że wtedy ta technologia była bardziej premium. 

W tym roku najlepiej brać serię C6H czyli u nas w PL jest wersja C64 i występuje tylko w rozmiarach 77" i 83".

Ten model ma matryce Tandem OLED z modelu G5:red:

Sam będę go pewnie brał.

Mam tylko dylemat... 83" C6H czy 77" G6, odlegość 3,5m.

Zobaczę jakie będą ceny w okresie czarnego piątku i zdecyduje:hihot: