bourne2008 1 792 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja Puść go dalej. Nie męcz się chłopie. Poluj na jakiegoś Threadrippera. Tylko to zapewni ci płynność w CB23. 1 6
Pentium D 1 949 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja (edytowane) Się śmiejcie, ale to ja jestem w top 15 a nie Wy ROGI, SROGI, MEGI a wbija sobie chłop z odważnikiem na chłodzeniu. Jeszcze trochę poprawiony, ale bez ECLK wyżej nie pójdzie https://valid.x86.fr/vi8ndi Edytowane 28 Maja przez Pentium D
Phoenix. 6 908 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 49 minut temu, Pentium D napisał(a): Się śmiejcie, ale to ja jestem w top 15 a nie Wy Jakbys nie zauwazyl malo kogo tu juz obchodza wyniki w cinebench 2 lata po premierze Z takimi ptk to moze bedziesz w koncu prawdziwym facetem 1 1
Pentium D 1 949 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 11 minut temu, Phoenix. napisał(a): Jakbys nie zauwazyl malo kogo tu juz obchodza wyniki w cinebench 2 lata po premierze Z takimi ptk to moze bedziesz w koncu prawdziwym facetem No chyba Ciebie bo jurek i zachy jakoś miesiąc temu sobie grali w cinebencha.
Phoenix. 6 908 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja Ale nie zachowuja sie jak niedowartosciowany buc jak Ty Pokora to rzecz ci obca. 1 1 1
bourne2008 1 792 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja ZenTimings v1.39 https://www.techpowerup.com/download/amd-ryzen-zen-timings/ 1
ket_rab 412 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja @bourne2008 jak coś na oficjalnej też jest https://zentimings.com/
Pentium D 1 949 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 4 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Ale nie zachowuja sie jak niedowartosciowany buc jak Ty Pokora to rzecz ci obca. Lustro sobie kup albo coś na lepszą pamięć.
Lameismyname 3 943 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 6 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Jakbys nie zauwazyl malo kogo tu juz obchodza wyniki w cinebench 2 lata po premierze Z takimi ptk to moze bedziesz w koncu prawdziwym facetem 5 godzin temu, Pentium D napisał(a): No chyba Ciebie bo jurek i zachy jakoś miesiąc temu sobie grali w cinebencha. 4 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Ale nie zachowuja sie jak niedowartosciowany buc jak Ty Pokora to rzecz ci obca. 12 minut temu, Pentium D napisał(a): Lustro sobie kup albo coś na lepszą pamięć. Ech koledzy nie umieją we flame war 1
Pentium D 1 949 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja (edytowane) I jest top 3 https://valid.x86.fr/7c8pyy Tego już się zwalidować nie udało i w sumie to już szkoda tracić czas na dodatkowe 20 MHz. Edytowane 29 Maja przez Pentium D
Fenrir_14 1 240 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja (edytowane) 9 godzin temu, Pentium D napisał(a): Lustro sobie kup albo coś na lepszą pamięć. Hahaha, nie ukrywam że też mnie to rozbawiło 🤣 Zobacz jaki maksymalny zegar Ci trzyma w BF6, ciekawy jestem. Edytowane 29 Maja przez Fenrir_14
Pentium D 1 949 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja @Fenrir_14 Musiałbym całego kompa przełożyć a szczerze, ten proc mi nie leży. BF6 ostatnio grałem jak były zimowe mapy, chyba nawet nie mam gry na kompie. Trochę się procem pobawiłem, ciekawość zaspokojona i poleci dalej. 2 1
tomcug 3 952 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 18 godzin temu, Pentium D napisał(a): Się śmiejcie, ale to ja jestem w top 15 a nie Wy ROGI, SROGI, MEGI a wbija sobie chłop z odważnikiem na chłodzeniu. #nikogo Pętiak Rekordu świata na azocie nie pobiłeś, a wszystko inne się i tak nie liczy 4
wallec 1 755 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja @Pentium D daj voltage ofset na cpu core na +0.100mv nastepnie curve na -130 patrz jak lecą plusiki pod postem 1
Pentium D 1 949 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja (edytowane) 13 minut temu, tomcug napisał(a): #nikogo Pętiak Rekordu świata na azocie nie pobiłeś, a wszystko inne się i tak nie liczy Top 3 jest i mi starczy. Z tego lipnego krzemu jaki ma AMD to i tak cud. One potrafią wysoko tykać w niskim loadzie, ale robią pod siebie jak tylko jakieś obciążenie wejdzie. Nawet przy tworzeniu pliku 24KB do walidacji często gówno na łóżku się pojawia. Edytowane 29 Maja przez Pentium D 1
tomcug 3 952 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 4 minuty temu, wallec napisał(a): patrz jak lecą plusiki pod postem Na bank 🤣 2
Pentium D 1 949 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 3 minuty temu, wallec napisał(a): @Pentium D daj voltage ofset na cpu core na +0.100mv nastepnie curve na -130 patrz jak lecą plusiki pod postem No z fabryki to chyba -35 zrobił, ale jak później się bawiłem CO i ostrzałką to w 200W zmieścił blisko 46k w Cinebenchu. Ogólnie to jak w procu są dwa CCD to powinny być dwie ostrzałki skoro jeden CCD tyka wyżej od drugiego. Sama ostrzałka też do dupy. Zamiast dać jasne wartości GHz i temp to wszystko na czuja ustawiaj
bourne2008 1 792 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 22 minuty temu, Pentium D napisał(a): Nawet przy tworzeniu pliku 24KB do walidacji często gówno na łóżku się pojawia. Teraz już wiadomo czemu tak wali na forum. A to tylko pętiak. 5
Pentium D 1 949 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja @Fenrir_14 Jedyne około growe obciążenie jakie zrobiłem to to. Ale czy to jakieś CO miało czy stock nie wiem bo opisałem printa 123
Fenrir_14 1 240 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja (edytowane) @wallec @Pentium D Da się to wszystko fajnie ustawić tylko wymaga to nakładu czasu pod testowanie. Pewnie trochę mniej czasu jeśli masz płytę z odczytam potencjału rdzeni. Curve optimizer najlepiej działa gdy konkretny offset ustawiasz na konkretnym rdzeniu. W ten sposób nawet wyżyłowany 9850x3d jest w stanie utrzymać stabilne 5.8Ghz w grach typu cyberpunk czy BF6, oczywiście przy odpowiedniej płycie. Miałem tych x3d kilka sztuk i w sumie trafił mi się tylko jeden z takim powiedzmy równym voltazem na wszystkich rdzeniach ale bardzo średnia sztuka to była. A tak to zazwyczaj jeden lub 2 kulawe rdzenie, gdzie przy jednej sztuce różnica w zapotrzebowaniu na sos pomiędzy najlepszym a najgorszym rdzeniem to było 150mV, więc to już jest dość sporo. Edytowane 29 Maja przez Fenrir_14
Pentium D 1 949 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Właśnie te niby najlepsze zaznaczane w Masterze nie zawsze się sprawdzają. Na 8700F się to nie sprawdziło i teraz na tym 9950X3d. Na intelu rozbieżności między jajkami są trochę mniejsze. Na przykładzie 265kf którego miałem było to 65 mV a gdyby nie ten jeden rdzeń to w 40 mV wszystkie się mieściły. Nie pamietam już czy na 14900K też tak sprawdzałem po rdzeniu.
Art385 490 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Godzinę temu, Pentium D napisał(a): Top 3 jest i mi starczy. Z tego lipnego krzemu jaki ma AMD to i tak cud. One potrafią wysoko tykać w niskim loadzie, ale robią pod siebie jak tylko jakieś obciążenie wejdzie. Nawet przy tworzeniu pliku 24KB do walidacji często gówno na łóżku się pojawia. To używaj krzesła inna pozycja ciała powinna zapobiec incydentom kałowym. 4 1
Pitt_34 568 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 21 godzin temu, Pentium D napisał(a): Się śmiejcie, ale to ja jestem w top 15 a nie Wy ROGI, SROGI, MEGI a wbija sobie chłop z odważnikiem na chłodzeniu. Jeszcze trochę poprawiony, ale bez ECLK wyżej nie pójdzie https://valid.x86.fr/vi8ndi I do czego Ci te punkty i miejsce w tym rankingu ? 1
Rekomendowane odpowiedzi