Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tego nie wiem to jest towar skierowany do serwisów, którzy biorą większe ilości nawet tych 160x80 to jak kupi większy arkusz to mu wyjdzie taniej. Mam dostęp do PTM z innych marek tylko biorę tego bo są tylko w małych firmatach.

Pewnie też wleci kit od Honeywella, ale to drogi szaj:E Bo sobie o nim przypomniałem bo mnie ludzie męczyli wydzwaniali czy może zacznę go sprzedawać.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Pitt_34 napisał(a):

Branżowe portale pisały o tym kilka dni temu https://videocardz.com/newz/msi-and-colorful-announce-rtx-50-price-increases-for-distributors-rtx-5070-ti-now-starts-38-over-msrp

Na ten moment najgorzej wypadają podwyżki RTX 5060. Do niedawna po 1300, teraz wiszą za 1600. Do 5060 Ti 8GB brakuje tylko 150 zł dopłaty, co jest przecież kuriozalne. 

• Upvote 1
Opublikowano

Przy tym szaleństwie, RTX 60XX to może i na 2029 przejść. Przecież nie wyskoczą z 6090 za 30k, i z wersją dla prosów za 80k. Chyba...

Może to ten moment w którym po prostu optymalizacja ruszy do przodu. Niektórzy pokazują, że jak się chce to się da.

W zeszłym tygodniu sobie odpaliłem pierwszą grę z RT, czyli BF V. Boże, to był jeden wielki stutter :D Ale takie coś pokazuje jaki przeskok nastąpił, na premierę ciężko to było na czymś ograć w 1440p, a dziś 4k bez DLSS na 5090 i stałę ponad 100 fps. Z ciekawości odpaliłem DLSS, to wygląda jak kupa rozmazana. Nie wiem czy stare biblioteki tam zostały czy jak.

Opublikowano

Bzdury opowiadasz i tyle, wersja dx nie ma znaczenia, pod dx 12 tez sie kompiluja ;)  taki jest ten silnik, tak samo jest w 2042 pod dx12.

A gre znam na wylot i jak to dziala wiec nic nie musze sprawdzac ;) 

Odkad wyszedl bf5 gralem na dx12, a Ty bedziesz pisal, ze nie kompiluje pod dx12 i mam sobie sprawdzic lol :hihot: Widac jakie masz pojecie nt tego silnika.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Bzdury opowiadasz i tyle,

Rozumiem, że tutejszy mędrzec i wszechznawca. Dzięki za przedstawienie się :)

Nigdzie nie napisałem, że nie kompiluje. No ale to już trzeba czytać to co jest napisane, a nie to co się chce przeczytać. 

Edytowane przez TEMIDA
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, TEMIDA napisał(a):

Przy tym szaleństwie, RTX 60XX to może i na 2029 przejść. Przecież nie wyskoczą z 6090 za 30k, i z wersją dla prosów za 80k. Chyba...

Mogą kompletnie olać gaming na ten moment, wszystkie moce przerobowe idą w centra AI, hyperscalers. Nawet można się kłócić ze w najbliższej dekadzie będzie kompletna ewolucja gry jako takiej i GPU nie będziemy potrzebować. 

2 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Branżowe portale pisały o tym kilka dni temu https://videocardz.com/newz/msi-and-colorful-announce-rtx-50-price-increases-for-distributors-rtx-5070-ti-now-starts-38-over-msrp

Na ten moment najgorzej wypadają podwyżki RTX 5060. Do niedawna po 1300, teraz wiszą za 1600. Do 5060 Ti 8GB brakuje tylko 150 zł dopłaty, co jest przecież kuriozalne. 

To się obudzili, jak to od grudnia było wiadome :E 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)

W takim razie mogę powiedzieć by forumowicze zainteresowali się giełdą i inwestowaniem bo jest całkiem dobry czas na to :) W 2027r eksplodują CPO, InP lasers. :) 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
1 minutę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@ODIN85Zle porownanie do GPU. Ladniejsze barwy nie sprawia ze gra bedzie lepiej dzialac, czy generowac lepsze oswietlenie :) 

Już nie przesadzaj. Dziś tych różnic między ustawieniami często trzeba szukać pod lupą. A zmiana LCD na OLED'a w każdej sytuacji daje znacznie lepszy obraz.

I zgadzam sie ze majac w miare dobre GPU lepiej jest zainwetowac w nowy monitor jesli sie nie ma OLED'a bo zrobi to lepsze wrazenie niz nowe GPU ktore nie spowoduje ze gry nagle beda wygladaly 2x lepiej.