Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MO27Q28G posiadam ten monitor, i zauważyłem, że pojawił się coraz większy problem z vertical banding, wyskoczył jeden pionowy pas przez całą wysokość ekranu o szerokości około 4 cm, wcześniej go nie było, mam 317 godzin i 27 czyszczenia, coś można na to poradzić zamiast to reklamować?

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, freshcie napisał(a):

Panowie a może po prostu zostawić mojego aktualnego Della S2721DGFA i dołożyć do niego OLEDa 27 cali 1440p? Do pracy to chyba nawet lepszy układ niż jeden ultrawide?

Zależy co robisz w tej pracy, czy przyda się tylko kawałek więcej z boku, czy pełny drugi ekran, to sam najlepiej wiesz.

Ja mam teraz taki zestaw 27" IPS + 27" OLED, wcześniej miałem 1x 34" i o ile do gier go wolałem, to do pracy bardziej mi pasuje 2x27" a że 95% czasu użycia to praca/pulpit więc wybór był oczywisty i w ten sposób mam jednego oleda 27" do wyświetlania okienek :D

Edytowane przez Wu70
Opublikowano

Aż mi się przypomniało jak kiedyś hindus się do mnie przyczepił na discordzie i na początku spoko się gadało o grach a skończyło na 2h dywagacjach czy ma oddawać laptopa do sklepu bo miał obudowę o 1 mm źle spasowaną :E 

Ale tak na serio to jak matryca jest dobra to bierz drobne duperele na obudowie bez znaczenia.

Opublikowano
13 godzin temu, michaelius33 napisał(a):

Aż mi się przypomniało jak kiedyś hindus się do mnie przyczepił na discordzie i na początku spoko się gadało o grach a skończyło na 2h dywagacjach czy ma oddawać laptopa do sklepu bo miał obudowę o 1 mm źle spasowaną :E 

Ale tak na serio to jak matryca jest dobra to bierz drobne duperele na obudowie bez znaczenia.

Rozbawiło mnie to troszkę :P Pocieszenie, że nie tylko ja zwraam uwage na detale :P

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

Profesjonalna ocena monitora kończy się tam, gdzie zaczyna się fotografowanie obudowy w trybie makro. W tym przypadku wadliwy jest tylko poziom oczekiwań.

Z drugiej strony, jak się płaci te 2, 3, 5 czy więcej tysięcy za monitor, to chyba mozna oczekiwac jakosci ;)
Jak się kupuje auto nowe z salonu, to się patrzy na takie aspekty. Mieszkanie też się odbiera z latarką w ręku. 

• Upvote 1
Opublikowano
54 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Z drugiej strony, jak się płaci te 2, 3, 5 czy więcej tysięcy za monitor, to chyba mozna oczekiwac jakosci ;)

Przecież na ten róg z tego kąta NIGDY nie spojrzysz, rozumiem jakby była wada na froncie, stopce.... 

Opublikowano
Godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Jak się kupuje auto nowe z salonu, to się patrzy na takie aspekty. Mieszkanie też się odbiera z latarką w ręku. 

A jak to zrobił sam nie wiadomo kiedy?

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, galakty napisał(a):

Przecież na ten róg z tego kąta NIGDY nie spojrzysz, rozumiem jakby była wada na froncie, stopce.... 

Jednak wolalbym zeby producent zapewnial kontrole jakosci :)

1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

A jak to zrobił sam nie wiadomo kiedy?

A jakby babka miala wasy? Co to ma do mojego posta? Jakby to sam zrobil to chyba oczywiste po ktorej stronie lezy odpowiedzialnosc. 

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano
1 minutę temu, oldfashioned napisał(a):

Jednak wolalbym zeby producent zapewnial kontrole jakosci :)

A ja wolę żeby matryca i soft były kontrolowane, a nie narożnik w montiorku który nie jest Ferrari za milion. 

Zazdroszczę Wam problemów w życiu, współczuję sklepom :E 

Opublikowano

Słuchaj, QD przychodziły porysowane na matrycy oryginalnie zapakowane, także jakaś obcierka na rogu gdzie nie wiadomo czy sam jej nie zrobił to błahostka na którą można przymknąć oko.

Bo chyba nie oczekujesz że w tej samej cenie będą o to dbać? Jak pomarudzisz że jest obcierka, to +500zł do ceny bez obcierki i tyle. Chcesz tego?