Gasparo 26 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, P.Wiśnia napisał(a): Nowy DLSS będzie działał tylko na RTX 50. No przecież nie - DLSS 4 ma rezerwacje MFG tylko dla RTX 50. Cała reszta funkcji, w tym nowa rekonstrukcja promieni i nowa funkcja Super Resolution trafią do pozostałych kart, a RTX 40 dostaną ulepszony generator klatek. Wszystko, co widać na materiale DF i co dotyczy jakości DLSS 4 (nie płynności), będzie dostępne dla pozostałych serii RTX. 5
RTX4090 358 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a): Nowy DLSS będzie działał tylko na RTX 50. 2 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ktoś tu rozsiewa wyjątkowo lipne informacje.
IceMan 103 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia czyli tak jak mówię, maxOC 4090 + dlss q zmieniam na dlss P i przyrost klatek bez utraty jakości
Brolly 765 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Special-1 napisał(a): Kiedy można się spodziewać testów? 21 stycznia +/-
P.Wiśnia 129 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Czyli co? Unikać w tej generacji MSI Gaming? Nie, seria Gaming posiada odpowiednią ilość ciepłowodów. Wygląda na to że nowa seria Vanguard to po prostu rebrand poprzedniej serii Gaming Slim. 5090 - 10 5080 - 8 5070TI - 8 5070 - 6 Gaming: Vanguard: Edytowane 7 Stycznia przez P.Wiśnia 1
Umpero 979 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Rzeście chyba na siusiaki poupadali... Nie skończę bieżącej strony przeczytać, a pojawia się nowa 7
Special-1 5 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Brolly napisał(a): 21 stycznia +/- Jej tak długo jeszcze. 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 14 minut temu, ODIN85 napisał(a): Tylko jak będą dwie gratis No Amd dało d... po całości A to kurteczka teraz w AMD pracuje ? AMD oddało walkoverem tę generację, ale że się do nich kurteczka przeniósł to dopiero wieści, może coś się polepszy u nich z GPU, jak takiego kozaka zatrudnili, bo na chwilę obecną leżą i kwiczą
Slayer 253 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ktoś pisal jakie to bydlaki wielkościowo te karty, na szczęście moja 15 letnia buda zmieści karty do 400mm długości 1 1
cichy45 607 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Patrząc po filmiku digital foundry to ten nowy framegen daje artefakty które się znacznie mocniej rzucają w oczy. Stary framegen dawał artefakty które były rozmyte, brzegi nie były ostre. Nowy sprawia wrażenie "rozbitego szkła" czyli artefakty są może ogólnie w mniejszej ilości, ale za to są to drobne ostre "punkty" czy też fragmenty poszatkowanego obrazu. Dla mnie rzuca się to znacznie mocniej w oczy. Przyjrzyjcie się w ciemnych ujęciach na jasne małe fragmenty sceny, tam te artefakty są mega widoczne.
RTX4090 358 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ciekawe kiedy konsole dogonią dzisiejsze PC - myślę coś koło 2035 wraz z premierą PS7
Brolly 765 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Slayer napisał(a): Ktoś pisal jakie to bydlaki wielkościowo te karty, na szczęście moja 15 letnia buda zmieści karty do 400mm długości Moja 360 mm a nie patrzyłem jaki rozmiar ma 5080 obym się nie zdziwił.
ODIN85 3 502 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): A to kurteczka teraz w AMD pracuje ? AMD oddało walkoverem tę generację, ale że się do nich kurteczka przeniósł to dopiero wieści, może coś się polepszy u nich z GPU, jak takiego kozaka zatrudnili, bo na chwilę obecną leżą i kwiczą Wczoraj była konfa Amd a dziś Nvidi.
TheMr. 2 606 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 42 minuty temu, RTX5090 napisał(a): Wczytywanie obiektów w zasięgu 5m, co za kupa gówna. Jakby jeszcze te przedmioty/tekstury wczytywały się na poziomie zasięgu widnokręgu, a tutaj praktycznie w środku sceny.
DITMD 787 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 3 minuty temu, cichy45 napisał(a): Patrząc po filmiku digital foundry to ten nowy framegen daje artefakty które się znacznie mocniej rzucają w oczy. Stary framegen dawał artefakty które były rozmyte, brzegi nie były ostre. Nowy sprawia wrażenie "rozbitego szkła" czyli artefakty są może ogólnie w mniejszej ilości, ale za to są to drobne ostre "punkty" czy też fragmenty poszatkowanego obrazu. Dla mnie rzuca się to znacznie mocniej w oczy. Przyjrzyjcie się w ciemnych ujęciach na jasne małe fragmenty sceny, tam te artefakty są mega widoczne. 1
lukadd 2 913 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 8 minut temu, cichy45 napisał(a): Paczcie tam Nie tylko tam Tylko trochę więcej ruchu kamery i wszędzie wali artefaktami
Radio Tirana 1 046 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Może za rok na premierę 5080 Super 24 GB naprawią te artefakty. Edytowane 7 Stycznia przez Radio Tirana 1
sideband 1 775 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Życzę powodzenia tak samo RR pięknie wali artami i co naprawili? @Gret Świątek, piątek czy niedziela paczki wychodzą Edytowane 7 Stycznia przez sideband 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Wczoraj była konfa Amd a dziś Nvidi. Dla mnie wstającego o 7 rano to, co było gdy spałem, było wczoraj, tym bardziej że pisałem o x080 i x090 a o takich u AMD nic nie było wspomniane
Gret 557 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia bo zamiast iść w bydlęcą moc to się bawią w piaskownicy eh @sideband dzięki za szybką wysyłkę ptma
Umpero 979 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, Gret napisał(a): @sideband dzięki za szybką wysyłkę ptma Co oskalpowałeś?
Gret 557 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Umpero napisał(a): Co oskalpowałeś? jeszcze nic, ale że 4090 zostaje na dłużej to mu dam trochę oddechu
Rekomendowane odpowiedzi