Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Vulc napisał(a):

After so much contemplation, i've decided to pursue a new challenge and a new project, doing what i love most - making RPGs.

Tłumaczę z języka Corinnowego - wyj$#*%& mnie z roboty. :E Uwielbiam te pokrętne tłumaczenia o szukaniu nowych wyzwań i projektów. Myślę, że mamy pełną zgodność co do tego - cały gejmigowy świat z niecierpliwością czeka na kolejny projekt jej i ludzi, którzy podzielają jej wizję. Można powiedzieć, wszyscy wstrzymali oddech.

Z pewnoscia studia sie bija o tak wspaniala rezyserke gry🤣

• Haha 1
Opublikowano

Dużo by można napisać o tym odejściu... Ale ja powiem krótko.

TRZYMAJ SIĘ TAM CHŁOPIE!

5 godzin temu, Frog67 napisał(a):

A oficjalnych danych na temat sprzedaży Veilguard jak nie było tak nie ma :E  

NIE MIESZCZĄ SIĘ W TABELKACH. 😩

Czekają aż MS zapdejtuje Excela.

Opublikowano
6 godzin temu, Vulc napisał(a):

After so much contemplation, i've decided to pursue a new challenge and a new project, doing what i love most - making RPGs.

Tłumaczę z języka Corinnowego - wyj$#*%& mnie z roboty. :E Uwielbiam te pokrętne tłumaczenia o szukaniu nowych wyzwań i projektów. Myślę, że mamy pełną zgodność co do tego - cały gejmigowy świat z niecierpliwością czeka na kolejny projekt jej i ludzi, którzy podzielają jej wizję. Można powiedzieć, wszyscy wstrzymali oddech.

21CsaXK2PdhXRyb2h2rZwJTJFi9Ri8Lo.jpeg

Tyle mam do powiedzenia, gratuluje też idiotom z góry, że powierzyli taką markę "specjaliście" od Simsów.

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

https://www.ppe.pl/news/361481/bioware-ponosi-konsekwencje-porazki-nowego-dragon-age-ea-ma-zwolnic-caly-zespol.html

Pojawiają się przecieki, że losy BioWare Edmonton są już przesądzone. Według informatora z BioWare, który skontaktował się ze SmashJT, zapadły już decyzje EA o rozwiązaniu całego zespołu odpowiedzialnego za Dragon Age: The Veilguard. Według SmashJT wydawca ma oficjalnie ogłosić zamknięcie BioWare Edmonton w lutym. Wciąż aktywny będzie inny oddział studia, z biurem w Austin, w stanie Teksas, który obecnie pracuje nad nowym Mass Effect.

Aktualizacja: Jeff Grubb i Kala Elizabeth potwierdzają odejście Corinne i osób zarządzających projektem. W temacie likwidacji całego studia nie ma jeszcze żadnego potwierdzenia, ale jako że nie zajmują się oni żadnym projektem a ich management właśnie leci... 

icegif-502.gif

Jak to było? GO WOKE, GO BROKE? 

Ubi już czeka na swoją kolej. 

smirk-laugh.gif

Opublikowano

Moim zdaniem to nawet nie jest 10% - a nawet jesli jakims cudem jest, to takim targetem zadnej sprzedazy nie zrobisz i czeka Cie bruk, a potem szukanie nowej pracy. Pomijajac juz polityke i skupiajac sie czysto na czynniku ekonomicznym i tabelkach z excela - jak mozna wrzucac do gier content, ktorego 90% potencjalnych nabywcow nie chce? Przeciez to nie ma absolutnie zadnego sensu. 

Ja jestem i zawsze bede zwolennikiem pelnej wolnosci wyboru - nie widze problemu zeby taki content w grach byl, ale ma byc W PELNI OPCJONALNY - kto chce go rusza, kto nie to nie, i tyle. Dlatego nie mam zadnych uwag wzgledem takiego np. Baldurs Gate 3, bo mi osobiscie umizgiwania Astariona jakos specjalnie nie przeszkadzaly, ja sobie wybralem kogo innego, a on przestal mi truc tylek swoimi flircikami i skupil sie na innych rzeczach. A jakbym naprawde nie byl w stanie zniesc nawet tego jego umizgiwania, to moglem goscia zasztyletowac przy pierwszym spotkaniu i sprawa zalatwiona. 

Natomiast to co zrobilo Bioware w Veilguard - WYMUSZENIE ogrywania takich motywow, dolaczania takich postaci i niemoznosc pozbycia sie ich - to juz bylo przegiecie. 

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Natomiast to co zrobilo Bioware w Veilguard - WYMUSZENIE ogrywania takich motywow, dolaczania takich postaci i niemoznosc pozbycia sie ich - to juz bylo przegiecie. 

Dla mnie bardziej irytujące były te głupie zaimki u rożnych npców, które widać że były wrzucone na siłę, pod koniec gry to było tego aż za dużo.

Opublikowano

1.5 melona.

1 500 000 x 60 USD = 90 000 000. Steam zabiera 30%. Część się pewnie sprzedała po przecenach. Czyli realnie pewnie bliżej 70 000 000.

70 000 000 - 300 000 000 = -230 000 000 USD.

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, crush napisał(a):

1.5 melona.

Oni nawet 1,5mln nie zrobili - spójrz na jeden ważny szczegół w raporcie-  "engaged approximately 1.5 million players" - 1,5mln graczy, a nie 1,5mln sprzedanych kopii - oni tutaj na 100% wliczają też grających w EA Play. 

Opublikowano (edytowane)

BioWare ma wspierać zespół DICE w zakresie projektowania narracji i pisania fabuły do nadchodzącego Battlefielda. To ryzykowny krok ze strony EA, biorąc pod uwagę, że to właśnie scenariusz i narracja w „Dragon Age: Veilguard” były szeroko krytykowane zarówno przez recenzentów, jak i graczy.

Czemu ryzykowny, jeszcze trochę a będą pisali fabułę do tetrisa. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Po problematycznej premierze Battlefield 2042, EA stawia wszystko na jedną kartę, chcąc przywrócić serii dawny blask

Zatrudniając asów z BioWare, odpowiedzialnych za fabularne mierności z Veilguarda. Trzeba im przyznać, że mają tupet. 😆

• Haha 1